Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Máte v tomtrochu „hokej“. „Spotřebováváme více, než jsme schopni vyrobit“ jsem nikdy neslyšelod nějakého politika, natož aby to zaznělo často. Apropó, toto byl vlastněproblém minulého režimu, který neustále nedokázal něco vyrobit.  Dále, to že si někdo žije tak zvaně nadpoměry, neznamená, že má vilu v Toskánsku. Když má někdo na 1 bochníkchleba, tak si žije nad poměry pokud sní 2 bochníky. Zatímco jiný může spořádatcelé prase, ale protože má na 2, tak si nad poměry nežije.

0 1
možnosti
FL

"Spotřebováváme více, než jsme schopni vyrobit" - To jsem ještě neslyšel, nemělo to náhodou být - "... než na co jsme schopni si vydělat?". To první není možné ani z principu

1 1
možnosti
PK

P47a72v23e57l 57K33u33r28a50l

30. 6. 2013 16:45

To první z principu možné je pokud uvážíte vnější zadlužování a to že najdete někoho kdo je vám ochoten dát věci ke sptořebě jenom za slib že to v budoucnou naděláte.

Což je bohužel případ většiny Evropy.

0 0
možnosti
MK

Pojmy komunista a ekonom se navzájem vylučují. Důkazem tohoto tvrzení je právě tento článek. Tolik ekonomických nesmyslů pohromadě se hned tak nevidí. Samozřejmě je lze vyvrátit  logickými argumenty, k tomu mi však chybí čas a chuť. Kromě toho se obávám, že byste stejně nepochopil.

2 0
možnosti
MJ

Vyrobit bychom toho dokázali neskutečná kvanta, jenže je málo peněz. Je to finančním systémem částečných rezerv. Přes obrovské množství peněz, které do systému pumpuje jich je vždy méně, než kolik je požadováno splatit s úrokem. To je celý problém a to ostatní, co jste popsal problém jen prohlubuje.

1 0
možnosti

Nejde o to, kolik vyrobíte. Důležité je, kolik toho vyrobíte A SE ZISKEM PRODÁTE.

0 0
možnosti
RH

Když jste se naposledy snažili aplikovat tu vaší rovnost, tak to dopadlo tak, ze socialističtí dělníci záviděli těm vykoristovanym na západě.....

2 0
možnosti
JR

J21a25n 12R73á39ž

30. 6. 2013 12:17

Velmi trefné! ;-D;-D;-D

Ale o tom mladí komunisté nemají ani páru protože komunistickou "rovnost" nezažili,ale jen o ní blouzní!

P.S. Jestli pak mladým komunistům také někdo z jejich rádců řekl, že zavádění ideologie "Volnosti, Rovnosti a Bratrství" do praxe vyprodukovalo víc zabitých a umučených, než všechny války v historii?

1 0
možnosti
Foto

Darebácká transformace a tzv. reformy postupně posunuly Česko do pozice kolonie. A nyní, jako občané kolonizované země musíme nést stále tvrdší, stupňující se důsledky. Za článek karma R^

3 5
možnosti
KN

K71a31r50e52l 60N46o41v84á29k

30. 6. 2013 10:08

Bylo by vhodné říct, kteří "pravicový" politici toto tvrzení říkají.

Je potřeba předeslat, že ODS ani TOP 09 žádnými pravičáky nejsou.

Soudruh z KSČM vloží do úst protivníka nějaké tvrzení, protivníka onálepkuje a pak s ním polemizuje. To je demagogie non plus ultra.

3 4
možnosti
VH

Je zajímavé, jak vás fascinují odpracované hodiny (jsou na úrovni 80. let minulého století), počet zaměstnanců se dvěma úvazky (zhruba poloviční ve srovnání s dobou před čtvrt stoletím).  Že však jste skutečnost, jak bídná je produktivita práce,  jaksi jen mimochodem poznamenal. Přitom   t a   je pro tvorbu národního produktu rozhodující.  A to máme kliku, že ji zvyšují podniky v majetku zahraničních korporací.

   PS:  Zapomněl jste také uvést, že cca 4 % práceschopného obyvatelstva odmítá soustavně pracovat. I na ně si půjčujeme.

0 4
možnosti
VH

Prosím záporné klikače o vysvětlení: vy se domníváte, že délka pracovní doby a počet "vedláků" byl před rokem 1990 nižší než nyní?  Z jakých pramenů čerpáte?

   Nebo se domníváte, že na produktivitě práce záleží pramálo?

   Nebo nevěříte statistikám, které uvádí produktivitu velkých podniků?

  Nebo nevíte vůbec nic, jen se vám nelíbí fakta? A jste přesvědčeni, že záporným klikem zmizí?

1 1
možnosti
VH

Hrůza - musíme pracovat tak, aby se vrátily vložené investice!!!  Hmmmm.  A jak by to zde vypadalo bez oněch investic?  Třeba bez těch tak kritizovaných montoven automobilů (hyundai, TPCA), které zaměstnávají 6 tisíc lidí přímo (a téměř stejný počet u subdodavatelů a dodavatelů služeb)?  Popřemýšlela o tom vaše hlavinka?

   Máte představu, jak by vypadalo Škodovka, pokud by nebyla zapojena do celoevropského řetězce Wolksvagenu?

   Je hloupá představa, že to prožrání způsobilo několik stovek lidí, jimž závidíte drahý auťák  (proč vám nestačí ten za 300 tisíc?  vy v něm nejedete - dodržujete-li pravidla - stejně rychle?).  Ne pane - prostě všichni na své úrovni přiměřeně žili nad poměry. Neschopnost mnohých to pochopit na tom nic nezmění.

1 4
možnosti
VH

Prosím záporné klikače o vysvětlení, co považují na mých tvrzeních za chybné.

 - není pravda, že bez cizích investic by bylo o cca 50 tisíc nezaměstnaných víc (když jen automobilky představují 12 tisíc)?

 - není pravda, že by Škodovka jako samostatný podnik v Evropě neuspěla (jako jiné podniky, např. SAAB)?

  - není pravda, že pár stovek či dokonce tisícovek majetných nezpůsobí ročně 100miliardový dluh?  (Při odpovědi zvažte, že podstatnou část jejich majetku tvoří podniky, a že do těchto nebo jiných proudí i převážná část zisků.)

0 0
možnosti
VH

Nevšiml jsem si, že by politici tvrdili, že spotřebováváme víc, než stihneme vyrobit. Můžete uvést pramen?

   Co tvrdí (a jen malinko myslící člověk musí pochopit, že pravdivě) je fakt, že spotřebováváme víc, než na co si vyděláme.   Jako stát, kraj rodina.   Pokud si půjčujeme (a půjčujeme si "všichni" ve velkém), prožíráme budoucnost.   To věděli v minulosti všichni (a sedláci nejlépe). Dnes se to snažíme popírat, ale ekonomické souvislosti nezapřeme.

   Nejhorší je reakce světa (EU jako USA): nesmírnou zadluženost vyřešíme dluhy.

2 3
možnosti