Nová vánoční tradice na Jihu?

Byl by to skvělý nápad, kdyby jej neprezentovali amatéři, kteří na konci listopadu zjistili, že již začal Advent a oni nemají zajištěnu vánoční výzdobu obvodu.

Včera jsem psal o neschopnosti radnice městského obvodu Ostrava-Jih vánočně vyzdobit obvod a dnes se nestačím divit, co vymysleli radní a poslanec Adama Rykala a radní odpovědná právě za vánoční (ne)výzdobu Věra Válková (oba ČSSD).

Na fcb stránce Jižan, původní název ČSSD Ostrava-Jih se objevila tato anketa:

Anketa tam vydržela pouze několik hodin, protože občané, kteří ještě neměli zablokovanou možnost vkládat komentáře, hlasovali a vymýšleli nové a nové odpovědi, které se evidentně stejně jako některé komentáře správcům profilu nelíbily a tak nejprve mazali komentáře a blokovali autory, až nakonec celou anketu stáhli.

Kdybych tam mohl odpovídat, jakože nemohu, protože již dávno jsem si od "Jižana" vysloužil blokaci, navrhl bych odpověď: ne, pokud to budou organizovat Ti, kteří nejsou schopni zajistit vánoční výzdobu v obvodu, pro kterou jsem hlasoval v nově vytvořené anketě na fcb skupině Referendum proti aroganci. Nejsem proti konání vánočních trhů, vítám každou možnost skutečně přiblížit všem vánoční atmosféru, ale od lidí, kteří nejsou schopni již druhý rok zajistit důstojnou vánoční výzdobu v obvodu a začínají na ni pracovat až počátkem prosince, neočekávám, že by to zvládli. Nehledě na to, že si nedovedu v jejich podání představit zajištění jednodenního vánočního kluziště, navíc v prostoru, který se 1.1.2017 zaplní občany sledujícími novoroční ohňostroj, netuším kde by ono kluziště mělo stát. Celé je to o to "humornější", že již loni radnice při konání novoročního ohňostroje zajistila několik stánků a dokonce i kolotoč a teprve letos se občanů ptají a ještě jen těch "vybraných".

Je to další důkaz způsobu komunikace radních s občany, který je nejen na stránkách ČSSD a jejich představitelů, ale i ostatních koaličních stran. Již na počátku roku 2015 starosta Bednář (ANO2011) navzdory svému tvrzení o OTEVŘENOSTI a TRANSPARENTNOSTI radnice, začal mazat a blokovat občany, kteří si dovolili komentovat a mít nepříjemné dotazy, až nakonec svůj profil zrušil a nyní těm "šťastnějším" odpovídá ze svého pro ty "otravnější" skrytého profilu. I oficiální fcb profil Městský obvod Ostrava-Jih se po vzoru radních rozhodl mazat a blokovat občany, kteří si dovolí víc, než jen chválit a velebit práci radnice. A tak jako dnes Jižan předvedl mazání celého příspěvku, který se mu "vymknul", tak v tomto je odbornicí místostarsotka Tichánková (ANO2011), která nejednou smazala své komentáře, když se po čase probrala a zjistila, že existují i občané, kteří slepě nevěří jejím lžím.

Autor: Pavel Janík | neděle 4.12.2016 0:28 | karma článku: 11,65 | přečteno: 330x