Mami pomóc, ovládli nás roboti na blog.idnes.cz

I mně a mně především, se poštěstilo zase jednou napsat trapný a nezáživný blog. Uprostřed noci jsem se totiž rozhodl zdokumentovat svojí cestu zavátou Prahou. Unavenej a nevyspalej jsem rychle napsal trochu rozjuchaný, ale zato hodně nesourodý a těžkopádný blog.

V zápětí caa v 5h v noci jsem tvrdě usnul. Leč pisatele neomlouvají skutečnosti jakou jsou únava a blbá nálada, divák je náročný. Jistě si můj předchozí blog rád do čtvrtiny přečte, zasměje se a přejde bez duševní újmy dál.

Důvodem proč mám tu drzost napsat další blog je něco úplně jiného. Na blogu byl neuvěřitelný počet návštěv. Nebýt dostatečně sebekritický a nebýt ten můj blog opravdu tak mizerný, asi bych celou událost přešel s jemně polehtaným egem.

Ne že by mě celý den trápil nějaký můj noční blog, jehož obsah zapomínám stejně rychle a často, jak klíče na stole v kuchyni.  Však pak celkem pravidelně volám, v lepším případě kamaráda s náhradním klíčem, v tom horším zámečníka. Trápila mě ale záhada, které jsem nerozuměl. Návštěvnost mého blogu na můj literární styl a um neuvěřitelně silná.

Pak mi to došlo. Můj "plod", měl přes svojí ubohost jedno velké plus a byl v určitém směru dokonalý.

  1. Tématicky seděl na pražský sněhový kolaps
  2. Volbou slov se zřejmě velmi zalíbil nějakému webovému robotovi.

 

A ten náš robot začal provádět co má. Několikrát za den se vracel na můj blog, který si zřejmě zvolil jako výchozí a hledal na něm nové odkazy a změny, zřejmě na tu celopražskou sněhovou vánici.

Výsledek byl jasný, vysoká návštěvnost vyšší než u některých blogů zdejších blogových celebrit jako příklad uvedu Františka Matějku.

Což mě přivedlo k další zajímavé úvaze.

Nejsou vysoké statistiky některých mediální hvězd přivedených  na blog.idnes.cz z oblasti politiky a kulturu, vlastně jen plodem hopsajících webových robotů, marně hledající nové a nové informace o té či oné hvězdě. Neříkám že vysoká návštěvnost je tvořena jen roboty, ale myslím že se na ní podílí velkou měrou.
To nám pak ta aura roste. Asi tak stejně rychle jak mi rostla aura nad mým stupidním blogem, šikovně zasazeným do zimy. Osobně bych se přimlouval zrušit auru za návštěvnost, když nevím co tam je a přesto tam vlezu, už jen z toho důvodu, že to má např. zajímavý titulek, neznamená to že je ten blog vůbec k něčemu.

Dodám, že tato informace je jen mým osobním dohadem, sice podloženým sledováním mých blogů, ale nijak konkrétně jsem tuto informaci neověřoval, mohu se plést. Ale ty čísla nad kterými by si na zadek sedl i Pythagoras mluví za vše.


Berte tento blog i jako omluvu za předchozí nudné čtení.

Autor: Ales Pavel | neděle 5.12.2010 2:28 | karma článku: 9,61 | přečteno: 781x
  • Další články autora

Ales Pavel

Československo 1945

14.1.2024 v 16:21 | Karma: 23,82

Ales Pavel

Pochovejme Evropana

11.4.2022 v 16:30 | Karma: 6,63

Ales Pavel

Šli jste taky na Gotta?

13.10.2019 v 9:57 | Karma: 17,37

Ales Pavel

Když draka bolí hlava - recenze

9.11.2018 v 23:05 | Karma: 10,69