Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

14. 3. 2012 13:47
to že má platit A neznamená že má platit B

Neboli, si uvědomme, že majetková přiznání občanů v podstatě existují. Každý aktivní občan byl a je povinen každý rok předkládat daňové přiznání, a podobně je povinen hlásit i další příjmy (třeba dědictví, větší dary) Čili lze poměrně dosledovat jeho legální finanční příjmy až k listopadu 89.   A stejně má stát v registrech i informace o jeho dražších nemovitostecvh či dopravních prostředcích.takže,m kdyby  velký John chtěl, mohl se prohánět v limuzíně s majáčkem a hledat multimilionářské vily prohnilých buržoustů, už vloni když ministroval. Ale nedělal to a byl všem pro smích...

Takže naopak, se mohou zaveśt vlastně duplicitní majetková přiznáni - vedle těch daňových.. ale pak se neprohánět a nehledat a nezabírat...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

14. 3. 2012 13:41
Když jsou neznalí poslanci, novináři, autoři blogů

Průkazy energetické náročnosti objektů včetně grafického znázornění (štítku) se zpracovávají již od roku 2008 (Vyhl. 148/2007 Sb.). Tedy  nic nového pod sluncem. Jsou zpracovány na základě zákona 400/200 Sb. (ministr MPO  M. Grégr, ČSSD).  Dosud se zpracovávaly na nové objekty a na objekty s významnou opravou či přestavbou (např. zateplení). Povinně.

   Co je nové: Průkazy budou zpracovány i pro existující objekty  z a   p ř e d p o k l a d u ,  že budou tyto objekty, nebo jejich části (byty) /nově/ pronajímány. Jedná se tedy vlastně o ochranu spotřebitele, která je předepsána u mnoha jiných obchodních artiklů.  Ale o něčem se žvát musí, že.

   Mimochodem:  I kdyby měl průkaz stát 30 tisíc u nájemního domu (tedy 1500 až 750 Kč/byt), je to ve srovnání s příjmem z pronájmu za několik let pakatel. Nebo není?

   PS: Štítek budovy podle ČSN je povinnost zpracovávat od roku 2007 (opět u nových a významně upravovaných objektů)

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 3. 2012 14:00
Re: Když jsou neznalí poslanci, novináři, autoři blogů

Jak to počítám, tak 30 000 u nájemního domu, tedy 1500 až 750 za byt, to by znamenalo nájemní dům s 20-40 byty, což  už je poměrně velký panelák, a tam by i ta cena za průkaz byla mnohem vyšší, možná přes 50 tisíc. 

Otázka je jaké jsou ceny těch průkazů dejme tomu u nájemních domů s 5-8 byty, popřípadě když někdo pronajímá pouze svůj dům, tedy s jedním bytem. Řekl bych že i v tomto případě jsou ceny těch průkazů také  v rozmezí 20-40 tisíc, nemýlím se?

0 0
možnosti
VV

SYETEY_KOTZOUR_milován_adminy

14. 3. 2012 12:53
hloupost kvete

další příklad, který je třeba dávat za vinu NAŠIM politikům....nikdo z EU nás k ničemu nenutí, je to nezávazné a jen pro veřejné budovy......už jste opravdu nemocen, pokud z toho obviňujete EU.

Až z toho molocha jak říkáte vypadneme....věříte, že naši politici přestanou s těmi SVÝMI nesmysly????

p.s. mimochodem s křivostí banánů a fotovoltaikou to bylo stejné....kreativita zkorumpovaných českých politků a úředníků;-DRv Nadávat někomu do hujerů může jen blb.;-)

1 0
možnosti
VN

Viktor N.

14. 3. 2012 13:01
Re: hloupost kvete

„nikdo z EU nás k ničemu nenutí“ a EU direktivy neexistují, že? Pak je dobrá ještě ta o perníkové chaloupce, ale krapet delší…

0 0
možnosti
VK

VLAKR

14. 3. 2012 12:01
Energetické štítky pro domy

jsou samozřejmě pitomost, pokud by to bylo uzákoněno jako povinost pro všechny domy.

Ale s tím obviňováním EU bych byl opatrný. Možná opravdu existuje nějaká taková evropská směrnice. Ale spíše za tím tuším nějakou tuzemskou lobby. Vždyť to by byl skvělý kšeft mít firmu, která bude podobné štítky udělovat. Bude to povinné pro všechny za stanovenou cenu a možná někteří majitelé domů i rádi ještě podmáznou, aby dostali dobrý energetický štítek.

Aby to nebylo podobné jako s podporou fotovoltaiky před několika lety. I tam se vycházelo z nějakých směrnic EU o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů. Nicméně ten nesmyslný zákon který stanovil výkupní cenu elektřiny z fotovoltaiky asi na 13 Kč/Wh (nejvyšší v Evropě!) si naši poslanci odhlasovali sami.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

14. 3. 2012 12:15
Re: Energetické štítky pro domy

Na té fotovoltaice participuje skutečně EU. Vydala závazek ohledně % výroby energie z tzv. obnovitelných zdrojů… Problém je v tom, že Nečas tenhle závazek pro ČR dobrovolně navýšil tuším o 0,5 procentního bodu na 13,5 %!

Více viz http://www.petrmach.cz/cze/prispevek.php?ID=498

0 0
možnosti