Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

16. 2. 2012 12:08
to právě nejde o to jenom zrušit či spojit ty úřady

Když se jen spojí,ušetří se jen jeden ministr, jinak nic, a vše poběží postaru, se stejným počtem agend, úředníků, náměstků budov, potřeby nákupů počítačů,atd.. Kdyby se prostě zrušily , nastane právní temno. Stavíte třeba dům, nebo zakládáte obchod, a v zákonech stojí - na to aby jste mohl vykopat studnu potřebujete povolení od úřadu XX.Fíha, úřad zrušen.. Takže co, nemůžete vykopat studnu? Nebo se jinde píše "aby jste mohl dovážet výrobek AB potřebujete povolení od úřadu ZZ..Fíha - úřad zrušen, takže dovážet nemůžete.. Nebo, popřípadě aby se "ušetřilo "tak se zruší místní odbor, takže místo toho aby Vám dal třeba razítko úředník u Vás v obci musíte jet do Prahy..

Takže co s tím? Začít někde úplně jinde - vzít zákony a škrtat nutnost získávat povolení. Na tohle povolení není potřeba, na tohle registrace není potřeba..na konci Vám výjde že nějaký úřad vlastně už nemá žádnou agendu a můžete ho zrušit...

0 0
možnosti
VC

Velkej chytrak

16. 2. 2012 12:12
Re: to právě nejde o to jenom zrušit či spojit ty úřady

R^

0 0
možnosti
ZB

zberanek

16. 2. 2012 11:35
Nedojde k tomu

I taková redukce úřadů, jakou naznačil pisatel, je lepší než žádná. Bohužel k ní nikdy nedojde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1336x
Pracuji v oblasti jaderné energetiky. Politickým a společenským smýšlením jsem liberál. Pochopil jsem, že přestože si s námi život dokáže občas škaredě pohrát, nejdůležitější je nevzdávat se a - i když je to občas hrozně těžké - snažit se být stále optimistou.

Seznam rubrik