Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

reakce na vyjádření tiskové mluvčí ÚMOb-Jih

Doufal jsem, že paní tisková mluvčí úřadu městského obvodu Ostrava-Jih bude nějak reagovat, ale nestalo se. A protože jsem ji "slíbil", že jej zveřejním, aby občané věděli, jaké polopravdy radnice prezentuje, činím tak.

Dne 15.9.2016 vyšel v Moravskoslezském deníku článek věnující se problému školství na Jihu http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/ze-sloucene-skoly-odesla-cela-trida-i-s-pani-ucitelkou-20160915.html a slova tiskové mluvčí paní Gavendové mne rozčílila natolik, že jsem ji ihned poslal tento dopis.

Vážená paní Gavendová.

Dovolte mi reagovat na Vaše vyjádření v Moravskoslezském deníku v článku věnovaném přestupu žáků z radnicí zrušené ZŠ Mitušova 8 na ZŠ B.Dvorského. Zároveň mi dovolte Vás informovat o tom, že celý tento dopis zašlu do médií a zveřejním na sociálních sítích, tak aby měli občané obvodu Ostrava-Jih možnost slyšet i jiný pohled, než jen Vámi prezentovaný. V článku se vyjadřujete, cituji: „A to vzhledem ke skutečnosti, že někteří lidé zneužili logické rozhodnutí vedení městského obvodu o sloučení dvou sousedních škol k prosazování osobních zájmů a kritiky současného vedení radnice. Tím na škole zbytečně vytvořili nepříznivou atmosféru.“

Jaké důkazy máte Vy nebo radnice k takovému tvrzení? Byl jsem členem přípravného výboru místního referenda a o celou situaci, která vznikla neochotou radnice vysvětlit své kroky a odpovědět na dotazy, které občany ve věci slučování/rušení školy trápily, jsem sledoval od počátku. Jsem s referendem velmi často spojován, čímž mne Vaše vyjádření označuje za onoho člověka, který zneužil Vámi zmiňovaného logického rozhodnutí, což v žádném případě není pravda. Z posledních údajů, které mi radnice poskytla, je zřejmé, že obsazenost všech škol v obvodu 56,6% nebyla pravdivá, na což jsme poukazovali již tenkrát. Navíc nebyl nikdo schopen odpovědět na otázku, jak bude probíhat výuka na dnes odloučeném pracovišti v dalších letech, kdy se bude snižovat počet tříd. Tak jako nikdo nevysvětlil, co bude s pedagogy při postupném snižování počtu tříd. Jak se využijí dva pedagogické sbory v jedné škole? Tyto a mnohé další otázky trápí učitelé, rodiče a občany tohoto obvodu a Vy si je dovolíte veřejně urazit tvrzením, že byli někým zneužiti a vytvářejí nepříznivou atmosféru na škole. Samotný ředitel ZŠ Mitušova 16 se nechal slyšet, že neví co bude za rok či dva, kolik dostane peněz a jak bude slučování pokračovat.
Dále uvádíte, cituji: „Referendum přitom jasně prokázalo, že sloučení škol naprostou většinu obyvatel Jihu netrápí.“ K tomu mi dovolte jedno srovnání. Podle posledních komunálních voleb drtivou většinu obyvatel Jihu nezajímá radnice, a proto bychom ji se stejnou logikou mohli zrušit. Navíc radnice při svém „boji“ proti referendu, kromě jiných podrazů, zvolila ten nejhorší ze všech a to cenu referenda, kterou nadhodnotila o 2,5mil.Kč, čímž ovlivnila mnoho občanů, neboť petici za vyhlášení referenda podepsalo přes 10 tis. občanů. A dnes již víme, že údaj o ceně referenda byl lživý, přestože jsem upozorňoval na předešlá referenda ve stejně velkých okrscích, jejíž cena se pohybovala okolo výsledné ceny místního referenda konaného v Ostravě-Jihu. Proto mi dovolte, zeptat se, kdo zneužil nepravdivých informací?

Nebyl to nikdo z občanů! Na dvou případech jsem Vám dokázal, že minimálně dvakrát použila radnice nepravdivých údajů, kterými mátla občany, kteří se nyní právem bojí a nevědí, co bude dál a nevěří radnici svého obvodu.

Proto Vás závěrem žádám, abyste příště lépe volila slova a nešířila nepravdy, jinak v zájmu svém i všech slušných občanů, budu nucen celou situaci řešit s právníky.

S pozdravem
Pavel Janík

Nedělám si iluze, že by se změnil způsob prezentace městského obvodu, který pravidelně obviňuje ze všeho ostatní, jen své vlastní chyby nikdy nepřizná, ať už se jednalo o špatné smlouvy na pokos trávy, vandalismus starosty, odmítání komunikace s občany s jiným názorem, urážení občanů, lhaní atd. Jen doufám, že přiměju alespoň pár lidí zamyslet se nad tím, kde je asi pravda. Zatím jsem totiž v jasné nevýhodě, neb hlas radnice je stále hlasitější než ten můj, což ale neznamená, že je pravdivější.

 

Autor: Pavel Janík | středa 21.9.2016 7:02 | karma článku: 21,40 | přečteno: 681x
  • Další články autora

Pavel Janík

Proč jen se historie musí stále opakovat :-(

Jeden by řekl, že se lidé ze svých chyb poučí. Většinou se to tak děje, ale zrovna u nás na Jihu je to jen nesplnitelné přání,alespoň co se radních týká.

7.1.2019 v 22:03 | Karma: 8,72 | Přečteno: 387x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

Víra ve změnu a následná realita

Je smutné, že se starosta městského obvodu Ostrava-Jih pravidelně chvástá jak s občany diskutuje a jak jim pomáhá při řešení problémů. Bohužel já jsem měl opakovaně smůlu.

16.7.2018 v 10:40 | Karma: 6,91 | Přečteno: 268x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

A zase ten starosta...

Dlouho jsem nepsal, protože jsem nejprve musel vyřešit potřebu některých lidí dokázat mi, jak to chodí se svobodou slova, když má člověk vlivné přátelé a moc. Dnes jsem však už nevydržel a zase se pokusím vypsat svůj názor.

8.6.2018 v 0:16 | Karma: 12,60 | Přečteno: 516x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

Omluva řediteli ZŠ a MŠ B.Dvorského panu Mgr. M.Kosíkovi a pedagogům

Každý má právo na svobodu slova, ale vždy se může stát, že psaná forma nemusí být vždy pochopena tak jak je myšlena.

25.4.2018 v 20:31 | Karma: 12,69 | Přečteno: 1247x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

Zásady - k čemu? Zbytečnost!

Nedávno jsem zde přemýšlel, k čemu je starosta, který neví o důležitých věcech v obvodu. Dnes nechápu, proč radnice schvaluje Zásady, když se jimi neřídí :-(

28.11.2017 v 12:27 | Karma: 9,48 | Přečteno: 395x | Diskuse| Ostrava
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 503x
Jsem fyzioterapeut a mám dvě malé dcery. Zajímá mne dění ve městě, ve kterém žiji a není mi lhostejné, jak vedení obvodu nakládá se svěřenou mocí a poukazuji a budu poukazovat i dále na polopravdy a lži, kterými radnice "krmí" věřejnost pomocí  médií placených z peněz občanů.
Zároveň poukazuji na chyby, kterých se dopouští. Ne proto, abych je špinil, ale proto, aby MĚLI ZPĚTNOU VAZBU a mohli se z ní poučit.

Seznam rubrik