Odstoupí, neodstoupí, vládne, nevládne, prostě takový mastný, nemastný Sobotka

Jeden den jsou jeho slova interpretována jako odchod z čela strany a Strakovy akademie v případě podzimního volebního neúspěchu, druhý den je zas jím samotným vše dementováno a podobně jako v případě Babiše rozhodnou až volby

parlamentní v příštím roce. Tedy jestli do té doby samozřejmě nerupne něco jiného, nebo někomu jinému, člověk nikdy neví. Každopádně včera mi evidentně nepřesně otištěná, nebo nepřesně interpretovaná slova premiéra dost zaskočila. Popravdě bych od něho takový odvážný výrok ani krok, po všech těch pokusech o jeho odstranění, nečekal. Už jsem pomalu začal přemýšlet kdo to veslo po něm asi převezme. Chovanec, Hašek, Mládek? Nebo, že by někdo alespoň trochu prozápadně smýšlející? 

http://archiv.ihned.cz/c1-65361950-kdyz-prohraju-v-krajich-odejdu-sobotka-spojuje-svou-budoucnost-s-podzimnimi-volbami

Ještě že jsem si nemusel hlavu lámat déle než 24 hod. Dnes už je zas všechno jinak. Premiérova slova si prý novináři vyložili špatně. Vládnout tedy bude volby, nevolby, tedy ty krajské. Žádné zbrklé pokládání funkcí se nekoná, z mého pohledu pro ČSSD i naši zemi je to v tuto chvíli zpráva dobrá. Jenom příště trochu vážit slova by neuškodilo, vypadá to pak tak "trošku" nerozvážně. 

https://www.novinky.cz/domaci/408935-v-pripade-neuspechu-nekoncim-vysvetlil-sobotka.html

U Sobotky si paradoxně nejvíce cením právě jeho rozvážnosti, smyslu pro kompromis, nehysteričnosti, konstruktivnosti, slušnosti, serióznosti, prozápadní orientace... Obdivuji s jakou bravurou ustál již 3 nebo 4 pokusy hradu, spolustraníků, koaličního partnera a dalších o jeho odstranění z čela strany i Strakovy akademie. A to jsou jen ty o kterých víme. Mrzí mi koaliční spojenectví ČSSD s projektem ANO, ale chápu, že po volbách v podstatě jiná možnost nebyla, pokud ČSSD nechtěla opět skončit v opozici. S mnoha rozhazovačnými kroky současné vlády nesouhlasím, na konzervativní straně politického spektra však bohužel nevidím relevantní opoziční silu snad kromě TOP09, která však silou své voličské základny bude ČSSD a projektu ANO jen velmi těžko konkurovat.  

Autor: Pavel Holub | úterý 12.7.2016 15:01 | karma článku: 25,87 | přečteno: 1474x