Zneužívání psychiatrie v 21. století

Na příkaz vyškovského soudu policie zadržela a eskortovala v Rousínově pana Kolečkáře a internovala jej do psychiatrické léčebny v Kroměříži. Jeho případ dokumentuje skutečnost, že pokud jste někomu nepohodlní - např. z rodiny, policie nebo soudu, skončíte v blázinci, kde se za vámi zavřou dveře bez rozsudku. Zejména, pokud jste sami a nikdo jiný se vás nezastane.

Randle (J. Nicholson) Přelet nad kukaččím hnízdem

Poškozený byl totiž internován na základě posudku psychiatra, jehož vypracování bylo hlavním účelem internace. Možná by mnozí očekávali, že pan Kolečkář měl být internován na základě trestního řízení, ale to bychom se spletli, protože se ve skutečnosti jednalo o internaci na základě řízení civilního.

Ve středu 3. července 2013 tedy natočilo sdružení K213 reportáž, kde erudovaná lékařka mimo kameru potvrdila, že pan Kolečkář je po psychické stránce zdráv a k hospitalizaci nevidí důvod. Navíc, ačkoliv poškozený nebyl agresivní vůči okolí, nikoho neohrožoval, tak se v tomto případě zřejmě jednalo o zásah do osobních práv (viz. Listina základních práv a svobod).

Civilní žalobu na vás může podat kdokoliv, komu jste nepohodlní - znamená to, že civilní soud může kohokoliv internovat, jak se píše v usnesení (viz. zdroj) až na dobu 6 týdnů. A to raději neuvažuji, že by jim mohli jít lékaři pod ruku - to by se vás zbavili jednou provždy i s problémy, které řešíte. Tím by vás společensky zlikvidovali a mohli by jste skončit jako podvodníček Randle ve Formanově filmu Přelet nad kukaččím hnízdem (1975).

To je dnešní zneužívání psychiatrie - v dnešní době a v dnešní České republice. Nemluvíme o období totality, nemluvíme o 50. letech, nemluvíme o 70. letech v Sovětském svazu, ale mluvíme o 10. letech 21. století v ČR, členské země EU, kde se tohle naprosto běžně děje v trestním řízení, kde psychiatrické vyšetření je vyřizováno jako na běžícím pásu a prakticky každému, kdo se demokratuře, policii či justici znelíbí.

Tohle poskytuje obrázek o tom, jaká je zde díra. Kolik peněz daňových poplatníků jde přes zdravotnictví a přes orgány činné v trestním řízení ohledně stíhání osob u kterých jsou uměle vyráběny kauzy k jejich šikaně, k jejich společenské likvidaci a k jejich skandalizaci.

Zdroj:

Zneužívání psychiatrie - běžná součást našeho života

http://www.k213.cz/Zneuzivani-psychiatrie-bezna-soucast-naseho-zivota

(on-line text, 8. 7. 2013)

Reportáž z psychiatrické léčebny v Kroměříži

http://www.youtube.com/watch?v=-pEAI-b_rCk&feature=youtu.be

(on-line text, 8. 7. 2013)

Reference:

Přelet nad kukaččím hnízdem

http://www.csfd.cz/film/2982-prelet-nad-kukaccim-hnizdem/

(on-line text, 8. 7. 2013)

Jsme soudce, soudíme... (píseň+text)

http://www.k213.cz/Jsme-soudce-soudime (on-line text, 6. 10. 2010)

Autor: Pavel Herman | středa 17.7.2013 13:31 | karma článku: 21,08 | přečteno: 1825x