Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Konec století a tisíciletí zároveň znamenal i končení hospodářského a ekonomického systému a nástup nových vztahů, vazeb a tím i pravidel. A zatímco se nesmyslnost všeřešící volné ruky trhu ukázala již na přelomu 20. a 30. let m. s., většina používaných pouček se aplikuje dál, ač se prostředí výrazně mění. Proto deflace již nutně nemusí být tím strašidlem, jako dosud a také inflační směrování do pásma kolem 2% není všespasitelné.

Jsme v situaci, kdy se dosud relativně stabilní (teoretické) prostředí začíná vzdalovat od měnícího se společenského prostředí a dosavadní poučky a definice přestávají být axiomy a před svým zánikem by měly sloužit pouze jako pomocná vodítka do aktualizace teoretické sféry.

2 0
možnosti
Foto

Tak já bych řekl, že volná ruka trhu vyřeší to podstatné, tedy ceny, ale jiné věci, jako nelegální alkohol musí přenechat zákonu?

Je to tak správně, pane Macháčku?

0 0
možnosti
Foto

Nakupovat je nesmysl.

Lepší je víc jezdit autem a víc "Plznit".

Ale samozřejmě, ne současně.

0 1
možnosti
Foto

že plzníte, je v poslední době dost poznat.

1 0
možnosti
Foto

Není právě toto typické pro centrálně řízenou socialistickou, nebo komunistickou ekonomiku? Žijeme tedy opravdu v kapitalismu? Jak se sním slučují všudy přítomné dotace a regulace, které mají snad jediný smysl a to neoficiální zdroje příjmů do nabobtnalého politického (stranického) systému?

Odpověď na vaší otázku je, ne nežijeme v kapitalismu. Eu je řízená extrémní levicí se všemi neblahými důsledky, které to má. Včetně potlačování demokracie.

1 1
možnosti
Foto

Přesně tak! A jak dopadl komunismus před 25 lety v našich končinách? Ne moc slavně, že? ;-)

1 0
možnosti
Foto

Co bloger, co diskutující ekonomický znalec ;-DRvRv

1 0
možnosti
Foto

Prodej zlata byla tak velká hloupost, že se až sama popírá a zavádí myšlenku, že to byl úmysl ku prospěchu někoho, který o to zlato mimořádně stál. Od té doby stoupla jeho cena víc než třikrát a někdo pěkně vydělal, zatímco my pořádně zchudli.

2 2
možnosti
Foto

Proč pořád bazírujete na tom zlatu? Zlatý standard byl opuštěn již dávno.

0 0
možnosti
Foto

no je to smustné čtení. Kam to ten váš režim dopracoval ? A bude hůř Rv

0 1
možnosti
Foto

vy se máte špatně???

Já ne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2794x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik