Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zajímají nás všechny názory a komentáře - ale pouze ty chválící :-(

Myslel jsem si, že doba cenzury je již dávno za námi a pod pojmem otevřená a transparentní radnice jsem si představoval radnici komunikující občany. Bohužel to co se děje v městském obvodě Ostrava-Jih má k tomu daleko.

Když jsem se po posledních komunálních volbách v našem obvodu začal více zajímat o dění, věřil jsem, že otevřenost radnice bude spočívat zejména v komunikaci  občany. Chvíli to tak dokonce vypadalo, pan starosta na fcb se všemi diskutoval a vysvětloval, jak bude vše super. Bohužel do prvního problému, protože pak nastolil tvrdé represe a nejprve začal mazat jen komentáře a nakonec rovnou blokovat jejich autory s výmluvou, že na to jako správce profilu má právo. Má, to mu nikdo nebere, jen zapomněl na fakt, že jedná-li se o politický profil, na kterém se prezentuje jako starosta, měl by mít tolik morální síly snést i kritiku. To on bohužel neumí. A tak nejprve zablokoval všechny občany, kteří nemají růžové brýle, aby nakonec svůj politický profil smazal s komentářem, že tak činí, protože mnozí lidé údajně nepochopili význam demokracie. Pro něj je totiž jednodušší občany, jenž se nebojí říci svůj názor, označit za podplacené věčné kritiky, místo toho, aby diskutoval. On vlastně ani dost často dikutovat nemůže, protože nejčatější jeho argument zní: " My si myslíme, že tak je to správně a tak to bude, a vy se s tim smiřte. Proto nyní komentuje pouze ze svého soukromého profilu, skrytého těm největším kritikům, aby nemohli jeho slova rozporovat.

Stejný postup zvolila většina radních městského obvodu Ostrava-Jih. Místostarostka Tichánková šla tak daleko, že jednu dobu dokonce různě na fcb komentovala, aby vše raději nakonec smazala, protože zjistila, že má argumentační krizi. Radní Hřivňák dokonce ve své samolibosti šel ještě dál, zablokoval všechny "kritiky", aby je následně mohl veřejně urážet a oni se nemohli bránit. Je to jen vizitka jejich otevřenosti a hlavně morální vyspělosti.  Naše radní pak následovala stránka původně ČSSD pro Ostravu-Jih nyní z názvem Jižan, která postupně vyblokovala všechny občany s jiným názorem, než je ten stranicky-radnicky správný.

Ke zděšení všech, však ke stejnému kroku dne 18.5.2016 přitoupil i oficiální fcb profil Mětkého úřadu Ostrava-Jih, když v tento den zveřejnil PRAVIDLA DISKUSE NA FACEBOOKOVÉ STRÁNCE Městský obvod Ostrava-Jih, ve kterých se hned na úvod píše:
Zajímají nás všechny názory a komentáře. A vítáme i upozornění na chyby. Aby však byla diskuse pro všechny zúčastněné přínosná, musí všichni dodržovat základní pravidla. Žádáme proto diskutující, aby byli tolerantní k ostatním názorům a vedli debatu věcně a slušně.
Bohužel v dalších řádcích vše z tohoto odstavce popřeli, protože kromě pravidla slušnosti, což je pochopitelné si vymysleli i pravidlo věcnosti. Čímž umožnili sami sobě smazat vše, co kritičtí občané vůči radnici napíší. Protože pod vkládané příspěvky městským obvodem nelze napsat nic z toho, co občany trápí. A ikdyby náhodou občana napadl "oslí" můstek, není problém pro úředníka napsat: Dobrý den, příspěvky byly v souladu s pravidly diskuse odstraněny. (nesouvisí s tématem) Radnice totiž chytře nedala možnost, tak jak je tomu u jiných profilů a stránek, vkládat příspěvky občanů na boční lištu.

Toto je jen další krok radnice, jak zvýšit své PR v očích občanů. Stačí totiž jen důsledně mazat kritiku a nechávat komentáře sympatizantů a hned je pohled na práci radnice růžový.

Autor: Pavel Janík | pondělí 23.5.2016 22:11 | karma článku: 17,28 | přečteno: 520x
  • Další články autora

Pavel Janík

Proč jen se historie musí stále opakovat :-(

Jeden by řekl, že se lidé ze svých chyb poučí. Většinou se to tak děje, ale zrovna u nás na Jihu je to jen nesplnitelné přání,alespoň co se radních týká.

7.1.2019 v 22:03 | Karma: 8,72 | Přečteno: 387x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

Víra ve změnu a následná realita

Je smutné, že se starosta městského obvodu Ostrava-Jih pravidelně chvástá jak s občany diskutuje a jak jim pomáhá při řešení problémů. Bohužel já jsem měl opakovaně smůlu.

16.7.2018 v 10:40 | Karma: 6,91 | Přečteno: 268x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

A zase ten starosta...

Dlouho jsem nepsal, protože jsem nejprve musel vyřešit potřebu některých lidí dokázat mi, jak to chodí se svobodou slova, když má člověk vlivné přátelé a moc. Dnes jsem však už nevydržel a zase se pokusím vypsat svůj názor.

8.6.2018 v 0:16 | Karma: 12,60 | Přečteno: 516x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

Omluva řediteli ZŠ a MŠ B.Dvorského panu Mgr. M.Kosíkovi a pedagogům

Každý má právo na svobodu slova, ale vždy se může stát, že psaná forma nemusí být vždy pochopena tak jak je myšlena.

25.4.2018 v 20:31 | Karma: 12,69 | Přečteno: 1251x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

Zásady - k čemu? Zbytečnost!

Nedávno jsem zde přemýšlel, k čemu je starosta, který neví o důležitých věcech v obvodu. Dnes nechápu, proč radnice schvaluje Zásady, když se jimi neřídí :-(

28.11.2017 v 12:27 | Karma: 9,48 | Přečteno: 395x | Diskuse| Ostrava
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Nej skluzavka, echt Divoký západ, exkurze do Bayernu... Krok za krokem zemí EURA

15. června 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Německu EURO je Německo. EURO si dělá z Německa, kde fotbal je národní sport, něco jako svoji výkladní...

Chtěl bych Turka v Česku, říká Macinka. Antibabiše má za nejhloupější program

15. června 2024

Premium V uplynulých dnech oslavil 16 let po boku Václava Klause. Ještě na Hradě dělal tehdejšímu...

Kvůli Le Penové ho sesadili. Soud však rozhodl, že šéfem Republikánů zůstává

14. června 2024  21:31

Pařížský soud v pátek zrušil rozhodnutí francouzské konzervativní strany Republikáni (LR), která ve...

PŘEHLEDNĚ: Proč Česko kupuje nové tanky za 52 miliard? A co všechno umí?

14. června 2024  21:01

Česká armáda by měla do roku 2030 získat 77 nejmodernějších tanků Leopard 2A8 ve společném nákupu s...

  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 491x
Jsem fyzioterapeut a mám dvě malé dcery. Zajímá mne dění ve městě, ve kterém žiji a není mi lhostejné, jak vedení obvodu nakládá se svěřenou mocí a poukazuji a budu poukazovat i dále na polopravdy a lži, kterými radnice "krmí" věřejnost pomocí  médií placených z peněz občanů.
Zároveň poukazuji na chyby, kterých se dopouští. Ne proto, abych je špinil, ale proto, aby MĚLI ZPĚTNOU VAZBU a mohli se z ní poučit.

Seznam rubrik