Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Každopádně naše země jde do kopru. Kam se podívám samá obchodní centra plná zboží. Máme tady nadbytek. Jsme největší odbytiště toho, co v EU nepotřebují a nemohou to tam prodat. Proto za to draze platíme. Kam pak příjde tento nadbytek? Vyhodí se.  Podnikatele to nepálí, mají za to bohatě zapllaceno. Nemáme tu zdravou konkurenci.  V Nfěmecku  např. v Norimberku mají jedno větší centrum Kauflandu a pak už jen menší obchody. Vše je u nás prodáno. I ta voda, základ života. Jen negramot mohl toto udělat. Zisky plynou do zahraničí, tady nezůstane vůbec nic. Nikdy jsem komunistka nebyla a nevolilas jsem ani tuto stranu. Jedno jí musím přiznat, nerozkradly naši zem. [>-]

0 0
možnosti

J79o78s71e20f 59P14o75t79r

6. 12. 2013 20:53

Milý mladý komunisto,

což takhle udělat mezinárodní srovnání.

Můžeš třeba ČSSR srovnat s australskýmu Aboriginálci, kteří za 50 tisíc let své existence  dospěli jen k vypalování lesů. Vůči nim byla ČSSR skutečně úspěšná, pokroková a moderní.

Anebo to můžeš srovnat s naším západním sousedem ( jak to tady v diskuzi zaznívá), terý byl totálně zničen válkou, zatínco  ČSR v 1948 měla neporušený moderní průmysl.

Za čtyřicet let, tam na západě byla životní úroveň 2x vyšší, a neustále se od nás vzdalují ,vinou vás, falešných proroků s myšlením reálného socialismu, kdy říkáte :"Nemusíte dělat, ale stát se o vás musí postarat, stát vám musí zajistit  pečené holuby přímo do úst"

1 3
možnosti

Vážený autore.

Co kdybyste vy, komunisté, ukázali nám ostatním, jak to skvěle funguje? Dejte úspory dohromady, založte nějakou komunu a předveďte se v praxi. Pokud budete přesvědčiví, bude se vám počet členů i území utěšeně rozrůstat... Doufám, že se zúčastní i soudruh Filip, Grospič a Dolejš...

2 3
možnosti

A Ransdorf by mohl mít na starosti finance ...

1 1
možnosti

Typická přiblblá komunistická argumentace. Pochopitelně, že se  n ě c o  udělalo. Kdyby se neudělalo vůbec nic, tak jsme to tady mohli všechno zavřít, opustit území a poslední by zhasl. :-P

 

Soudného člověka nezajímá jen to, co se vybudovalo u nás, ale i to, co se za stejnou dobu vybudovalo v nekomunistické části Evropy. A každý, kdo nemá místo hlavy květák, musí uznat, že v tomto srovnání jsme na konci 80.let dopadali hodně bídně. Nemá cenu vyjmenovávat všechno, v čem jsme byli sto roků za opicema, to by ten můj příspěvek musel mít bůhvíkolik stran. :-/

5 3
možnosti

Naprosto objektivně vzato zhruba tak stejně, ale ten náš koláč přece jenom kynul více v těch socialistických státeh, než v těch kapitalistických, vzato celkově.

1 1
možnosti

Tuhle sem čet, že na našem území nebyl za Marie Terezie ani jeden kilometr ropovodu ! Jaký nebývalý vzestup. Jen pořád nechápu, proč  ten ráj museli ti samí soudruzi, kteří zařídili prosperitu pro všechny, obehnat drátem, aby jim z něj lidi neutíkali.

3 2
možnosti

To nebylo kvůli útekům tam, ale kvůli nežádoucím vstupům sem. Kdo chtěl sem i tam, mohl klidně použít hraniční přechody.

4 3
možnosti

Ja jsem ted jeste jednou nahledl a pobavila mne informace, ze za minuleho rezimu se vybudovaly a rekonstruovali Vitkovicke zelezarny a Nova hut. Autor vi naproste houby.

4 3
možnosti

Chlapče, tak hurá pokračovat v budování do KLDR nebo na Kubu a pak nás strhni úspěšným příkladem. Na rozdíl od Vás to pamatuji - nesmyslné řízení podniků, nedostatek všeho a "shánění" všeho od cementu až po banány. Ze zcela objektivních důvodů se to zhroutilo.

4 2
možnosti

Jedna prostá otázka - když to všechno tak senzačně fungovalo, proč se to rozpadlo jako domeček z karet?

4 2
možnosti

J32a53n 36R45á36ž

2. 12. 2013 14:30

Ale jo, autore.Pod vedením ÚV KSČ se toho hodně postavilo. Já bez vedení ÚV postavil mlýnek na potoce. Když se mne ptají na co je, říkám: Nic užitečného z něho sice nejde, ale nic nestojí a rád se na něj koukám.

Když porovnám můj mlýnek třeba s NHKG, tak bez toho vedení ÚV KSČ by se nám třeba líp dýchalo a bylo by na co koukat.

5 2
možnosti

Když se toho tolik podařilo, jak je možné, že bylo na konci 80. let plno továren, které se rozpadaly, protože se rekonstruovaly naposledy za kapitalismu, a vyráběly na prastarých strojích? Proč tu bylo tolik nekvalitních šuntů a výroba pro výrobu, která připomínala letadlo, protože jedna fabrika vyráběla komponenty pro další fabriky, a tak stále dokola? V mé rodné Chrudimi v 80. letech postavili obří závod Transporty, přičemž už v tu chvíli věděli, že je zbytečně velký. Nikdy nevyráběl na plnou kapacitu a v 90. letech zákonitě zkrachoval. Takhle se u nás plýtvalo. Jinak byly silnice rozbité a historické budovy se rozpadaly. Výlet do Prahy v 80. letech byl docela zážitek - historické fasády pod lešením, aby neohrožovaly lidi, po ulici se chodilo tunely v lešení. Na opravu nebylo. Snaha o soběstačnost vedla pak k takovým absurditám, jako třeba když najednou nebyl toaletní papír. JZD v restituci vracela úplně vybydlené velkostatky, původním majitelům často zbyly oči pro pláč. Tohle se povedlo za toho vašeho socialismu. A to pomíjím tu strašlivou morální devastaci čtyřiceti lety totalitního režimu, jejíž následky pociťujeme dodnes.

12 5
možnosti