Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A dalším hříchem ČNB byla tzv. sterilizace měny, tentokrát v součinnosti s vládou, která vedla k tomu, že výnosy z privatizace byly téměř nulové.

0 0
možnosti
JR

J83a47n 24R55á46ž

28. 2. 2016 10:55

Úvod: Kennedy chtěl odpoutat tisk dolaru, v podstatě nijak státem nekontrolovaný, od FED. Už měl plán na zřízení státní tiskárny a zřízení neutrální centrální banky.

Takže jedna z teorií proč musel být Kennedy "odejit" je, že úzká skupina majitelů FED nemohla dopustit, aby se jim vymkla z rukou kontrola hlavní světové měny.

Peníze v moderní době nemají reálnou hodnotu, ale mají jen virtualní hodnotu, kterou si dojednávají bankéři. A je jedno, zda jsou z t.zv. centrálních bank nebo ze soukromých. Machinace s Libor úrokovou sazbou to jednoznačně prokázaly. Uměle vyvolaná odchylka v řádech desetin procenta okradla miliony lidí a dala vydělat miliardy pár zasvěceným. Že toto finanční "letadlo" jednou padne, je jasné. Jen se neví kdy a kde to začne.

Pokus o oddálení finanční celosvětové katastrofy spočívá i v tom, že se omezuje stále víc a vic platba v hotovosti, až se zakáže max do deseti let úplně. Pak budou moci státy v případě potřeby omezit platby podle vůle bankéřů a tím měnit hodnotu měny kdykoliv to bude v zájmu bank potřeba. Lidé pak přejdou pri směně hodnoty práce za zboží na "pazourky" a "mušličky", což bude jediné platidlo s reálnou směnnou hodnotou, kterou určí trh.

P.S. Každému, kdo mne napadne, že píši kraviny, bych chtěl připomenout, že veškeré ekonomické teorie, které jsme se na VŠ učili o fungování finančních trhů, pozbyly platnosti už v roce 2008. Co se od té doby hlásá v ekonomické teorii jsou chiméry, bez reálného obsahu. Takže i já mohu psát bludy.;-D

4 0
možnosti
Foto

Zlatý poklad dr.Gustáva Husáka byl promrhán, řežim prodal měnové zlato zrovna ve chvíli, kdy bylo zlato nejníže. To tak udělat komunisté, mlelo by o tom rádio od rána do večera, ale současní diletanti kritizováni nejsou Rv

1 1
možnosti
Foto

A já ty diletanty jako chválím? ;-D

1 0
možnosti
Foto

ECB dělá totéž tempem 60mld euro měsíčně, další národní banky hodně podobně, světový bankovní sektor hraje letadlo. Zlatý standard byl opuštěn národními bankami už před desítkami let, konec konců, po krachu krachů bychom se zlata stejně nenajedli. Normální živočich si koupí kus pole, aby si měl kde pro sebe vypěstovat brambory a cibuli, ti ostatní to budou mít horší a je úplně jedno, jakou cifru budou mít aktuálně na účtu.

1 0
možnosti
Foto

Není tomu tak. V textu máte odkazy, že zlatý standard opustily pouze země a centrální banky, které hodně podcenili budoucnost! Jinak to že intervenuje i ECB nebo FED je pravda. O to je to všechno samozřejmě horší a sesype se to jako domeček z karet. Odpovědné státy a centrální banky se na to sesypání právě připravují zajištěním svých měn... ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2794x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik