Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Já si pana Asada vážím a spolu s emeritním papežem Benediktem mám za to, že jeho třeba jeho panství v Syrii zachovat. Je to ochránce křesťanů a jiných náboženských menšin. Slušný člověk, kterého fanatické muslismské sekty přirozeně nenávidí.

2 0
možnosti
SN

:-)    Po prvé jste mě překvapil. Příjemně ! R^R^R^

3 1
možnosti
Foto

Možná, že do teď jste mi jenom nepochopil... ;-)

0 0
možnosti
MN

I pro mně byl rozhovor s Assadem překvapením a závanem čerstvého vzduchu.

Když Bašár Assad několikrát kladl důraz na zachování sekulárního státu v souladu se syrskou tradicí, kterou vybudoval už jeho otec Hafíz Assad, tak mě napadlo, že vlastně Evropa by se mohla od Sýrie učit, jak má vypadat skutečná multietnická, multikulturní a multináboženská společnost.

Také jsem se přistihla, že Assad po tomhle rozhovoru získal můj respekt, který u mě mezi mezinárodními státníky měli doposud snad jen Putin a Orbán.

6 3
možnosti
JV

J98i73r42i 90V87r21a32b40e23c

2. 12. 2015 13:58

Minus za tu posledni vetu.

0 0
možnosti
MP

Tak nějak zhruba mohu souhlasit (pro mne překvapivé). Ovšem ta poslední věta...R^R^

4 0
možnosti
Foto

Bohužel právě bez té poslední věty, by moje reakce neměla žádný význam... Děkuji, že jste dočetl až do konce... Pro Asada je Putin záchranou, to ale vůbec neplatí pro nás! ;-)

0 0
možnosti
Foto

Nejen moc dobře napsané, ale také - a to hlavně - velmi dobře řečené. Byl jsem dost překvapen tím, jak se v ČT tohle mohlo prosadit... V následné besedě vyčnívali tři extrémní zabedněnci, kteří snad rozhovor ani neviděli. V Syrii byl klid, dokud tam nezačali po návštěvě paní Hillary exportovat nějaké tajné služby cizí formy demokracie. Ty asijské a africké země ale na takový styl politiky a vládnutí nejsou zvyklé, a bohužel ani hned tak nebudou, protože tam nemají takové krásné možnosti ovlivnění občanů a veřejného mínění jako jinde v západním světě. Proto nezbývá, než mít třeba takového Josefa II., aby to tam k něčemu šlo. A že má podle Šláfenberka na rukou krev? Měl si nechat snad uříznout hlavu od opozice? To bychom se pak (ozbrojené) opozice nezastávali? Asad jasně definoval, co je opozice a co je ozbrojená opozice, to si řada lidí nejen u nás neuvědomuje. Což takhle teroristy v USA nebo ve Francii začít nazývat opozičními silami? Nebylo by to totéž? Máme snad jít teroristům vstříc s chlebem a solí a nechat se dobrovolně podřezávat s heslemže láska a pravda zvítězí na rtech? 

Je zajímavé, že se nyní USA a dokonce i Německo hlásí k intervenci v Syrii, přesněji řečeno v severní Syrii. Je tam totiž ropa... ale nikdo je tam nějak zatím nepozval, měli by dodržovat to, co nastavilo Turecko jako člen NATO  - jinak mohou přijít sem tam o letadlo. Skoro bych řekl,  že by bylo nejlepší, aby tyhle síly hlídkovaly v Turecku, které je přece členem NATO a nějak se mu nedaří uhlídat své hranice, hlavně tedy směrem ven. Kdyby jim s tím pomohly tyhle síly, třeba by přestaly proudit kolony se zbraněmi transportované tureckou tajnou službou MIT jižními směry a problém ISIL by byl dost rychle k řešení. A ještě jeden fakt je třeba zmínit - že totiž izraelská tajná služba oficiálně přiznala, že OBČAS zasahuje v Syrii... A protože Golanské výšiny jsou vodohospodářsky důležité, je třeba přiznat, že ta válka tam krom ropy je také trochu o vodu. Na to se zatím moc nemyslí.

10 0
možnosti
MD

Nejdrive pisete o vyvozu 'demokracie' a pak o 'cernem zlatu'. Takze pokud se nemate dostat do rozporu je nutne povazovat (nas) vyvoz demokracie do tohoto prostredi za zamer pro vznik absolutniho chaosu. A chaos za prostredi pro nastup skutecnych zajmu. A pokud pisete o nasem dluhu, chybi mi tu vycet NASICH narodnich pocinu v teto oblasti, vcetne vyctu ceskych ropnych a dalsich spolecnosti, ktere budou na tomto stavu profitovat.

5 0
možnosti
Foto

Přečtl-li byste si moje další blogy, pochopil byste proč je ta demokracie v uvozovkách... O náš národ tu vůbec nejde... Jsme součásti Evropy, součástí křesťanské civilizace... Součástí NATO atd. atd. Nejsme izolovaná ekonomika a hospodářský svět jako např. Severní Korea... ;-)

0 0
možnosti
PH
Foto

Díval jsem se včera na celý rozhovor s Assadem a následnou diskusi.

Byl jsem velmi překvapený, že naše ČT vůbec něco takového odvysílala.

Ale hlavně mne překvapil Assad.

Velmi rozumně argumentoval, svoje úvahy měl podpožené fakty.

Naprosto s ním souhlasím, že Západ ve skutečnosti teroristy v Sýrii podporuje. Turecko čilým obchodem s IS, Francie a USA podporují Saúdskou Arábii či Katar. Jako jasný důkaz podpory IS ze strany Západu slouží Assadova slova, že za dobu "bojů" Západu proti IS tento "stát" nebývale posílil.

Pokud by Američané Assada svrhli, jak plánovali, tak celá tato oblast skončí v chaosu jako Libye či Irák.

A jak Assad správně dodal, evropské země pouze poslouchají USA a nebýt podpory USA tzv. "umírněné opozice", která se ve skutečnosti chová podobně jako IS, tak mohl být v Sýrii daleko větší pokrok.

Zajímavá byla i diskuse, kde měli všichni diskutující celkem rozumné názory, i moderátor vedl diskusi celkem objektivně. Trochu vyčnívali politikové TOP09, ale korunu tomu nasadil Karel Schwarzenberg, který tam opakoval, že Assad má na rukou krev.

Chtěl bych osobně vidět jeho, kdyby se dostal do siutace, v jaké je Assad. Assad se chová velmi umírněně a dá se říct, že na to doplatil, když tzv. opozici zpočátku tolik ustupoval.

13 3
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2799x
Krásný den, více o mě, mých názorech, vážně i nevážně mj. na https://www.facebook.com/pavel.holub.716

Seznam rubrik