Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

Ten odkaz na šílence Hrebenára myslíte vážně? Mluvíte o rovnováze dvou názorových táborů, ale jinak je článek až neuvěřitelně černobílý.

2 0
možnosti
JH

To jste se sešli tři kmotři - Holub, Dalík a Franta - no potěš koště. Krásný spolek, opravdu ano.

5 0
možnosti
ZM

Česká biskupská konference zareagovala rychle a pregnantně. Díky.

1 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, to, že se představitelé církve ještě neztotožňují s tvrzením otce Tomáše Halíka, ještě neznamená, že je to špatně. Církev může mít na různé věci různé názory. V dějinách církve bylo mnoho jedinců, kteří šli proti proudu, byli považováni za heretiky, snílky, blázny a nakonec církev uznala jejich přínos.

1 0
možnosti
Foto

Církev je samozřejmě společenství lidí jako každé. A v ní mohou být různé názory na různé věci / v tom se liší od sekty, kde je jen jedna pravda /.

Pokud má církev přežít, musí se vrátit tam, kde začala. K tomu, že je normální pomoci těm, kteří to potřebují. Že je nutné milovat svého bližního jako sama sebe. Že její pozemský zakladatel jedl raději s prostitutkami a celníky, než se znalci písma /farizei/. Jakkoli se to zdá, je to to nejobtížnější, co člověk může /a ve smyslu Písma musí/ udělat, aby byl spasen.

Karma za článek

6 3
možnosti
Foto

konečně vyváženější článek o multikulturalismu ale i o novém papeži, ne jako ty agresivní blogy rádoby křesťanek, jež chtějí, aby papež, původem latinoameričan, zaštítil křesťanskou EU před všemi agresivními migranty.

1 4
možnosti
SB

Nikdo po něm nechce, aby tu Evropu zaštiťoval, ale ať nekecá do toho, co v té Evropě budeme dělat. Není to jeho světadíl.

9 1
možnosti
ML

M71a89r94t42i12n 65L18a43c27o

24. 4. 2016 15:52

Odkaz na web známeho antisemitu a guru všetkých milovníkov multikulti, Hrebenára, tomu hovorím argument!;-D

6 0
možnosti
MP

Klíčová otázka: Jste katolík? Pokud ne, tak Vás nemusí údajná rozdělenost církve trápit.

Kněz-disident Halík... A copak Duka jím též nebyl? Duka musí řešit všemožné otázky spojené s církví, i ty nepopulární a společností špatně vnímané, což Halík nemusí.

Halík a papež František mají k sobě blíž, oba jsou pochvalně komentováni mimokatolickými kruhy. Což samo o sobě je více než podezřelé. Multikulturalismus by se měl prosazovat jen silou vlastních pozitivních myšlenek, ne pomocí mediálního ohlupování za pomoci známých osobností.

17 0
možnosti
Foto

Dobrý den paní Pokorná,mě třeba ta rozdělenost církve zajímá, i jako nekatolíka a nekřestana,,a nejen ta rozdělenost..,osobně je mi sympatičtější pan Duka a jeho názory,než pan Halík,,tímto bych se panu Dukovi rád omluvil,že jsem kdysi v jedné diskuzi o něm prohlásil že je k smíchu,,to jsem ještě netušil kam se bude ubírat svět,především ten křestanský,,snad prominete,ale i já se cítím částí křestanského světa,i když nejsem křestanem,dobrý zbytek neděle...

3 0
možnosti
JM

Halík je morální autorita, multikulturalismus je fajn, bla bla bla... Probuďte se.

10 2
možnosti
Foto

Má tohle Duka zapotřebí vyjadřovat distanc od Halika? Kazí a zkresluje tak pohled na katolickou církev. A to dlouhodobě. Není to dobrý primas. Škoda.

1 14
možnosti
PV

Pokud někdo kazí pohled na katolickou církev, pak je to šílený "profesor Halík", arcibiskup Duka už měl dávno zasáhnout a trochu ho usměrnit. Jaký je to primas, to posoudí až dějiny. Halík mu ošem nesahá ani po po kotníky!

8 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2794x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik