Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A kruci. Neví někdo jaké souřadnice má ten vrtulník určené pro odhoz balíku? Beru dovolenou a jedu na místo! ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
JB

JAK ZABRÁNIT ZNEHODNOCOVÁNÍ PENĚZ

Z oficiálníchzdrojů ČSÚ jsme ubezpečováni o velminízké inflaci, jejíž míra sev posledních letech pohybuje pod 3%. Ze zveřejněné tabulky na internetu bylo vybráno období r.2002-2012,kde jsme zjistili, že u životně důležitých /denních produktů a služeb/se ceny za toto desetileté období zvýšily v průměruo více jak 50% /chléb o 60%, vajíčkaa máslo o 44%, párky o 60%, jablka o 74 %, hnědé uhlí o 97 %, benzin o 44,nafta o 66% , kadeřník o 323%/.

Nízké míryinflace /zprůměrováno spotřebním košem/ pak bylo dosaženo snížením cen dalekodražšího zboží, které si však pořizujete pouze několikrát za život /pračka ,televize , video, ......./

Přiminimální reálné roční inflaci 5% za 10 let ztratíme 50%, tedy polovinu úspor.Třicátníkovi při odchodu do důchodu v 65 letech pak zbudez naspořených 100 tis Kč méně než1/10, tedy méně než 10 tis. Kč v budoucí kupní síle peněz. A to nesmí přijít vyšší inflace ,hyperinflace , měnová reforma či insolvence bank. Z uvedeného jednoznačněvyplývá, že spořit v penězích na důchod je v dnešním měnovém systému absolutní n e s m y s l .

Jaké jez této situace tedy východisko ?

Peníze jenutné ukotvit k něčemu reálnému. Jsou např. nemovitosti nebo drahé kovy .Ale i zde je nutné postupovat s patřičnou znalostí a obezřetností.

Na základěhloubkové analýzy všech možností finančního trhu bylo jako nejlukrativnější vyhodnoceno investiční zlato. Proč je tomu tak doložíme nanásledujícím modelovém příkladu. Jak jsme již uvedli , z naspořených 100 tis. Kč ztratíme za 10 let cca polovinusvých úspor .

Pokud však nyní za100 tis. Kč nakoupím investiční zlato,tak mohou za 10 let nastat 3 varianty:

1 varianta -cena investičního zlata klesne zesoučasných cca 1100-1200 USD/ OZ rovněž o 50% tedy na hodnotu 550-650 USD/OZ.Pak na tom budu stejně jako v kupní síle peněz, tedy nic jsem nezískal,ale ani neztratil.

Pokles zlata na tyto hodnoty lze téměř se 100%jistotou vyloučit a to z těchto důvodů:

a/ hraniční rentabilita u přev

0 0
možnosti
ZH

Rád bych Vám podrobně odpověděl, ale zrovna umírám hlady a nemám ani na benzín, abych se odvezl do starobince. :-)

0 0
možnosti
JK

J54i95r16i 22K59u95c45e41r27a

20. 2. 2016 17:43

na férovku - pokud mi shodí na zahradu 20 mega a jinak nikomu nic, budu jejich politiku považovat za správnou ;-D

1 0
možnosti
Foto

Systém volně plovoucích měn je typickým rysem současného mezinárodního měnového systému, ve kterém již žádná měna není konvertibilní za zlato. Všeobecný volný pohyb kurzů měn potvrdily dohody uzavřené roku 1976 na Jamajce, které vedly ke stažení zlata jako směnného standardu (demonetizace zlata).

0 0
možnosti
Foto

Ano to jsou poučky a definice moderní ekonomie, jak se mýlí uvidíme všichni za nedlouho... ;-)

0 0
možnosti

Měna dnes už nemusí být krytá zlatem. Její krytí zvládne i schopnost státu produkovat směnitelné zboží. I samotná měna tak může být komoditou. Proto dnes mnohé centrální banky vytvářejí devizové a nikoli zlaté rezervy.

I soukromá osoba si může vytvářet rezervy ve směnitelné měně a nikoli ve zlatě.

1 1
možnosti
Foto

Co až ta směnitelná měna padne? Podobně jako ve 30 letech min. stol.? Co se pak stane? ;-)

1 0
možnosti
Foto

ČNB v letech 1997 a 1998 odprodala část zlata z devizových rezerv z toho důvodu, že při hodnocení výše uvedených atributů – likvidity, bezpečnosti a výnosu, zlato přestalo vyhovovat potřebám ČNB. Česká koruna procházela v roce 1997 krizovým obdobím a použití devizových rezerv k devizovým intervencím se stalo realitou. Přičemž devizové rezervy nebyly v roce 1997 zdaleka tak vysoké jako dnes. Prodejem zlata ČNB získala v předmětné době vyšší likviditu a vyšší stabilitu výnosů, což jsou prioritní požadavky na devizové rezervy.

1 0
možnosti
Foto

ČNB převzala v roce 1993 70 ze 100 t federálního zlata. Tošovský nás zbavil 56 t v roce 1998. Dnes ČNB zbývá posledních 6 t zlata, přičemž dnes by měla mít vzhledem k neustále devalovované měně min. 2-3x více zlata než v roce 1993 aby měna byla krytá skutečnou hodnotou alespoň z 1/3... Např. Slovensko má svůj federální podíl zlata stále k dispozici... ;-)

1 0
možnosti
Foto

Vy jste hlava ;-D Přímo rozený ekonom zralý na Nobelovou cenu za ekonomii. Víte, že i naše bankovyk jsou kryté zlatem a dalšími aktivy ČNB. Jenže se to na bankovky nepíše.;-DRvRvRv

1 3
možnosti

Kolik zlata připadá na jednu korunu prosím , pane znalče.

1 0
možnosti
ZH

Shazovat peníze vrtulníkem vůbec není špatný nápad a je mnohem staršího data. Dávat peníze bankám už stejně nefunguje, jen se nafukujou bubliny. Dát peníze lidem, podpoří spotřebu. Jen je potřeba podpořit spotřebu, která bude mít maximální vliv na Českou ekonomiku, né na prodeje iPhonů a minimálni možnost zneužití. Třeba zřídit u ČNB každému občanu účet a dát na něj 50 000. K účtu kartu a tou by se mohly platit jen služby. ve spolupráci s kontrolním hlášením a EET, by se relativně snadno dostalo na trh 500 miliard. Je spousta možností, jak ty peníze směřovat. :-)

1 1
možnosti

Jak zabráníte lidem nakoupit za to Iphony ?

1 0
možnosti
Foto

Rozdávat peníze ano, ale ne všem. Jen těm skutečně bohatým, tak, jako dosud.

4 1
možnosti

Nemám nic proti, ale nevím jak ty peníze budou lidem distribuovat. Podle jakého klíče. Pokud je chtějí dávat chudým, což vlastně již dělají pak tomu nelze říkat shazování z vrtulníku. Pokud bohatým, což vlastně už taky dělají, tak tomu se taky nedá říct shazování z vrtulníku. Tedy pokud by to chtěli shazovat skutečně z vrtulníku, pak by se jadnalo o nějaký nový druh sportu / zábavy? Jako třeba všichni na vrtulníkový den, budou se shazovat peníze ... ??? Víte kolik by se tam ušlapalo lidí? A navíc pokud by si ty peníze pochytali ti nejschopnější "chytači" , tak to se už vlastně taky děje. Takže jak ?

0 0
možnosti
Foto

Shazování z vrtulníku byla pochopitelně pouze víceguvernérova nadsázka... ;-)

0 0
možnosti