Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je nedorozumění. Největší megadluh samozřejmě vznikl za vlády Václava Klause, a to v době, kdy se honosil vyrovnaným rozpočtem.

1 1
možnosti
Foto

Pozdější statistiky OECD velikost těch dluhů za tzv. bankovní socialismus odhadly minimálně  v celkové výši 25% tehdejšího nominálního HDP.

0 0
možnosti
Foto

Pro úplnost. Největší dluhy v ČR vysekl ministr financí Sobotka v době, kdy ekonomika a to v celé Evropě i u nás rostla až šest procent. Dluh Topolánkovy vlády vznikl v době, kdy v Evropě a i u nás vypukla krize, kterou v Evropě nikdo neočekával. Nevím jaký dluh má současná vláda, ale vím ze statistik jak ze strany EU a našich,  máme nejnižší státní dluh, nejnižší daně v Evropě,  a to byl důvod proč bylo ČR zvýšeno hodnocení o dva body  Teď se umínusujte. Ale předtím jedním okem se podívejte do hodnocení ČR

5 6
možnosti
ZB

Zalsepenost autora článku je zřejmá, ale vaše není o nic menší. Rv

5 2
možnosti
ZB

Autor tohoto článku je členem komunistické strany. O vládách takzvané pravice napsal pravdu, jen ale mlží o vládě ČSSD, staví ji do lepší pozice než si zaslouží. Z mého pohledu je lhostejné jaká vláda od roku 1989 v Česku vládla, vždy to byla špatná vláda a dluh kasy narůstal. Bylo by pěkné, kdyby v Česku konečně začala vládnout pravice, ale ta se ve spektru politických stran v Česku prozatím nenašla a nebo snad vůbec neexistuje. Vládnou tedy odnože bývalé KSČ, a proto to z veřejnými financemi jde tak s kopce.

6 1
možnosti
JH

J25i28ř43í 62H82o38l36ý

9. 6. 2013 18:15

Schválně mi ukažte jediného dlužníka, který by toho nelitoval. Skoro každý skončil v .... /domyslete podle naturelu/.

A stát je docela hloupý dlužník. Stejně jako ČSSKSČ.

2 1
možnosti
JK

J37i24r20k90a 76K27o14c37h

9. 6. 2013 17:22

a) prohlasuji ze nejsem zaslepenym milovnikem nasi pravicove vlady

b) politicke clenstvi autora determinuje jeho postoj

c) doplnte prosim svuj clanek o udaj, kolik ze statniho dluhu cini povinne socialni vydaje schvalene za vlady paroubka, grose a spidly

8 0
možnosti
Foto

Závažný článek o rozkrádání státu tzv. pravicí, jinak také vládou rozpočtové odpovědnosti. Jejich odpovědnost spočívá v tom, že nekradou tak rycghle, jak by si přáli.

2 3
možnosti
HP

Ano, v tom ČSSD již nebude mít příští rok žádné zábrany.

5 4
možnosti
VH

Nevím, jak bylo možné jako náklad uvést rezervy. Jedině tak, že se podvodně uvedly jako vynaložené náklady. Tedy za Paroubka jako v Řecku??  (Rozpočet žádné rezervy na příští období nezná. Ten pouze uvádí skutečné příjmy a skutečná vydání v daném roce.)

   Mimochodem: Co je to za blbost vytvářet rezervy (které by ležely na účtě s úrokem zcela maximálně kolem 1,5 %) z dluhopisů za cca 4 % (ne-li v té době ještě více).

0 0
možnosti
Foto

Ty rezervy vznikly z možnosti ministerstev převádět prostředky z roku na rok, furt lepší než je za každou cenu utrácet koncem roku, jak se předtím dělo.

2 1
možnosti
VH

Existuje hloupější věta:"..vás můžu ujistit, že peněžní prostředky „získané" vládními škrty tak jako tak nikdy ve státní pokladně nezůstanou."???   Odklonit lze pouze prostředky, které jsou ve státním rozpočtu (tedy kase), nikoliv ty seškrtané.

  Naproti tomu souhlasím, že je šetření zbytečné, když za rok začne vláda ČSSD rozhazovat (a tedy zadlužovat) v míře, která bude odpovídat skutečnosti, že premiérem je nejhorší ministr financí od roku 1918 a ministrem financí bude jedinec ještě neschopnější.

7 6
možnosti