Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Jedna vlašťovka jaro nedělá....

I kdyby to byla pravda....

0 1
možnosti
JD

Ano, souhlasím že to byl ze strany muslimských spolucestující ohromný hrdinský čin.

Nicméně je opět nutné nezevšeobecňovat - to znamená že následující 2 závěry jsou naprosto chybné:

- všichni muslimové jsou špatní, protože útočníci byli muslimové

- všichni muslimové jsou jen dobří, protože muslimští spolucestující se zastali ostatních

Jediný správný závěr je, že muslimové jsou dobří i špatní a i něco mezi tím. Stejně jako všude jinde.

Velkou otázkou ale zůstává to, nakolik jsou ti dobří a neutrální muslimové ovlivnitelní tlakem těch špatných, kteří je manipulují a vydírají např. tím že nejsou "dostatečně dobrými muslimy" protože tuto a tamto...

1 0
možnosti
Foto

P69a38v46e52l 45H85o97l90u97b

23. 12. 2015 16:45

Jsme ve shodě a Váš závěr, vlastně celý Váš příspěvek se stejně hodí i na naši křesťanskou společnost...

1 0
možnosti
SM

No vidite pane Holub. Zarodky zdraveho rozumu se uz v Evrope objevuji. V Norsku uz uci pristehovalce zapnout poklopec. http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-uprchlicka-krize/363575/nase-zeny-prosim-neznasilnujte-norove-maji-pro-migranty-hodiny-integrace.html

2 0
možnosti
RM

Myslím, že je rozdíl se "před někoho postavit" a "na někoho neukázat". Neukázat na někoho by zvládl každý - když by označit toho člověka nechtěl. Hlavně když ten s tím samopalem by byl Pepa z vedlejší vesnice se kterým se od vidění X let znáte.

Ale jinak - i nacisté měli mezi sebou určitě lidi se srdcem a rozumem. Ty, která trápilo svědomí atd. Znamená to snad, že díky těmto výjimkám budeme velebit i nacismus? To nikoho ani nenapadne.

5 2
možnosti
Foto

P38a19v31e30l 58H12o24l74u59b

23. 12. 2015 13:20

Uhodil jste kladívkem na hlavičku, aniž byste si toho byl ale vědom... V jaké ideologii žije naše Euro-atlantická křesťanská společnost v podstatě od konce 2 sv. války? Opravdu se to podobá demokracii? Není to daleko spíše ten ideologický směr, který jste zmínil v závěru svého příspěvku?

1 1
možnosti
AT

Nedá mi to a prostě musím napsat příspěvek, i když není přímo k tomuto tématu... Přečetla jsem si autorův úplně první článek na blogu, kde představuje sám sebe a některé věty mě vážně pobavily: ...Proč tu jsem? Protože jsem zjistil, že nejen tobě, ale i světu mám co dát ... nebo: ... 2) Pokud si myslíš, že víš máš naději a jsi mým potencionálním "klientem"... Mohu ti pomoci, pokud o to ovšem budeš ty sám vážně stát... Nikdo, než ty sám, to za tebe neudělá, já ti ukážu pouze cestu, budeš-li ovšem opravdu chtít... ;-D ;-D ;-D Autore, autore - vaše ego je větší než vaše rádoby moudré myšlenky - myslíte si snad, že jste nějaká naše spása, nějaký vyvolený, kdo má ten správný názor, který musí hlásat, aby to ti nehodní lidé kolem pochopili? Už jen to, jak za každou svoji myšlenku v prvním článku píšete své iniciály ;-D - to si myslíte, že je jednou budou lidi citovat? Takovéhle nabubřelé ego jsem už fakt dlouho neviděla - vlastně jo, u pánů Peszynskiho a Polického :-) :-)

4 1
možnosti
Foto

P84a44v31e27l 86H96o77l25u38b

23. 12. 2015 13:22

Drahá moje velmi dobře již známá "obdivovatelko"... NE! Nestojíte mi o můj drahocenný čas! ;-)

0 0
možnosti
JC

Je velmi dobře, že v Keni se objevují zárodky zdravého rozumu a slušnosti. Asi už přeci jen mají toho neustálého vraždění dost.

1 0
možnosti
Foto

P26a41v25e86l 79H82o85l73u14b

23. 12. 2015 12:05

Kdypak se asi ty zárodky zdravého rozumu a slušnosti začnou objevovat tady u nás? Myslím v Evropě, Americe, ale i Čechách...

0 0
možnosti
Foto

pane Holube, pročítám-li vaše perly házené sviním, soudím, že vaše sebedůvěra je podstatně větší, než důvody k ní.

Skromnost, nikoliv nadutost, zdobí muže.

4 0
možnosti
Foto

P24a15v33e57l 84H24o36l42u71b

23. 12. 2015 12:05

Děkuji za zhodnocení skromný pane Matuško... ;-)

0 0
možnosti
JS

To je určitě pozitivní zpráva, otázka zní, jestli se to opravdu stalo. Tuto událost totiž není možné nezávisle ověřit. Keňa si totiž může tímto způsobem vylepšovat svůj obraz ve světě. V tom příběhu je několik nejasností – například jakým způsobem teroristé oddělovali křesťany od muslimů. Poměrně zvláště zní také způsob, jakým autobus teroristům doslova ujel. To se totiž v Keni islamistům prostě nestává. Ověřitelná fakta hovoří zcela jinak – militantní muslimové vyhledávají v Keni křesťany a zcela programově je vyvražďují. Oficiálních obětí jsou stovky, reálně jsou jich tisíce. Militantní muslimové se navíc zaměřují na lékaře, učitele a kněze. Situace je doslova katastrofální a ochota muslimského obyvatelstva tomu zabránit zcela minimální. Žádné hromadné protesty proti vyvražďování křesťanů se v Keni nekonají.

Jenže v Keni si zároveň začínají uvědomovat, že pokud to takhle bude pokračovat dál, tak se celá země totálně zhroutí a ocitne se v doslovném loji.

Ve svém článku pokládáte tuto otázku: "No podělte se v diskuzi, kolik z Vás by bylo ochotno položit svůj život, aby zachránilo život třeba jediného nevinného muslima?"

Jinými slovy, stavíte se do pozice hrdiny, který by to samozejmě dokázal. Jenže faktem je, že kohokoli, včetně Vás, by prověřila až skutečná situace a nikoli "hrdinný názor" v digitální diskusi.

Můžeme vyjádřit obdiv k těm, kdo to skutečně dokázali, ale kritizovat někoho předem je nepřesvědčivé a pokrytecké.

6 0
možnosti
JC

No já myslím, že k tomu dojít mohlo. Někdy třeba kmenová příslušnost převáží nad náboženstvím. A třeba už jsou z toho všeho vraždění unaveni. Nebo v jejich blízkosti muslimové vyvraždili misijní křesťanskou nemocnici a oni sami teď nemají kam se svými problémy jít a tak začínají vidět svět trochu jinak. Nebo je to ozvěna Františkových slov z jeho návštěvy Středoafrické republiky. To prostě nevíme.

2 1
možnosti
Foto

Když jsem včera četl tuto zprávu, potěšilo mě to. Jenom škoda, že se zdá že ta slušná většina muslimů často mlčí ke zločinům fanatiků. Pak je snadné si to přeložit, že se jedná o mlčící souhlas. Navzdory tomu, že to tak i občas je, nevěřím tomu.

2 1
možnosti
Foto

P33a83v74e84l 69H75o87l68u20b

23. 12. 2015 12:11

My (Evropa, Amerika, ale i Češi samozřejmě) se nějak vehementně ozýváme proti dnes již téměř genocidě, kterou již 25 let pácháme na muslimech ve jménu "demokracie" teda ropy?

0 4
možnosti
Foto

Muslimove zabranili jinym muslimum zabit krestany. Kdyby nebyl stredoveky islam tak agresivni, tak by k tomuto icinentu nemuselo dojit.

4 1
možnosti
Foto

O "mírumilovném" se toto zajisté prohlásit nedá... ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik