Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P51a17v18e33l 54K82u16r51a95l

17. 1. 2014 14:07

jestli chcete někoho kdo uvažuje racionálně tak prosím aplikujte nietscheho. Marx má do racionality neuvěřitelně dalko.

0 0
možnosti
Foto

velmi zajímavé, karma

1 0
možnosti
JZ

Zajimave, ze Schopenhauer zustal i v Cesku Arthur, stejne jako i jinde ve svete. Karl Marx, na rozdil od zbytku sveta, je v Cesku Karel a jeho byvaly kolega, ve svete znamy Friedrich, dokonce  Bedrich. Snad se docka i Kafka, a bude nekdy Frantisek. V Narodni galerii visi spousta obrazu od maliru, zrejme ne uplne gramotnych, protoze na stitcich, umistenych pod jejich dily maji mnohdy jina jmena, nez jakymi obrazy signovali. Ostatne i znamy slovensky fotograf Plicka chudak nevedel ze neni Karol, jak se pod predmluvou jednoho vydani Prahy ve fotografii sam vlastnorucne podepsal, ale Karel.

0 0
možnosti
KB

Měl byste vědět, že s tím "opiem" přišel jako první Marxův přítel Heinrich Heine, který označil náboženství jako "duchovní opium". Marx z toho pak udělal "opium lidstva".

Heine později prohlásil i jinou věc:

"(Marxova) .... budoucnost smrdí knutou, krví, bezbožností, bitím a zase bitím. Když pomyslím na dobu, kdy tito temní ničitelé všeho tradičního dosáhnou moci, zachvacuje mě děs a panika".

A Heine zavrhl "zatvrzelého Marxe", jednoho z těch, kteří " na místo Boha, ve kterého nevěří, dosadí sami sebe".

0 0
možnosti
Foto

Přiznávám, že ty teorie a ideologie nestuduju. Ale vím, že mnoho komunistů před i po invazi Rusů mělo představu o parlamentní demokracii. Kde se to v nich vzalo? Nevím. Zřejmě to nebyli idioti. Třeba odpadlíci, sektáři, heretici:-)

0 0
možnosti
PK

P38a87v84e43l 39K79u14l11a

16. 1. 2014 19:59

Zapomněl jste na jednu zásadní věc. Marxismus, potažmo komunismus, není také nic jiného než náboženství. Stejně jako Boha je nikdo neviděl a nemůže podat přesvědčivý důkaz o jejich existenci. Pokud ovšem jako důkaz neberete hladomor v KLDR:-/

0 1
možnosti
LJ

Sám Marx byl určitou dobu aktivní v sektě satanistů. Jeho žena ho oslovovala "ďáble".

2 0
možnosti
MK

Není divu, když tento Mordechaj pocházel z rodiny rabína.

0 0
možnosti
Foto

Pane Herdo, tady máte definici komunismu.Komunismu je vláda privilegované menšiny nad ovládanou většinou. Komunismu je mýtus o proletariátu podle Mraxe. Komunismus není vědecké poznání, ale mesiášské, vykupitelské očekávání, které pochází z myšlenky, že proletariát osvobodí lidstvo a ve jménu této idey proletariátu dochází k nastolení diktatury. Svět se podle komunistů dělí na věrné, kteří věří, na ty kteří nevěří a kteří jsou v lepším případě vyobcováni v horším případě zavřeni, popraveni.

1 1
možnosti
Foto

Takto extrémní přání je tedy stejně nebezpečné jako třeba Pinochetovo z protilehlého úhlu.

0 0
možnosti
MK

vaše úvaha je postavena na nelogickém předpokladu, že Bůh neexistuje. Ale co když existuje? Kde berete to přesvědčení? Nějaká zamýšlení najdete na http://123milan.blogspot.cz/

1 0
možnosti

A to jsou dvě skutečně odlišné věci. 1) existence Boha a 2) víra v něj, navíc podle lidských představ.

0 0
možnosti

Měl jste ještě připomenout, co napsal Karel Marx pěkného o náboženství v Ekonomicko-filozofických rukopisech.

0 0
možnosti
Foto

Co napsal pěkného Kárl ?

0 0
možnosti