Nečekané pokračování "kauzy" objednávka průzkumu na Jihu!!!!

"Objednáváme si u Vás kvalitativní průzkum k problematice slučování škol v obvodu O-Jih." znamená že objednané služby se nevztahují pouze na problematiku školství. Alespoň toto dnes tvrdí radnice městského obvodu O-Jih

Dne 10.února 2016 se objevila na internetu kopie objednávky na průzkum trhu k problematice slučování škol v městském obvodu O-Jih, což vzbudilo velký rozruch, zejména mezi rodiči již zrušené ZŠ Mitušova 8.

Když pak 15.února 2016 vyšel článek na stránkách moravskoslezského deníku http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_region/ostrava-jih-rozhorceni-kvuli-pruzkumu-20160214.html k překvapení všech se objevily informace o tom, že výzkum se netýká jen škol, ale všeobecného žití v obvodu, přestože objednávka zní jmenovitě k problematice slučování škol. Údajně tam jsou otázky ze širokého spektra života v obvodu. Bohužel neznám nikoho, kdo by se onoho průzkumu účastnil, nezbývá než věřit, otázkou zůstává zda tyto doplňující otázky nevznikly až po bouřlivé diskusi na internetu.

Ještě větší překvapení byla reakce místostarostky ing.Hany Tichánkové (ANO2011), která na facebooku nejenže napadla autora článku z překrucování informací, polopravd a tendenčnosti, ale zároveň se neštítila opět vše "hodit" na Oldřicha Lahodu s tím, že na jeho fcb profilu 15 občanů "lajklo" jeho příspěvek k této objednávce a redaktor se tak řídil názorem několika málo občanů. Bohužel již paní místostarostka opomenula komentáře pod oním příspěvkem, ani nezohlednila diskuse na jiných fcb profilech, které se této objednávce věnovaly. Těch rozhořčených občanů bylo totiž mnohem více, než kolik spočítala.
https://www.facebook.com/Ing-Hana-Tich%C3%A1nkov%C3%A1-337681613075673/?fref=nf

Třešničkou na dortu bylo nakonec její prohlášení po reportáži ve večerním zpravodajství na NOVĚ, kdy na svém politickém fcb profilu napsala: "Pozor prudce nakažlivé !!! Tleskám Nově , vrchol žurnalistiky ! Reportáž která se skutečnosti nemá vůbec nic společného . Nejmocnější médium peníze !!! Ovšem je to bulvár takže je to v pořádku?" Nikoho pak nepřekvapilo, že jak je u ní zvykem, mazala komentáře a poté i rovnou autory na svých stránkách zablokovala.

Jeden by řekl, že tím vše končí, přesto na všechny dnes (17.února 2016) čekalo překvapení v podobě prohlášení na webu městského obvodu Ostrava-Jih, ve kterém se nejprve radnice chlubí, že plní sliby v podobě zveřejňování objednávek nad 100 000 Kč mezi které patří i nyní probíraná objednávka na průzkum trhu k problematice slučování škol. Dle vyjádření však problém slučování je jen malou částí celé zakázky. Těžko tomu lze věřit, když problém slučování je zmiňován přímo v názvu objednávky a veškerá vyjádření radnice se objevují až ex post. https://ovajih.ostrava.cz/cs/o-jihu/aktualne/informace-k-pruzkumu

Kdo ví, co nás čeká zítra a kde je vlastně pravda.

 

Autor: Pavel Janík | středa 17.2.2016 21:01 | karma článku: 12,77 | přečteno: 306x