Zajatci bílého boha

Český antropolog Tomáš Ryška (doktorant na Karlově univerzitě v Brně) s pomocí Steve L. Lichtaga natočil investigativní dokument s názvem „Zajatci bílého boha“ (Prisoners of a White God).

Morálka církve

Ve svém dokumentu, na kterém pracoval skoro tři roky, odhalil zvěrstva křesťanských misionářů. Aby dosáhl tohoto výsledku, změnil svoji identitu a infiltroval se do jejich objektů, kde zjistil, co provádějí misionáři s domorodými obyvateli za „prasárny“.

V dokumentu uvidíte na vlastní oči, jak vypadá humanitární pomoc ze strany katolické církve - nejdříve převýchova domorodých obyvatel včetně vymývání mozků, posléze jejich vykořisťování za účelem stavby kostelů, nákladných far a pěstování plodin či výstavby infrastruktury. To celé samozřejmě končí, jak jinak, než zneužíváním dětí ze strany církve.

Příběh se odehrává v Laoských horách, kde křivdy a násilí jsou páchány na domorodých Akhajcích. Domorodý horský národ Akha, který žije na území zlatého trojúhelníku, se absurdně stává obětí rozvojových programů západních civilizací. Laos je lidově demokratická republika, která udělala obrovskou chybu, že vpustila na své území misionáře, kteří se zde doslova chovají jako soukromé firmy či korporace.

Po zpracování tohoto dokumentu autorovy samozřejmě vyhrožovali rozvojové místní organizace a prapodivní lidé z Paříže a Bruselu. Celá kauza se dostala až do Vatikánu a byl z toho hroznej průšvih. Celá tahle tragédie jenom odhaluje skutečný stav katolické církve a potvrzuje paradox, že i ďábel umí citovat písmo svaté.

Další dokument podobného směru s názvem Pygmejovia - Děti džungle popisuje, že z důvodu těžby nerostů nezbytných pro výrobu počítačů a mobilů jsou káceny deštné pralesy a vybíjeni domorodí obyvatelé v oblasti Konga. Misionáři včetně rebelských vojáků zde praktikují zřejmě podobný postup.

Zdroje:

http://www.csfd.cz/film/246964-zajatci-bileho-boha/ (on-line text, 10. 5. 2013)

http://www.csfd.cz/film/293450-pygmejovia-deti-dzungle/ (on-line text, 17. 5. 2013)

Autor: Pavel Herman | čtvrtek 27.6.2013 14:43 | karma článku: 19,33 | přečteno: 1811x