Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane Holube. Nebudu rozebirat uprchlickou krizi ani pohled Cechu na ni. Chci se pozastavit nad uvahami, musim priznat vtipnymi, pana Ringo Cecha. Ja osobne tuto postavu neznam. Nebudu se k jeho"analyze" ceskeho naroda dukladneji vyjadrovat. Jen chci poukazat na uvahy a definice z mich mladych let, kdy jsme se v mem meste bavili o prazacich. Pan Ringo Cech to rekl presne. (vim, ze ted dostanu vyprask)!!! Pohled prazanu (prosim, nekterych) znam jeste v dobe me povinosti vojenske, kdy jsem byl jidiny moravak u utvaru.

Ale to neni podstata meho prispevku. Pochazim z mesta, ktere se vymklo te letargii popsane panem RC. Vyrostl jsem ve meste, kde dobre myslenky hnaly cely system rychle dopredu. Organizace prace, vzdelani, podpora jedince k dosazani lepsich vysledku a take moznosti dobrych peneznich vydelku, byla zaruka rychleho rustu. A zde se ukazaila ta druha cast nasi ceske povahy. Ta cast, kterou mame po staleti. Je to zavist, rovnostarstvi a snaha toho uspesneho rozdrtit a ukazat mu kde je joho misto. To se stalo i s mestem, kde jsem se narodil. Po 60ti letech z jeho slavy zustaly jen budovy. I ten duch tohoto mesta vymira s odchodem pametniku.

Timto chci jen rici. Nic se nezmenilo. Ta druha cast nasi povahy stale prevazuje. Dobre pripominky se hazeji do kose. Omezovani a zavit prinaseji narizeni na zniceni tech lepsich, snazivejsich. Vracime se presne do "koleji" ktere popsal pan Ringo Cech. Bude nova generace lepsi?

0 0
možnosti
EP

Čech ovšem ve svém textu nepíše naprosto nic o "uprchlících" - ti se vyskytují jen v titulku. A že jsme "měli štěstí se někde narodit" - víte vy o tom, že děti nenosí čáp? Vy jste se také mohl narodit jako tasemnice a přesto neprotestujete proti tepelným úpravám masa. A vyhrožujete nějakou proletářskou vzpourou, protože my snad tu "masu chudiny" (jejíž chudoba vzniká prakticky jen z přemnoženosti) svým bohatstvím provokujeme? Tomu se říká komunismus, vážený pane. A nerovnost vždy byla, je a bude. Mimochodem, pokud se budeme bránit ostrými, tak se domnívám, že nemají šanci. A ano, jejich bída se mě netýká a klidně vám to takto na rovinu řeknu.

5 0
možnosti
Foto

Váš názor, Vaše svědomí... Asi takto Vám to řeknu na rovinu... ;-)

0 1
možnosti
Foto

Čecháčkovství neexistuje. Zesměšnit podmínky života a náturu lidí ze zemí, kde se nestrádá, to jistě dokáže každý kriticky smýšlející občan dané země. Spíše popřemýšlejte, proč máme takové štěstí. Rozhodně to nebude touhou obohacování se cizí kulturou.

3 0
možnosti
Foto

Myslím, že to F.R.Č. píše není zesměšňování, ale legrace. A to velmi pravdivá.

Takže, karma pro Frantu i pro autora.

2 0
možnosti