Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Okurková sezóna na radnici Ostravy-Jihu?

O prázdninách se říká, že novináři zažívají okurkovou sezónu. Myslel jsem, že v době dovolených se to samé bude dít i na radnici městského obvodu Ostrava-Jih. Jak jsem byl naivní!

Stále častěji se střetávám s názorem, že bojuji zbytečně. Že se vyjadřuji k věcem, které stejně nezměním. Tudíž zbytečně dávám svou energii do boje s větrnými mlýny.

Chvílemi si říkám, že bych tyto lidi měl vyslyšet a v rámci uchování zdraví přestat radnici řešit a věnovat se sobě a rodině. Pak však stačí opět přijít k PC a přečíst si co se děje na radnici a vše je zapomenuto. Jak totiž mohu přestat "bojovat", když mne radnice městského obvodu Ostrava-JIh denodenně přesvědčuje o tom, že jim vůbec nejde o občany, ale pouze o své dobro. Poslední kapkou, která mne opět nakopla, respektive dvě pořádně sprchy přišly právě dnes.

Jedna z nich je neoficiální, přesto přímo otřesná. Jedná se totiž o jmenování ředitele ZŠ Dvorského. Z jednání Rady městského obvodu Ostrava-Jih ze dne 16.6.2016, kde nebyl jmenován ředitelem vítěz konkurzu, učitel z oné školy a to takovým způsobem, že radní pro školství Rykala byl nepřítomen, radní Šimík taktéž a radní za ČSSD Hřivňák, Válková a Dehner se zdrželi, starosta Bednář (ANO) byl PROTI a pouze radní Langrová, Tichánková (obě ANO) a radní Staněk (KDU-ČSL) byli PRO. Podotýkám, že měl být jmenován vítěz konkurzu, což sama místostarostka Tichánková označila za konec transparentnosti na radnici městského obvodu Ostrava-Jih. Dnes jsem se zatím z neověřených zdrojů dozvedl, že byl ředitelem jmenován člověk, který dělal dočasně ředitele kzoj a nyní nevěděli kam s ním, s člověkem loajálním nynějšímu vedení radnice. Pokud se tato informace potvrdí, bude to znamenat další BOJ s radnicí, o to krutější, že na této škole již své děti mám a tudíž mi velmi záleží na tom, aby fungovala jak má a byla transparentní.

Druhou sprchou bylo potvrzení, že někdo na radnici či magistrátu nehorázně lže. Jedná se o rušení podchodu pod ulicí Horní nedaleko finančního úřadu v Ostravě-Hrabůvce, který je přístupem na tramvajové zastávky a uároveň nejrychlejším a nejbezpečnějším překonáním rušné čtyřproudové silnice s tramvajovým pásem. Na trase od kruhového objezdu k ÚMOb Jih jsou tři semafory na dvou křižovatkách a jednom přechodu v úrovni zastávky Sámova, který mají lidé problém na zelenou přejít celý a řidiče velmi často stojí tzv zelenou vlnu a musejí stát na všech semaforech. Nyní by radnice městského obvodu chtěla další takový světelný přechod, který jednak mnozí spěchající na tramvaj budou ignorovat a tím ohrožovat sebe i další účastníky provozu a jednak bude brzdit provoz. Když jsem se dotazoval radnice městského obvodu proč teto podchod bude rušen,. bylo mi sděleno, že je to akce magistrátu města Ostravy. Magistrát mi odpověděl, že podchod se bude rušit na podnět radnice městského obvodu Ostrava-Jih, který měl údajně stížnosti občanů na bezpečnost a vandalismus v onom podchodu. Proto jsem radnici žádal o počet těchto stížností a jejich znění. Dnes doručená odpověď mne sice nepřekvapila, ale vyrazila dech, protože dle vyjádření žádné stížnosti radnice neeviduje. Buď má radnice občany za hlupáky nebo spoléhá na to, že nás přestane bavit se stále dotazovat. Je škoda, že se radní nepoučili za poslední půlrok, protože pak by věděli, že naopak mne ještě více podnítí se ptát zas a znova.

Sice starosta Bednář přešel na taktitku, přeposílat mé dotazy úředníkům ve snaze je zřejmě proti mně poštvat, ale ani to mu nepomůže. Možná opravdu některé přiměje, že si budou říka: "zase ten VĚČNÝ STĚŽOVATEL JANÍK", ale s tím mi nezbývá než počítat. Kdo nepochopí, že mi nejde o to si za každou cenu stěžovat, ale o to, aby státní správa fungovala pro občany nikoliv proti nim, toho těžko přesvědčím. Pokud však alespoň některým lidem otevřu oči a oni začnou dění v našem obvodu vnímat a zajímat se, mám šanci, že jednou nebudu muset psát dotazy, protože radncie bude občanům naslouchat a diskutovat s nimi o tom, jakým směrem se má obvod ubírat. Bohužel nyní je to o tom, že radní žijí s vědomím: NÁS ZVOLILI A MY MÁME PRÁVO DĚLAT CO CHCEME.

Autor: Pavel Janík | pondělí 4.7.2016 14:47 | karma článku: 18,18 | přečteno: 405x
  • Další články autora

Pavel Janík

Proč jen se historie musí stále opakovat :-(

Jeden by řekl, že se lidé ze svých chyb poučí. Většinou se to tak děje, ale zrovna u nás na Jihu je to jen nesplnitelné přání,alespoň co se radních týká.

7.1.2019 v 22:03 | Karma: 8,72 | Přečteno: 387x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

Víra ve změnu a následná realita

Je smutné, že se starosta městského obvodu Ostrava-Jih pravidelně chvástá jak s občany diskutuje a jak jim pomáhá při řešení problémů. Bohužel já jsem měl opakovaně smůlu.

16.7.2018 v 10:40 | Karma: 6,91 | Přečteno: 268x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

A zase ten starosta...

Dlouho jsem nepsal, protože jsem nejprve musel vyřešit potřebu některých lidí dokázat mi, jak to chodí se svobodou slova, když má člověk vlivné přátelé a moc. Dnes jsem však už nevydržel a zase se pokusím vypsat svůj názor.

8.6.2018 v 0:16 | Karma: 12,60 | Přečteno: 516x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

Omluva řediteli ZŠ a MŠ B.Dvorského panu Mgr. M.Kosíkovi a pedagogům

Každý má právo na svobodu slova, ale vždy se může stát, že psaná forma nemusí být vždy pochopena tak jak je myšlena.

25.4.2018 v 20:31 | Karma: 12,69 | Přečteno: 1247x | Diskuse| Ostrava

Pavel Janík

Zásady - k čemu? Zbytečnost!

Nedávno jsem zde přemýšlel, k čemu je starosta, který neví o důležitých věcech v obvodu. Dnes nechápu, proč radnice schvaluje Zásady, když se jimi neřídí :-(

28.11.2017 v 12:27 | Karma: 9,48 | Přečteno: 395x | Diskuse| Ostrava
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Oslavili nejdéle trvající manželství v Německu, dohromady jim je 200 let

18. května 2024  15:22

Manželský pár ze západního Německa oslavil 80. výročí svatby. Stal se tak nejdéle sezdaným párem v...

Gruzie je podbřišek Ruska. Ale hru o ni už částečně prohrálo, říká expert

18. května 2024  15:04

Podcast Gruzie se potácí mezi Ruskem a Západem. Parlament v úterý přijal zákon o zahraničním vlivu, který...

Střet vlaku s člověkem zastavil provoz na trati mezi Olomoucí a Prostějovem

18. května 2024  14:31,  aktualizováno  14:59

Na trati mezi Olomoucí a Prostějovem srazil po sobotním poledni vlak člověka. Provoz na trati mezi...

Střelec na Fica jde do vazby. Premiérův stav se lepší, převoz ještě není možný

18. května 2024  11:09,  aktualizováno  14:44

Slovenský premiér Robert Fico, kterého ve středu postřelil atentátník, je ve stabilizovaném, ale...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 503x
Jsem fyzioterapeut a mám dvě malé dcery. Zajímá mne dění ve městě, ve kterém žiji a není mi lhostejné, jak vedení obvodu nakládá se svěřenou mocí a poukazuji a budu poukazovat i dále na polopravdy a lži, kterými radnice "krmí" věřejnost pomocí  médií placených z peněz občanů.
Zároveň poukazuji na chyby, kterých se dopouští. Ne proto, abych je špinil, ale proto, aby MĚLI ZPĚTNOU VAZBU a mohli se z ní poučit.

Seznam rubrik