Jak vypsat správně objednávku v městském obvodu Ostrava-Jih

Vrchní: "Tak jste měli 1 kávu, 1pivo, 1 brambůrky, když to výjde." Host: "Jak když to výjde?" Vrchní: "Tak to nevyšlo!" ... tak nějak to asi chodí při vypisování objednávek na radnici městského obvodu Ostrava-Jih

Člověk si myslí, že je připraven na vše, a přesto jej vždy něco opět překvapí. Stejně tak jsem na tom v posledních hodinách já.

Když se objevila kopie objednávky na kvalitativní průzkum trhu k problematice slučování škol v ceně 350 900Kč s DPH, logicky se zvedla vlna nevole zvláště mezi rodiči zrušené ZŠ Mitušova 8. Jaké však bylo překvapení, když se včera v médiích objevilo vysvětlení, že to nejsou vyhozené peníze, protože se jedná o průzkum spokojenosti občanů s žitím v obvodě. Dle slov tiskové mluvčí úřadu jsou tam totiž otázky na bezpečnost a mnoho dalších a jen několik otázek o školství.

Pak zde vyvstává otázka, proč je objednávka na průzkum trhu k problematice slučování škol a proč ji podepsal pan Stoch, který má nyní na starosti zejména problematiku školství?

V té souvislosti očekávám objednávku na jeden stůl do pracovny starosty v ceně 290 000 Kč bez DPH a když si toho náhodou někdo všimne a bude mu divné, jaký stůl může být tak drahý, vysvětlí se to tak, že se jedná o rekonstrukci veškerého nábytku v kanceláři starosty. A když si toho nikdo nevšimne? ... Vzhledem k tomu, jak se nyní radnice k občanům chová, je tato varianta velmi nepravděpodobná.

Ona totiž včerejší reakce místostarostky Tichánkové (ANO2011) na sociálních sítích opět mnohé přesvědčila, že slova ministryně Valachové o snaze radnice zlepšit komunikaci s občany a obnovit důvěru, byla jen prázdnými frázemi, kterým věřila snad jen samotná ministryně. Obviňovat totiž  novináře z tendenčnosti, polopravd a překrucování informací, když sama se dopouští překrucování a polopravd, je více než k smíchu, ale o tom až v příštím komentáři.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Janík | úterý 16.2.2016 11:00 | karma článku: 18,54 | přečteno: 491x