Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Chlapče stroj času bohužel neexistuje, abys mohl poznat realitu doby 48-89. Doporučují proto alespoň tříletý pobyt v KLDR a pak nám něco napiš.

1 0
možnosti
Foto

J71a19n54a 96M33a58j35o66v88á

27. 10. 2013 22:47

Máte, autore, nějakou vlastní myšlenku? Jeví se mi, že ne a nabízím místo v kleci u papouška senegalského, než žako by Vás asi argumenty převálcoval...už tím svým "kdo neskáče není čech".Rv

2 2
možnosti
Foto

Abych shrnul diskusi, když je tu tak dobře, proč se rodi o polovinu dětí méně, než za totáče?  Platí totiž pravidlo, že více  země ekonomicky roste, tak více se rodí dětí, protože jsou zdroje pro jejich obživu.

1 2
možnosti
MR

M43i53l81a55n 13R11a35d46e54k

28. 10. 2013 2:39

takze takova Indie, Pakistan nebo Somalie jsou proste velice bohate zeme, tam se to rodi o stopero. co? ;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Jeden malý komoušek,

nastínil nám pravdu krutou

ač věkem ještě koloušek

jistě nemá hlavu dutou

jen zapomněl, jak dštil kolem síru,

že jinou kupní kačky měly sílu.;-D

5 3
možnosti
Foto

na rozdíl od vás jsem v té době žil. ten seznam můžeteudělat 2x delší, stejně se nechci do té doby vrátit

5 0
možnosti
Foto

Mladíku, totálně jste mi zkazil nedělní večer! Rv

Ani nemám sílu Vám něco vyvracet. ;-O 8-o

2 1
možnosti
Foto

Milý pane, metro nestojí 32násobek (píše se to dohromady, prosím!) - dnešní 1 Kč není totéž, co 1 Kčs v roce 1989. Přepočítací poměr je cca 1 Kčs = 8 Kč. Čili metro je 4krát dražší, máslo za 40 Kč je o polovinu levnější než máslo za 10 Kčs a tak dále. Pláčete hezky, ale jste trochu mimo. Skutečně nevím, kde tu vidíte totalitu, tj. cenzuru tisku a televize, povinnou demonstrativní volbu jediné státostrany, zákaz cestování, zákaz soukromého podnikání, kulturní izolaci, zákaz stávkovat, shromažďovat se, nesvobodu vyjadřování... Ano, mnoho v našem státě má k dokonalosti velmi daleko, ale kdyby se vrátilo to, co jsem tu vyjmenoval, pak teprve by si někteří - patrně včetně Vás - začali cenit toho, co tu dnes máme. Lež před rokem 1989 běžně vítězila, pokud to sám nepamatujete, měli Vám to rodiče říct. Schopní a inteligentní často emigrovali, pokud se dnes rozhodnou pracovat jinde, mohou se kdykoliv beztrestně vrátit (dříve byli odsouzeni za trestný čin opuštění republiky). Noviny (stejně jako rozhlas i televize) byly hlásnou troubou KSČ, pokud na některé předlistopadové někde narazíte, pak teprve můžete poznat a pochopit, co znamená manipulace veřejným míněním v praxi. Literatura, ale například i texty písní podléhaly cenzuře. Mnozí umělci měli zákaz činnosti. A budete se divit, žili tu i tací, kteří se skutečně báli dalšího dne. Jo, a trochu si zopakujte gramatiku - shodu podmětu s přísudkem naprosto neovládáte.

8 1
možnosti
PS

P45e78t89r 49S73k73á65l29a

27. 10. 2013 20:06

- aby masmédia manipulovala s veřejným míněním,

tak to tu před rokem 1989 opravdu nebylo;-D

- aby se bytů stavěla polovina a byty zdražili na 50 násobek,

a tedy před rokem 1989 bydlel každý ve svém;-D

- aby schopní a inteligentní emigrovali

to bylo před rokem 1989 naprosto nemyslitelné;-D -aby tady byla diskriminace a totalita větší než tady byla ;-D;-D;-D

3 2
možnosti
PS

P27e89t98r 98S35k41á27c18e17l

27. 10. 2013 20:21

Nemusím s autorem ve všem souhlasit, ale před rokem 1989 našemu národu vzdělanci skutečně utíkali.Určitě chcete příklad - mé kolegyně švagr v roce 1979 utekl do Mnichova a během několika let se stal šéfem vývoje v továrně BMW, třeba ji znáte. A dnes - na předvolebním klání jsem slyšel výpověď podnikatele, jehož dcerka vážně uvažuje přesídlit do Švédska za bratrem a tam opravovat chrup pacientům. Její bratr tam úspěšně několik málo let podniká. Podnikatel sám je tzv "za vodou", není mu potřeba odsud utíkat. Škoda, že nenabídne svoje služby a zkušenosti v politice. Až se tam takovcí chlapíci dostanou, bude líp. 

Před rokem 1989 naši vynálezci, chytré hlavičky a energičtí lidé se schopností podnikat v našich kotlinách byli a pálila jim půda pod nohama. Chtěli se prostě realizovat a doma neměli ty správné konexe. Několik lidí jsem znal, protože měli výdrž a přátele, kteří jim pomáhali, byli úspěšní. Úspěšní tak, že ortodoxní komunisté je kritizovali, že dělají kapitalismus v socialistických podmínkách (zaznamenáno v roce 1984).R^

0 0
možnosti
LF

Nejkrásnější po listopadu 1989 bylo jak tehdejší mocipáni valili lidem do hlav - když si teď trochu utáhnete opasky, tak za pár letech na tom budete báječně. Každý vidí současný stav, teď lidi konečně vidí, že můžou utahovat opasky jak chtějí a stejně pod tímhle vedení půjde země pomalu do háje. Okupační režim SSSR muset padnout, ale bohužel to tady potom vedli diletanti.

3 0
možnosti
SH

Kvákejte tu co chcete-má pravdu!!!!!!!!!!!!!!! 89tý byl přelom v dějinách ČR, a to co je tady ted...myslím že volby jasně ukázali co si většina národa myslí, těch pár parazitů a zlodějů kteří se tu mají dobře na tom nic nezmění..

2 2
možnosti
ZM

Pane Horáčku, kdybych těch parazitů a zlodějů, kteří se tu mají dobře, bylo opravdu jen pár, tak by hned bylo o něco lépe.

1 1
možnosti