Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J56a31n 74R10á97ž

11. 7. 2016 17:47

Objevil jsem dnes na Netu, že italské banky mají třikrát víc toxických (nesplatitelných) úvěrů než měly americké banky v době velké bankovní krize. Objem úvěrů, o kterých se ví, že nebudou splaceny, se odhaduje na 360 miliard Eur. Výsledky zátěžových testů italských bank budou zveřejněny 29.července.

Je ve hvězdách, jak na to bude reagovat ECB a kapitálové trhy.

Jestli nedostanou banky finanční injekci že státního rozpočtu, potácejícího se už tak v ohromných dluzích, zasáhne pád některých italských bank bankovní trh celé eurozóny. Okamžitá rekapitalizace největších italských bank totiž vyžaduje 80 miliard Euro, kterých se od soukromých investorů nedočkají.

P.S. Můžeme také sledovat, jak se popere Německá vláda s krizovým stavem Deutsche Bank, kde hodnota toxických úvěrů přesahuje její rezervy.

2 0
možnosti
IS

Knihkupec Schulz si to jistě nemyslí.

0 0
možnosti
SB

Vážený pane Holube, lidé jako vy, kteří mají tendenci nesmysly Evropské unie vidět Rusko, nikdy nemohou pochopit EU.

Dokud nepochopíte, že chyba je vysloveně ve směřování EU, tak nepochopíte nic. Budete stále jako zarytí komunisté, kteří neustále debatovali o tom, co je nutné vylepšit, aby bolševický režim fungoval správně, a nechopili, že správně prostě fungovat nemůže.

4 1
možnosti
DB

V politice je téměř vždy všechno jinak než se lidem neinformovaným jeví, a protože nevědí, je velmi lehké je manipulovat.

Jde o to uvažovat v ekonomických termínech.

Tedy vaše "ředění měn" je naprosto přirozené v ekonomice i v ekonomii...ví se, že měny neustále ztrácí na hodnotě. Zvykejte si na to, je to tak, a pak uvidíte věci v jiné světle. Zákon 70 je neoblomný.

1 0
možnosti
IS

Tak určitě. Na záporné úrokové sazby už si pomalu zvykáme. Už se těším na další ekonomické zákonitosti made in EU. To bude taškařice.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik