Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

... před pěti lety jsem na toto téma taky něco napsal - i když k jiné příležitosti... ale domnívám se, zejména po přečtení vašeho článku, že je to pořád aktuální...

http://havlicekbedrich.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=207441

0 0
možnosti
Foto

O děkuji, tolik pozornosti a péče jsem si snad ani nezasloužil... Kdyby jste vydržel a počkal na dnešní "sodu" v podobě "víry", bylo by to určitě ještě mnohem výživnější... ;-D

0 0
možnosti
ZS

Hlavní problém je, že se s podobným nálepkováním roztrhl pytel.

Vůbec nepopírám, že v naší společnosti jsou rasisté, kteří si myslí že jsou něčím víc než ostatní. Avšak ne každý, kdo si myslí, že životní styl zahrnující opilství, výtržnictví a hraní automatů, je rasista, i když je tak často označován. Zkrátka je třeba rozlišovat, zda se dotyčný vyhraňuje proti rase nebo zvykům a životnímu stylu, který je pro ni typický.

Stejně tak nepopírám, že je u nás dost lidí, kteří naplňují definici xenofobie, tedy chorobného strachu z cizího a neznámého, stejně jako je u nás mnoho lidí trpících klaustrofobií (strachem z uzavřených prostor, nikoli z bývalého prezidenta), arachnofobií a dalšími fobiemi. Budete také odsuzovat někoho, kdo při představě, že by měl pohladit sklípkana, zkolabuje? Na diskuzích je však takových přemrštěných a neopodstatněných reakcí menšina. Většina příspěvků je odůvodněná skutečnými bezpečnostními, zdravotními a ekonomickými riziky spojenými s přijímáním velkých množství migrantů a neochotou žít ve společnosti uspořádané jako v zemích, odkud tito migranti přicházejí.

0 0
možnosti
DD

Normální naopak není nadřazenost, vyloučení, izolace... Zkuste vzít kamaráda za ruku a jděte s ním do mešity a poznáte co je to muslimská nadřazenost. Ale na to jste velký sráč

0 2
možnosti
Foto

Já jsem možná velký sráč, vy evidentně provokatér, který vůbec nechápe co je to tolerance a respekt. Mimochodem, já jsem v té mešitě byl a respektoval jejich pravidla... Pokud oni chtějí žít s námi musejí respektovat ta naše, ale má-li to soužití být "mírumilovné", my jim zas v žádném případě nemůžeme bránit vyznávat jejich víru! Vy toto nepochopíte, protože evidentně nevíte co je to víra, máte problém i se slušností. To ostatně je a teprve hlavně bude velký problém nejen celé naší malé "atheistické" zemičky. Víra je pro život strašně důležitá! Ten kdo věří má disciplínu i morální zábrany. K tomu, aby člověk věřil nepotřebuje ani konkrétní církev. Dnešní společnost je totálně saturovaná po stránce "majetnické", zároveň ale totálně vyprázdněná pro stránce "duševní"... Ti islámci to mimochodem mají přesně naopak...

1 1
možnosti
Foto

Rasismus je nenávist k jiné rase založená jen na rasové odlišnosti. Nic takového v Čechách není, lidé mají problém s některými zvyky a obyčeji bez ohledu na rasu. Zjednodušeně řečeno, když vedle vás bude bydlet někdo, kdo vás ruší řevem do pěti do rána, celý den se válí a dělá akorát nepořádek, jeho děti mluví tak sprostě, že se skoro červenáte a ještě musíte pracovat, abyste uživil i jeho i sebe, pak ho nenávidíte a je vám jedno jestli je modrý, zelený, puntíkovaný nebo bílý. S rasou to nemá nic společného.

Totéž xenofobie, strach z neznámého je přirozený a chrání nás. Jenže my už bohužel víme, co nás čeká. Války na ulicích, hořící auta, vysoká kriminalita, strach vycházet ven, teroristické útoky . . . . Víme to, protože se to děje v sousedních zemích. Strach je neoddělitelnou součástí našich životů, protože je pravděpodobné, že se bude opakovat scénář z Francie, Belgie, Německa, Skandinávie, ve všech těchto státech to původně také mysleli dobře. Místním bychom takové chování nedovolili, u ostatních to budeme tolerovat, abychom nebyli nařčeni z xenofobie a rasismu?

13 2
možnosti
LN

..pokud jsem dodnes nevěděl...co to znamená bejt naivní jako houpací kohouti....tak teď už to vím....8-o:-/

11 1
možnosti
Foto

Z některých vás by měl Islámský stát radost, jak dokážete demagogicky hájit islám a pomlouvat křesťanství a vlastní civilizaci. To by spráný muslim nikdy neudělal a stejně lidé jiných náboženství. Na to jsme jenom my kadeti. Přitom o islámu, křesťanství ti, co jej hájí neví ani to, co by se za nehet vešlo.

5 3
možnosti
JR

J55a22r96a 79R83a40n63k

2. 5. 2016 21:00

Zajimave, ze to sleduji pouze zde, nikde jinde tak ostri nejsou.

0 0
možnosti
KB

Nevím, jestli jsou běžnou, neoddělitelnou součástí našich životů.

Mě osobně již je naprosto jedno, jestli mě někdo nazve xenofobem, islamofobem či náckem. Lidé jako vy totiž tyto výrazy naprosto zprofanovali.

7 3
možnosti
ES

Co je "rasistického" na tom, že si ve své zemi nepřejeme problematické hosty, které bychom živili a kteří by se stali nebezpečím pro naše děti? Ať si vaši oblíbenci zařídí svůj ráj na zemi nebo výtah do nebe ve své zemi, nám je sem laskavě necpěte a nepodsouvejte, že jsme za jejich osud odpovědni. Nejsme. Odpovědnost má dospělý za dítě, nikoli dospělý za jiného dospělého nebo jeden národ za druhý.

16 3
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik