Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pan prezident vyuziva pozici, kdy muze kritizovat, zvanit nesmysly (nekdy dokaze take rici pravdu), kasle na politickou reprezentaci a jeji program, nema rad pokladani vencu podle vseobecnemu pohledu a bez sveho presvedceni a to vse bez jakekoliv zodpovednosti, protoze se nemusi zodpovidat nikomu. Proste a kratce receno, ma cas na blbosti a nepracuje na pozici skveleho statnika, reprezentujici CR. Toto je ten nas Milos Zeman.

Pan ministersky predseda, to je jine kafe. Ten, kdyz uz nic jineho, se tomu prezidentovil postavil a stavi, jen aby ukazal, ze neni tim tajtrlikem jakym byl v Zemanove vlade (MF), kdy musel poslouchat na slovo a nebo..... , ukazuje umeni byt "velkym" hracem na politickem bojisti, naucil se vyjednavat velke smlouvy, ale jen ta jeho koalicni je trochu na tenkem ledu pro nepochpeni pana ministra financi. Ted jeste kanclerka spolkove republiky Nemecko, mu prekazila klidne plachteni do novych voleb, kdyz pozvala ty "uprchliky" a on to musi resit. Proste si zvyka na maminciny slova: Bohousi, zivot neni pericko !!! A posledni vyrok pana prezidenta to podvrzuje.

1 0
možnosti
JL

Premiér ČR bude vždy v horší situaci než prezident: je odpovědný své straně, voličům, musí brát ohled na koaliční partnery, prezident nemá žádnou odpovědnost trestní a politickou jen vůči voličům - vlastně jen mluví a mluví, nemá žádné spolustraníky, kteří čekají na jeho zakolísání, aby ho nahradili. Na druhou stranu Prezident ČR může vyvažovat vládu a upozorňovat na to, co nedělá nebo dělá špatně. Prezident těžko může být diktátor, když nemá téměř žádné pravomoci, je vrchní velitel armády, což je funkce spíše dekorativní. Lidi si do něj projektují moudrého monarchu, který je lepší a bližší lidu než zlí politici. Uvidíme, jak dopadne v příští volbě, protože pochybuju, že si ji Zeman nechá ujít, pokud nebude v komatu.

1 0
možnosti
Foto

Ano, diktátor i demokrat myšleno přeneseně... tj. jako způsob jejich jednání, vedení strany, vlády apod. Oba pány můžeme srovnávat právě i v těchto jejich rolích... ;-)

0 0
možnosti
Foto

Je třeba si udělat pořádek v pojmech. Ti, kteří totalitně ovládají média, tedy havlisté, nejsou žádní demokraté, jinak by se vzdali tohoto monopolu na propagandu. A prezident Zeman není diktátor, vždyť byl demokraticky zvolen. Jakmile si tyto pojmy vštípíte můžete psát pokračování svého elaborátu, a uvést vše na správnou míru.

3 7
možnosti
Foto

Adolf Hitler byl také demokraticky zvolen a stal se německým říšským kancléřem. Podobných příkladů by se dalo jmenovat i více. :-/

6 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2794x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik