Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Rv Když Zeman řekne, že islám je rakovina a už metastázuje, tak k tomu nepřikládejte žádné konspirační teorie. On si to skutečně myslí a neokecává to. A jen za tento jeho pevný postoj stojí za to ho podpořit. Není větší nebezpečí demokracie v Evropě, než postupná islamizace s trochou "koření" v teroristických útocích.

Sarkozy bude muset hodně přitvrdit, aby Le Pen sebral část střeliva. Pokud to neudělá, Le Pen posílí.

Autore, tvrdíte že mlčící většina se projevila. 49% I. kolo, 58,6 II. kolo; to není žádný famózní rozdíl, abyste mohl operovat s mlčící většinou. Jistě, ti co poslouchají jen státní vysílání, nemohli volit jinak. Je to stejné jako u nás.

7 0
možnosti
Foto

P35a85v41e53l 17H13o78l49u19b

15. 12. 2015 11:30

Diskutére, to je 49 - 59 % to je hodně famózní rozdíl a velké podcenění té demokraticky smýšlející mlčící většiny... V 2 kole nepřišlo je o 10% této většiny více. Naopak ti extrémisti a stoupenci Le Pen byli přesvědčeni svým vítězstvím, takže jich v 2 kole přišlo volit již mnohem méně... To jsou ty skutečné výsledky voleb ve Francii resp. rozsáhlý sociologický průzkum francouzské společnosti... ;-)

0 1
možnosti
PZ

P49a48v71e68l 96Z89e89m55a24n

14. 12. 2015 19:43

autore zajímalo by mě, zda o NF víte něco víc, než to čím nás všechny krmí ČT a spol. ?

Víte například, že podle průzkumu v těchto volbách téměř 30% homosexuálů a něco pod 20% Židů volilo NF ?

Pokud se trochu vyznáte v reáliích tohoto světa, musí vám být jasné, že občané Francie (kteří jistě NF a její představitele i program znají lépe než my oba dohromady) z těchto menšin by nevolili fašistickou/nacistickou/extremistickou (nebo jaké všechny nálepky se používají) stranu - právě naopak tyto voličské skupiny jsou často považovány za "kanárky v dole" které jako první reagují na nebezpečí....

5 0
možnosti
Foto

P85a76v78e93l 92H52o69l61u83b

15. 12. 2015 11:31

Prosím uveďte zdroj svého průzkumu, jsem celý nedočkavý!

0 0
možnosti
PZ

P88a50v29e15l 47Z64e90m16a84n

14. 12. 2015 19:30

Fašisticky a nedemokraticky smýšlející lidé jako VY (ano čtete dobře já považuji za fašouna VÁS a vám podobné - když už v článku nálepkujete je třeba vás popravdě označit ;-) ) budou vždy skutečnost dezinpretovat jak se jim hodí, vyberu jen:

Vyčítáte Zemanovi tzv. opoziční smlouvu ? Jste z těch co ji nazývali nedemokratickým popřením smyslu voleb ? Pokud ano, nechválíte teď to samé, když to udělali vaši oblíbenci proti NF ?

pozn: a to nemluvím o Švédsku, kde to tamní "demokraté" dotáhli ještě dál...

10 0
možnosti
LS

pokud jsem správně pochopil krok co se odehrál ve Francii, tak jistá strana stáhla své kandidáty z voleb, nikoliv že by se s protikandidáty dohodla na rozdělení moci a dohodě o neútočení ve sněmovně. Ale možná víte víc než já ...

1 1
možnosti
ZD

nějak se Vám to nepovedlo ...pane Holub....RvRvRv

4 0
možnosti
EP

E82v54ž29e88n 98P88o44l10á17k

14. 12. 2015 18:13

Vážený pane "zmanipulovaní křiklouni", tak se vám tedy identifikuji. Super, máte jeden výsledek voleb, co vám jakž takže hraje do karet (navíc hlavně díky chytře vymyšlenému volebnímu systému) a snažíte se to vykládat za věčnou celosvětovou lásku "mlčící většiny" k islamizaci. A výsledky českých prezidentských voleb se vám do toho jaksi nehodí, to demagogicky vynecháme, co? Mimochodem by mě moc zajímalo, jak může podle vás ve volbách prohrát nebo vyhrát demokracie, když je sama na volbách postavená a nikdo o jejich zrušení ani neuvažuje. A demokracie znamená sdílet Masarykovy názory? (pokud vůbec nějaký znáte, když jste nebyl schopen žádný uvést) A stačí vaše mozková kapacita na pochopení faktu, že tzv. "uprchlíci" zdaleka nebyli jediným tématem voleb a ty o nich tak vůbec nemusí vypovídat? Hlavně, že svět není černobílý, on se totiž dělí na vás a fašisty.

15 2
možnosti
MB

Výsledky prezidentských voleb byly o islamizaci? Nebo je vyhrála většina? Povídejte, přehánějte.

3 0
možnosti
JZ

Pane autore, alespoň se prosím pokuste uvědomit si významový rozdíl mezi větami "demokracie má ještě naději" a "můj názorový proud má ještě naději".

Btw. ta mediální masáž "Le Penová uspěla - žene se na nás pohroma; Le Penová neuspěla - konečně je to správně" rozhodně nesvědčí o tom, že by média fungovala tak, jak bych, alespoň já, v demokratické společnosti očekával. (A ne, doopravdy bych neočekával, že ta rétorika bude opačná.)

15 0
možnosti
Foto

P55a73v90e22l 40H49o52l58u42b

15. 12. 2015 11:46

Ne "a" ale "=" protože to je demokracie... Neznám Vás, ale tuším, možná se mýlím, pak prosím promiňte...To co obhajujete pravděpodobně vy pod termínem demokracie je ve skutečnosti nacionalismus, nebo nacismus... Tak si zatím hrdě stůjte, ale nenazývejte se demokratem!

Jinak média nedělají většinou nic jiného, než že nám předkládají obraz naší společnosti se vším co ním souvisí tj. i s konzumem a propagandou ze všech stran. Je na každém jednotlivci, aby se v tom zmatku zorientoval a pokud to udělá, zjistí, že věci o kterých například píšu já, čerpám mnohdy ze stejných médií... Protože jejich autoři se svými skutečnými myšlenkami a cíli ani netají, nemají proto totiž v dnešní konzumní zaslepené společnosti důvod!

0 1
možnosti
Foto

Ať je to jak chce, francouskou politickou scénu nedokážu posoudit, ale ty volební výsledky mi přijdou příliš podivné...

2 0
možnosti
PH

Já vlastně nevím o co Vám všem sluníčkářům jde. Neustále vyhrožujete před problémem, který údajně hrozí, a sice jakási extremizace politické scény, ale jako byste vůbec neviděli problém, který už tu (alespoň na evropské úrovni) máme, a sice masový příchod Islámu, který sám o sobě, téměř v jakékoliv jeho formě, je ve srovnání s našimi hodnotami velmi extremistický.

Nikdo z rozumných lidí, a těch je zcela určitě drtivá většina, si nepřeje nástup extremismu a určitě ty extremistické strany lidé nebudou volit, pokud uvidí jenom trochu rozumné jiné východisko.

Ale musíme mít politiky rozumné, a ne odtržené od reality. Řešme prosím problémy které máme, a ne které by eventuálně mohly nastat z důvodu neřešení těch stávajících problémů!

10 0
možnosti
PV

PřesněR^To je právě ten jejich problém. Názor 80% populace není extremismus. A ty vojáky v civilu tu lidi jednoduše nepotřebují. Další odsuny už nechtějí, co je na tom k nepochopení?

5 0
možnosti
Foto

Pokud strana Le Pen takto značně posílila a musely se proti ní spojit strany, které jsou běžně soupeři s rozdílným programem, pak není důvod k optimismu. Naopak, je to důkaz toho, že je něco špatně.

9 0
možnosti
Foto

O31t26t43o 91Č72e70r53n24ý

14. 12. 2015 18:29

Něco podobného se stalo ve Švédsku, kde tzv. vládní strany se spojily, aby posunuly volby, protože bylo nebezpečí, že Švédští demokraté dostanou třeba právě skoro 30% hlasů.

6 0
možnosti
PV

Já většinou na články s nulovou invencí bez myšlenky nechci reagovat, ale tentokrát se ptám: Myslíte to vážně, že strana, která získala 30% hlasů, což ji posadilo na první místo v pomyslném žebříčku, u voleb propadla? Kdy naposled se to podařilo některé naší povedené squadře? Za socíku?

15 0
možnosti
LS

Článek poukazoval na komentář v diskusi, kde chtěl kdosi vědět, kdože je to ta mlčící většina ... tuším že i tenkrát odkazoval na tu Francii, jak je to tam vidět. No ... ukázalo se, že skutečně v té Francii je jakási většina lidí, která není slyšet a nevykřikuje, na rozdíl od NF. Nechci ani vzdáleně tvrdit kolik % získali jejich protikandidáti, osobně to chápu tak, že jde o jistý druh reakce na to, jak velká, že je ta mlčící většina. I mě přijde, že dost ... a pokud by chtěl někdo poukazovat na to, že vítězové jsou také protimigračně naladěni, tak zcela zjevně ne tak drasticky jako NF a tím pádem i ne tak drasticky jako jejich zdejší sympatizanti. A o to jde ... nějaké mletí do masokostní moučky není přístup, který by byl hodný 21.století a středu Evropy. Ten zbytek je ke zcela pragmatické diskuzi.

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik