Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně nevadí čínské vlajky k uvítání čínského prezidenta. Kdyby přiletěl Obama, ať tam vlají americké, a až přiletí Putin, tak ruské. Lidskými právy bych se nezabývala. Tak například, právo na to, být na ulici zastřelen, má každý americký občan desetkrát větší než občan Číny, v přepočtu na jednoho obyvatele. A proč řešit, zdali je lepší ekonomika nebo morálka? Ekonomika je základ, bez ní nelze dělat morálku. Nejprve ekonomika, pak morálka.

0 2
možnosti
ZS

Pokud je mi známo, tuto výzdobu neorganizuje stát, ale soukromá firma, která si reklamní plochu standardním způsobem pronajala. Můžu si o ČLR myslet, co chci, ale respekt k soukromému vlastnictví mi brání někoho poučovat, jak má se svým pronajatým majetkem nakládat.

Jinak naše zahraniční politika po Listopadu se neřídila ani ekonomickými (vyklízení trhů) ani morálními (uloupení Kosova Srbsku) principy, ale tím, co se zrovinka hodilo našim novým spojencům.

0 0
možnosti
JL

Karma pane Holube, vystizneji jste to napsat nemohl. Ano jsme obchodnimi partnery a pritom nemusime a nekdy ani nesmime ve vsem spolu souhlasit. Priznam se, ze kdyz si na sebe neco kupuju tak se vzdycky napred podivam na stitek. Pokud vidim Made in China hledam alternativu jako Made in Bangladesh, India, Philiphines, Singapoore atd.

0 0
možnosti
JO

Tak to si musíte hodně nákupů odepřít.

0 0
možnosti
OP

Obchody jsou normální věc a nic proti obchodům s Čínou. Mnohý český člověk, Zemana a jeho skvadru nevyjímaje, jsou přesvědčení, že bez extrémního lokajství to nepůjde. Ve skutečnosti připravují Čechům ty nejhorší podmínky pro budoucnost, protože, když si jednou Číňané na ten vledozadelismus zvyknou, budou ho chtít už napořád. A tak velký dík všem bouřlivákům, kteří znehodnocují tu ostudnou výzdobu, přío to větší dík, že za to budou stíháni V

0 0
možnosti
Foto

Tak, ono teoretizovat o morálce a lidských právech je velmi krásná věc. Také se říká "třepyt si pysk". A to náš první prezident dělal velmi intenzivně, ba až vynikal.

Když pomineme protimluv "humanitární bombardování" tak naprosto zjevným důsledkem tohoto postoj byl rozpad Československa.

V této atmosféře byla totiž na Slovensku zastavena těžká zbrojní výroba - zbraně jsou přece amorální - a v nastálé frustraci z nezaměstnanosti Slováci shodili federaci.

Samozřejmě to nebyla jediná příčina rozpadu, ale svůj význam měla.

3 1
možnosti
Foto

havlisté se budou muset učit toleranci a respektování názorů druhých. zatím to moc neumějí, ale to není podstatné. trpělivou, každodenní prací a je nutno tyto jedince motivovat a odstřihnutím od státních zdrojů převádět na chozrasčot, to je naučí pracovat, vážit si hodnot,a žít za své !

4 0
možnosti
Foto

Nesmíme házet kalašnikov do ovsa.

0 1
možnosti
JN

J64i95ř21í 25N98o25s38e74k

26. 3. 2016 16:30

Pokud vím, při návštěvě čínského prezidenta v Británii byl Londýn plný čínských vlajek a královna si hosta vezla veřejně mezi vítajícími davy.

Na co si to budeme hrát?

Ostatně, s Tibetem je to složitější, než abychom tvrdili, že Čína je JENOM ta špatná.

Takže ZASE se zveličuje. Když byl v Číně Zeman, plivalo se, když tam byl Sobotka, vzal s sebou rodinku včetně synků a chlubil se, co všechno tam dojednal (bylo předjednáno právě Zemanem), a všichni ho chválili.

Nemusím být Zemanovec, abych viděl to pokrytectví. Dalo by se dodat mnohé, ale všechno už padlo stokrát.

To máte stejné jako s naší ambasádou, která ve "Řezníkově" Damašku zůstala téměř jediná. Taky nám to vyčítali, a najednou jsme byli ti nejlepší a ten jediný komunikační kanál pro Evropu i USA.

Čili ne, za návštěvu čínského prezidenta v ČR se nestydím a přivítání si vzhledem ke svému vysokému postavení zaslouží. Rozhodně přivítám raději jeho než Merkel a celou EU chásku.!!

11 1
možnosti
JR

J91a21n 38R72á24ž

26. 3. 2016 16:25

Nazývat vztah s Čínou "vlezdoprdelství" mi připadá pokrytecké. A nejvíc mi připadá zábavné, když proti návštěvě čínského prezidenta vehementně protestuje někdo s teniskami Adidas, tričkem Nike v bejsbolce Under Armour a píše blogy na noťasu Lenovo. Samozřejmě vše Made in China.

Takže pro USA je Čína respektovaný partner jak politický, tak obchodní, pro Británii tak důležitý, že prezidenta Číny veze královna v korunovačním kočáru na projížďku Londýnem, ale pár zaprděnců ze zemičky jejíž existence si většina světa všimne až při návštěvě toho prezidenta, není tato návštěva dost nóbl.

Lidi nebuďte trapní jak ti blbci, co poprskali čínské vlajky.

15 1
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2794x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik