Opravdu chceme takové zastupitele na kraji a v senátu?

Nikdy by mne nenapadlo, že bych chtěl dělat antikapaň proti nějaké politické straně, dnešek vše změnil.

Myslel jsem si, že zde budu komentovat jen dění na radnici Ostravy-Jihu, ale po dnešním shlédnutí videa, které natočil hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák a kandidát na senátora za Nový Jičín Jaroslav Dvořak, si nemohu odpustit pár vět.

Pokud se oba pánové snažili odradit voliče dát hlas straně ČSSD, pak na to šli dobře. Tolik rozčilených komentářů jsem za tak krátkou dobu neviděl. Dokonce do několika hodin pan Dvořák video stáhl jak ze svého profilu (mé komentáře taky a rovnou mne bloknul) a také video záhadně zmizelo ze všech článků, které byly napsány. Naštěstí bylo zachráněno a tak přikládám odkaz : https://www.facebook.com/politbizar/videos/vb.239341562921039/552132738308585/?type=2&theater

Samozřejmě může mít každý svůj názor a třeba se najdou tací, kterým se video líbí, ve mně však vzbuzuje nechuť a hanbu. Stydím se za lidi, kteří takto prezentují můj kraj. Pivo, klobásy a Baník p*čo. Vše v rádoby uvolněném stylu, který je však umělý až běda. Po tomto videu se nedivím Pražákům, kteří o nás takto smýšlejí.

Vrcholem všeho pak byl komentář hejtmana Nováka na fcb profilu pana Dvořáka. Když nebudu řešit pravdivost, tak už jen úvodní označení je za hranou slušnosti, zvlaště, když si vybavím hejtmana v trikotu Vítkovic s mastnou pusou od klobásy.

A takto se prezentují lídři ČSSD do kraje a senátu. V souvislosti s chováním radních Rykaly a Hřivňáka (ten mimochodem také kandiduje, zřejmě aby mohl urážet větší množství občanů) jsem zvědav, jak úspěšná tato strana bude. Pesimista ve mně se bojí, že minimálně stejně jako minulé roky, neb velká členská základna dává dobrou startovací pozici a naštvanost ostatních voličů a jejich neochota ztrácet čas nebo nedůvěrave slušnost politiků,  jim dává velkou naději.

Ale třeba se lidem otevřou oči a půjdou k volbám a hodí hlas lidem, kteří myslí na lidi a nejen na své domy a platy. Je to sen optimisty ve mně, ikdyž vím, že je těžké rozhodnout se podle jmen a hesel, když dotyčné vlastně ani neznáme. Já jsem tak před minulými krajskými volbami zkusil oslovit jednoho lídra kandidátky malého hnutí a po výměněn několika mailů jsem zjistil, že tento člověk má v mnohém podobné postoje a mohl by v zastupitelstvu hájit občany jako jsem já. Risknul jsem to a nelituji toho. Sice se vše nedaří, jak bychom si všichni přáli, ale vím, že se snaží a že já jsem svůj hlas nepromarnil.

Zkuste to také, ještě je čas a uvidíme o víkendu.

PS: tak jsem na profilu pana Jaroslava Dvořáka zkusil z jiného profilu vložit slušný komentář. Nevydržel ani hodinu a jsem opět zablokován. Další ze starostů, který se honosí slovem TRANSPARENTNÍ a přitom veškeré opačné názory tvrdě potírá a blokuje.

Autor: Pavel Janík | středa 5.10.2016 0:01 | karma článku: 23,04 | přečteno: 920x