Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Aha, takže Vaším ideálem je komunismus ve své krystalické podobě. Píšete přece "..........na konci této pro lidstvo nelehké epochy, bude stát na vítězné straně ..................i skutečná demokracie. Společnost, která bude ochotna se o své bohatství dělit s těmi,kdo jej ve skutečnosti potřebují mnohem více...."

Takže klasické "každému podle jeho potřeb..."

Ještě dodám, že bohatství není cíl, ale prostředek. M.j. k větší svobodě.

0 0
možnosti
Foto

Je to o inteligenci člověka, umět se oprostit od základních atributů režimu a intelektuálně mít navrch. K tomu ale potřebujete prachy, to je jasné.

0 0
možnosti
JB

Já tomuto stádiu řikám finančni nenažranost. Jenom si představuji , že jednou to nějak skončí buď totálním krachem , nebo lidstvo dostane rozum. Vždyť už dnes peníze neznamenají nic , jen kopu papírku. [>-]

0 0
možnosti
MT

Toš to maš tak: za penize si koupiš štesti, ale za štesti si nekoupiš ani rohlik.

0 0
možnosti
Foto

Netoužím po mamonu a nezávidím. Vnímám spíše svůj mikrosvět než bych se drásala nějakým nesmyslem na druhém konci světa.

Video jsem viděla a je to taková ta běžná agitka dnešních zpohodlnělých lidí. Dříve býval život tak těžký, že lidé neměli kdy vymýšlet nesmysly a dojímat se nad tím, že člověk musí být predátorem a musí se pokusit urvat si, co jde. Tenkrát se to prostě tak dělalo a nikdo o tom nepřemýšlel. Dnes je in neustále odsuzovat lidi pomalu i za to, že dýchají. Nemám tohle věčné obviňování ráda. Ale nikomu nebráním nastěhovat se třeba do jeskyně a tam žít jako poustevník. Jen mě vždy zaujme, že všichni tihle agitátoři by nejraději do těch jeskyní nahnali ostatní.

6 0
možnosti
AK

Žijeme v kapitalismu.

To je velmi jednoduchý systém - čím více máš peněz, tím jsi na tom líp - ať už jednotlivec nebo firma.

Můžete se chovat nesystémově a o peníze se nezajímat.

Jenže ony se nepřestanou zajímat o vás a výsledkem bude, že rozšíříte řady těch 70 tisíc bezdomovců, kteří už u nás jsou.

1 0
možnosti
Foto

V kapitalismu nežijeme už min. 25 let. Žijeme v konzumním socialismu... ;-)

1 1
možnosti