Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

U nás se taky kdysi slučovaly základní školy a na zastupitelstvo přišla spousta rozčílených maminek.

No, když už jsem jejich kecy nemohl vydržet, taky jsem se přihlásil do diskuse a řekl jim, že když se panu starostovi písemně zaváží, že budou mít ještě aspoň jedno dítě, a bude jich (takto závazných) dost na vytvoření aspoň tří tříd základní školy, tak že pan starosta určitě vezme svůj návrh na sloučení škol zpět a zastupitelstvo je nesloučí.

Byla to potom legrace a školy byly sloučeny.

0 0
možnosti
PJ

P42a58v70e12l 11J70a39n79í90k

15. 2. 2016 16:01

To bych chápal v případě, že by škola byla poloprázdná, ale zde hovoříme o škole, která má všechny třídy naplněné minimálně 20 žáky, což je v dnešní době ideální stav. Ve srovnání s ostatními školami v obvodu je 7 z 19 co se do zaplněnosti týká a má se slučovat s 6 nejzaplněnější, což nepůjde protože obě stejně velké školy mají nyní zaplnění přes 60% tudíž dohromady by to činilo 120% a proto se uměle sníží zájem o tuto školu tím, že se prostě neotevřou první třídy. Ve chvíli, kdy by obě koly měly naplněnost pod 50% nebyl by problém se sloučením. V tomto případě navíc počet žáků meziročně na obou školách rostl, tudíž zde není něco v pořádku.

A jestli Vám příjde legrace vysmívat se občanům do očí, pak je to Váš přístup k lidem, mně takový způsob normální nepříjde.

0 0
možnosti