Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už som chcel klikať na karmu, ale tým Rusom, ktorý ukazuje kopytá, či ako ste to povedali, ste to pokazili. To je snáď jedno, za akých okolností tí ľudia, vojaci padli, či to boli vlastenci, alebo proste chudáci. Už tým, že sa tej hrôzy zúčastnili a navyše to boli Rusi, si pochopiteľne zaslúžia, aby si ich dnešná generácia Rusov pripomenula. Alebo by snáď bolo lepšie, keby táto zabudla, že niekedy bola druhá svetová vojna? Osobne nie som motorkár, nemám k tejto subkultúre blízko, ale tiež nevidím nič zlé na tom čo Vlci robia...

3 0
možnosti
AP

A97l54e55s 20P84a59v49e54l

8. 5. 2018 21:37

Spis jste nepochopil o cem mluvim :)

0 0
možnosti
JL

Bod "C" mate neuplny pane Pavle. Mel jste napsat: kazdy vojak ktery padl do nemeckeho zajeti" byl poslan do Gulagu. Ti co se vraceli ve svych vojenskych utvarech samozrejme byli demobylizovani a odesli do civilu. Ostatne takovou kapacitu ten Gulag ani nemel.

1 0
možnosti
AP

A63l45e89s 51P29a54v47e58l

8. 5. 2018 21:41

To se prave pletete. Po demobilizaci byli vsichni postupne, jako podezrele zivly, odeslani do gulagu, samozrejme to neslo najednou. Ale mate pravdu, prvne sli ti co padli do zajeti. Bylo to nekolik vln. Solzenicyn o tom pise velmi hezky. Sli vetsinou na zaklade paragrafu o spionech.

0 0
možnosti
Foto

Čím dutější hlava, tím sebejistější projev Rv

8 3
možnosti
AP

A31l61e38s 15P78a54v31e64l

8. 5. 2018 21:43

Takovych libivych hesel se da vymyslet, napr. "Cim mene argumentu tim vice urazek" :)

0 0
možnosti
JL

Jo, tak nějak. Právě jsem dočetl Grossmanovu bichli o druhé světové válce - byl to plukovník Rudé armády, novinář, byl ve Stalingradu v době obléhání - a píše v knize i o stalinských čistkách, NKVD, gulagu a ovšemi o válce. Vojáci se zajímali o zcela přízemní věci i v obklíčení u Stalingradu - jak přežít, kdo ošuká mladou radistku, kde sehnat něco k jídlku a k pití a jak přežít. Staří pravověrní komunisti byli často v gulagu jako vlastizrádci a někteří zase v zajateckých táborech v Německu.

5 0
možnosti
JL

Grossman: Život a osud. V SSSR zakázáno, vyšlo venku a pak konce 80.let i v SSSR za perestrojky.

4 0
možnosti
JM

J16a29n 66M26o41l79n87á19r

7. 5. 2018 15:49

Vtip je ten, že nacionalisté Noční vlci (co jezdí na amerických motorkách a spíš ve dne než v noci) se jdou uklonit obětem nacismu, které tak SSSR ze začátku podporovalo. Šéf vlků Chirurg ani neví, že jeho SSSR kde se narodil napadl Polsko z východu.

9 2
možnosti
Foto

To jsou příšerné nepřesnosti. SSSR si z Polska vzal to, o co v první sv.válce přišel a nacisty podporovali všichni, včetně USA. A ty nejvíc. Jejich velvyslanec v Londýně Joseph Kennedy (otec JFK) byl vyložený nacista.

5 6
možnosti
JW

Proč nejedou do Polska? Tam si totiž jsou dobře vědomi, kdo rozpoutal válku společně s Hitlerem a napadl je z východu. Hitler a Stalin byli spojenci. Do doby, než se uplatnilo pořekadlo o dvou kohoutech na jednom smetišti.

10 0
možnosti
Foto

Protože tam mají zákaz. Proto.

2 2
možnosti
RB

Myslím, že Noční vlci se snaží připomenout, kolik rusů padlo při bojích s hitlerovským Německem a chtějí uctít jejich památku. Ideologie sovětského komunismu v tom nemá co dělat, je to o spoustě mrtvých kluků. Nebylo všechno zlaté, rusi se nechovali mnohdy jako džentlmeni, byla válka. Ale v Rusku většina rodin někoho ztratila, je to pro ně dodnes živé. Tož tak

10 4
možnosti
SB

Prosím Vás, chodil jste vůbec do školy?

Například psaní čárek v souvětí vůbec neovládáte. A nejen v souvětích: Už v nadpisu Vám jedna čárka chybí (správně má být "Studuj, milý Ivane").

5 8
možnosti
JZ

Vynikající blog a zasloužená karma. :-)R^

11 4
možnosti
Foto

To, ale, ani náhodou.

6 5
možnosti