Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Po precteni jsem si rekl, ze tohle musel napsat nejaky levicovy blazen. A hle - je to primo funkcionar zlocinecke komunisticke organizace!

4 0
možnosti
FV

Ty mrtvé, které tam počítáte, nikdo nezpochybňuje, ovšem nejde o oběti kapitalismu (tedy volného trhu), ale o oběti etatismu (tedy existence státního zřízení).

5 0
možnosti

A neopírá se snad kapitalismus o státní násilí, o státem vytvořený monopol jedné třídy na vlastnictví výrobních prostředků? A nešli snad třeba do Afriky za cestovali a vojáky hned obchodníci a podnikatelé. A kdopak třeba v Belgii zakládal železárny?

0 1
možnosti

Ještě byste mohl popátrat po Černé knize kapitalismu, kterou měl v pracovně už Lenin. Měla snad být od Fourastiera či Fouriera (je to zpaměti), tedy překlad z francouštiny.

1 2
možnosti
RP

Je od Fouriera. Navrhuje v ní strašlivou změnu společenského systému, tzv. Fourierovu transformaci. Na to byste se měl zaměřit, Vaše skuhrání proti kapitalismu je na nic, ale tohle je věc kterou je nutné se vážně zabývat!

1 0
možnosti
PK

No a hned první položka je blbost. Co má vyvražďování indiánů v Severní Americe společného s kapitalismem, boha?

5 0
možnosti

Jestli ti gansteři, např. ten co furt jde po tom zlatu,  z vinetuovek nejsou kapitalisti (tedy nemakají jako Babiš za účelem dosažení peněžního zisku a akumace kapitálu), tak už nevím kdo by jim tak mohl být. Nedistancujte se tak okatě od hrdinů svých dětských snů.

0 2
možnosti
Foto

Děláte chybu, mladý komsomolče. Seznam je třeba vypsat nikoli v jazyku třídního nepřítele, ale v azbuce, aby tomu porozuměli vaši soukmenovci.

5 0
možnosti

Náhodou v jednom románu se mladý rudoarmějec učí pilně anglicky, aby mohl jednou šířít komunismus i do Státu zla a nenávisti.

0 1
možnosti