V KSČM jsou také mladí členové a nezávislí

Bez recese si dovoluji napsat článek, který bude vyvracet jedno ze stále se opakujících tvrzení, že politické strany „nelákají“ mladé členy. Už dávno neplatí, že v politické straně jako je například  KSČM je značně postarší členská základna a chybí zde mladí členové.

V roce 2011 se například v médiích „provalilo“, že zastupitelka a kynoložka z Jindřichova Hradce Vendula Kroupová z KSČM způsobila rozruch na FACEBOOKU, svými odvážnými fotografiemi, na kterých pózuje oblečená do potrhaných punčoch nebo se nechává fotografovat zcela nahá.

V témže roce se na přerovském náměstí T. G. Masaryka objevil další člen Pepa Bouda, který svým zpěvem silně připomínal zlatého slavíka v podání kapely Karel Gott revival z Bučovic na Vyškovsku.

Výraznou osobností a jedním z nejmladších členů KSČM je student politologie a sociologie Filip Zachariáš, který pochází rovněž z Bučovic. Je publicistou v levicovém deníku Haló noviny a zároveň moderátorem některých klíčových akcí a mítinků v KSČM. 

Mnoho občanů již zpozorovalo, že v Parlamentu za KSČM v minulosti usedli lidé v překvapivě mladém věku, jako například Ing. Miroslava Vostrá, Gabriela Hubáčková, Bc. Jan Klán, Ing. Květa Matušková a Ing. Kateřina Konečná, aj.

Jedním z nejmladších kandidátů voleb do Senátu Parlamentu České republiky se stal Martin Říha, jež se narodil v roce 1969. Mezi nezávislé kandidáty KSČM můžeme zařadit i jméno Oldřich Duchoň, který je svým tradičním povoláním závodník a automechanik.

Důkazem o tom, že má KSČM mezi sebou mladé členy jsou například kandidátky do Poslanecké sněmovny ve Středočeském a Jihomoravském kraji. Proto tedy představovat další členy by asi nejspíš bylo zbytečně zdlouhavé, tudíž jsem se zaměřil pouze na ty členy, jenž se ve svém životě výraznějším způsobem projevily.

Pavel Herman, 27 let, kandidát KSČM do PS – Jihomoravský kraj, č. 10

Zdroje a reference:

Vendula Kroupová

http://www.halonoviny.cz/articles/view/256413 (5. 3. 2012)

http://www.novinky.cz/koktejl/247464-ruda-vendula-ze-zastupitelstva-pozuje-na-odvaznych-aktech-jako-domina.html

(14. 8. 2011)

http://zpravy.idnes.cz/zastupitelka-jindrichova-hradce-za-kscm-nafotila-odvazne-akty-pbx-/domaci.aspx?c=A111014_141343_budejovice-zpravy_pp (14. 8. 2011)

Pepa Bouda – hudba a video

http://www.tvlipnik.cz/products/karel-gott-revival-v-prerove-v-podani-josefa-boudy/ (on-line text, 12. 12. 2011)

Oldřich Duchoň – BMW E36 325i

http://www.youtube.com/watch?v=alRfT0dPGlA (on-line text, 2. 9. 2013)

Martin Říha

http://www.martin-riha.cz/ (on-line text, 2. 9. 2013)

Autor: Pavel Herman | sobota 7.9.2013 13:18 | karma článku: 21,34 | přečteno: 2950x