Schwarzenberg do starého železa rozhodně ještě nepatří

Karel Schwarzenberg je naopak stále v kurzu. Jedna z mála našich skutečně výrazných osobností, s jinou nezaměnitelných. Jeho přehled je neuvěřitelný a naštěstí mu nechybí ani dostatek energie. TOP09 má právě v něm skutečný poklad

Jako důkaz mých tvrzení mi postačí jeho poslední dva rozhovory, které poskytl českým médiím...

http://www.novinky.cz/domaci/403519-schwarzenberg-dokud-budou-vsichni-fascinovani-babisem-tak-to-bude-tezke.html

http://www.novinky.cz/domaci/403521-schwarzenberg-starosti-mne-delaji-spise-nase-prazdne-kostely-nez-jedna-plna-mesita.html

Tento, nebojím se napsat myslitel, pokračovatel odkazu Václava Havla, mohl být naším prezidentem. Bohužel se tak i mým přičiněním nestalo. Své role jakéhosi stínového prezidenta se ale zhostil opravdu na jedničku. Toto je samozřejmě, doufám nejen moje, hodnocení této velice výrazné osobnosti, úzce spjaté zdaleka nejen s novodobou historií naší země.

Zamlouvat se mi dokonce začíná i jeho stranický nástupce Miroslav Kalousek, který se konečně kromě neustálého, byť opodstatněného vymezování vůči Babišovi, začal  více věnovat nejen ekonomickým tématům. Kalousek byl sice často v minulosti opozicí skandalizován, ale žádná odpovědnost, v kauzách jemu přišitých, mu nikdy nebyla orgány činnými v trestím řízení prokázána. Navíc kdo z politiků, kteří se ve vrcholné politice pohybují tak dlouho jako on, nebyl skandalizován? Jenom ti, jejichž jména, nebo tváře se nám vůbec nevybaví!

Pokud se tedy dnes rozhlédnu po naší politické scéně, zavrhnu extrémní pravici i levici, zbude mi jen hodně málo, pro mě volitelných alternativ, mezi které TOP09 určitě patří. 

 

Autor: Pavel Holub | úterý 17.5.2016 13:03 | karma článku: 25,65 | přečteno: 1664x