Hádanka: Horáčka prý nezná. Peroutka mu nedá spát. Mynář je jeho komorník... Kdo je to?

Na Michala Horáčka si pan, dle svých slov stařeckou demencí trpící, prezident nepamatuje. Neprověřený na černo stavící Mynář je tedy zdá se skutečným hradním pánem, dokonce zdá se zcela nad zákonem. A co na to národ? Co by...

Tu se skřípěním zubů, tu s potleskem a jásotem, tu poněkud nevěřícně, tu se sebezapřením, tu s velkou mírou tolerance, tu za pomoci vajíček, rajčat apod. přihlíží a více či méně hltá prezidentovi bonmoty. Prezident přitom sám o sobě často mluví jako o člověku stiženém stařeckou demencí. Jeho vyjadřování a chování se této, jím vyřčené diagnóze, opravdu často velmi podobá. Naštěstí má skvělý výkonný tým, který za něho všechno podstatné ohlídá. Dokonce je tak výkonný, že jeho neprověřenému šéfovi nezbývá ani času vyběhávat si stavební povolení na rekonstrukci svojí skromné výhodně zakoupené vilky a tak spoléhá na dodatečné povolení stavby.

http://svobodneforum.cz/mynar-prestavuje-vyhodne-koupenou-vilu-bez-stavebniho-povoleni/

Řekl bych, že toto chování jednoho z nejvyšších státních úředníků by mohlo a mělo být bráno jako precedent v analogických případech a vlastně by tedy, pro mnohé těžkopádný, pro jiné rigidní stavební zákon mohl být zcela eliminován. Nač územní, stavební řízení a povolení? Vždyť se to dá všechno hezky obejít a dohnat dodatečně. Přeci by si nikdo ze stavebního úřadu nedovolil prudit kancléře!  Mnohem lepší je si "žáhu zchladit" na nějaké té babičce, nebo dědečkovi... ?

http://zpravy.idnes.cz/zeman-textare-horacka-neznal-dio-/domaci.aspx?c=A160529_181801_domaci_fka

Pan prezident si na Horáčka nepamatuje. Peroutka je v jeho očích něco jako bezcharakterní lump. Babiš je naopak jeho modla, vzor porevolučního podnikatele a politika. Bakala je naopak zavržení hodný lump, který by měl nejlépe bez soudu skončit za katrem. Sobotka by si měl vzít aktuálně příklad z Babiše. Asi my všichni bychom si měli vzít aktuálně příklad z Babiše. Bude to platit i za týden, měsíc, rok? Ještě že je tu ten Ovčáček. Ten naštěstí nakonec vždycky všechno zachrání a vyžehlí... ;-)

 

Autor: Pavel Holub | pondělí 30.5.2016 19:19 | karma článku: 30,98 | přečteno: 1333x