Také se těšíte na další Zemanovu kandidaturu? Opravdu "Pravda vítězí"?

Měl, nebo neměl by se Miloš Zeman pokoušet obhájit post prezidenta i ve druhém funkčním období? Jak se rozhodne? Bude mít odvahu podstoupit boj podruhé? Bude opět favoritem? Osobně bych byl rád, aby znovu kandidoval...

Tím ovšem samozřejmě neříkám, že bych byl rád, kdyby i z té příští prezidentské volby vyšel opět jako vítěz. Jeho rozhodování zda jít znovu do boje a nebo odejít na vrcholu politické kariéry, není zajisté lehké. I s přihlédnutím k jeho věku a zdraví.

Osobně bych si ale opravdu přál, aby nalezl sílu a odvahu a pokusil se mandát obhájit. Na startovní čáře pak bude stát s ostatními odvážnými kvalitními kandidáty. Rozdíl pak bude pouze v tom, že zatímco ti další kandidáti v podstatě nemohou nic ztratit, on jako obhájce, naopak bude moci ztratit opravdu hodně. Toho si Miloš Zeman je samozřejmě moc dobře vědom. 

Já nemám z jeho další kandidatury strach, naopak. Věřím v Český národ, věřím, že po zkušenostech nevstoupí do stejné řeky a vybere kvalitního, kompetentního, nekonfliktního kandidáta, který bude skutečně dělat všechno proto, aby národ spojoval a postará se opět o naplnění nápisu na prezidentské standartě. Jistým vodítkem nám mohou být i naši, donedávna bratři a sestry ze Slovenska.

Každopádně právě a jen ona přímá volba bude jedinou skutečnou sondou do duše národa Českého. A pokud národ i podruhé nakonec uvěří a vstoupí do stejné řeky, pak si národ právě takového reprezentanta v čele své země zaslouží. Pak už bude ovšem zase pozdě na to "Bycha honiti", v čemž jsme zatím opravdu mistři světa. Volební účasti trhají neblahé rekordy, kdy se volební účast stále více přibližuje k nule, ačkoliv by se vzrůstající nespokojeností naopak měla letět vzhůru.

Chováme se zatím jako národ bohužel dost mladicky a nerozvážně. Jsme rození remcalové, kteří jen velmi neradi nastavují svoji kůži a rozhodně netoužíme po starostech, nebo odpovědnosti. Zato všichni nejlépe víme, jak by se to, či ono, mělo dělat a že ti co měli přeci jen více odvahy a odpovědnosti, to dělají ale úplně blbě... Ten komunistický způsob uvažování, kolektivní odpovědnosti, nebo spíše neodpovědnosti a alibismu je v národě stále pevně ukotven. Není už na čase s tím začít něco dělat?    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Holub | pondělí 24.10.2016 15:10 | karma článku: 43,02 | přečteno: 1782x