Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

ffanaj

31. 3. 2012 9:56
Souhlasím, ale k příspěvku níže

dodávám, že se mi HV jeví tak, že naivové jsou nastrčení vpředu, a na mocenské vakuum jsou už připraveni zatím neviditelní hladoví vlci.

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

20. 3. 2012 9:06
Demokracie???????

Čemu říkáte demokracie? Té volební frašce pořádané politickými stranami a financované bohatými podnikateli, kteří vědí, že se jim vynaložené náklady násobně v podobě předražených státních zakázek vrátí? Takové "demokracie" nebude škoda, naopak, čím dřív zmizí tím rychleji dojde k nápravě. Politické strany jsou nástroji v rukou mafie a rovněž jich nebude žádná škoda. Proč by stát nemohl fungovat jako velká firma? Zaměstnancům je fuk, že nemají demokraticky zvolené šéfy. Hlavně, že to umí, firma prosperuje a oni dostanou, co jim patří.

0 0
možnosti
DK

denis_kilianek

20. 3. 2012 9:22
Re: Demokracie???????

http://www.psp.cz/docs/laws/constitution.html

Tato ústava není dobrá, je špatná, ale je více demokratická než totalitní. A má článek 9. bod 2.:

"Změna podstatných náležitostí demokratického právního státu je nepřípustná." Tento článek se pokouší Holešovská výzva porušit a organizátoři se dopouštějí činnosti minimálně na hraně ústavního zákona.

Táto ústava má více naležitostí, po kterých voláte Vy, než by měla mít. Možná to ani nevíte.

Článek 9, bod 1: "Ústava může být doplňována či měněna pouze ústavními zákony." Nerespektujete-li dnešní ústavu, nebudete respektovat žádnou demokratickou ústavu.

2 0
možnosti
JD

Draki

20. 3. 2012 5:47
Kalousek HV pochopil lépe než Vy

a to jako PROTESTNÍ širší názorový proud či hnutí jdoucí PROTI KAPSYSTÉMU včetně jeho kašpárkového divadla-tedy zastupitelské demokracii. HV využívá protivládní i protisystémové nálady ve společnosti sužované vleklou hospodářskou krizí. Jaký to mentální rozdíl s pidistranou Svobodných sebestředných občanů, kterou tady zastupujete Vy a jejíž členové sem zdá se všichni agilně píší:-)Koncepčně a zjevnou TENDENČNOSTÍ mi Váš příspěvek silně připomíná nevybíravé útoky redaktorů normalizačního Rudého práva proti "antisocialistickým chartistům a zaprodancům Západu" typu Václava Havla. Oni měli také svou PRAVDU, stejně jako Vy:-):-)

0 0
možnosti
PD

pavel1.dostal

20. 3. 2012 10:52
Re: Kalousek HV pochopil lépe než Vy

Dobrý den,

neznám jinou funkční formu demokracie, než je zastupiteská... Pokud je pro vás problémem již demokracie, asi nemusím psát již déle - rozhodně se neshodneme. Co se týče Svobodných, nevím, v čem jsme sebestřední... A mimochodem by mě zajímalo, kkdo jsou ti členové, kteří sem píší :-) Ve svém článku se snažím poukázat na to, že zvednout se a jít na náměstí křičet, že změníme systém, dokáže každý, ale jen málokdo ví, jak. A představitelé "výzvy" to rozhodně, alespoň dle jejich vyjádření a jejich "materiálů" na internetu, nejsou. Mně nevadí demonstrace, pokud jsou smysluplné, ale vadí mi, když nemají žádný smysl a jejich "svolavatelé" jen balamutí lidi. Hezký den.

Pavel Dostál

2 0
možnosti

Dispute

19. 3. 2012 23:14
Než být ve straně s minimální přízní voličů, tak to raději

volím veřejný protest a vyjádření nedůvěru politickému systému s neschopným pralamentem, zbytečným senátem a narcistním prezidentem, který si často protiřečí. Tvrdí, že vyznává konzervativní hodnoty rodiny a veřejným tajemstvím jsou jeho úlety s letuškami. Komické !Rv[>-]

0 0
možnosti
DK

denis_kilianek

20. 3. 2012 0:04
Re: Než být ve straně s minimální přízní voličů, tak to raději

Víte, Dispute, v normální životě každý nějak začíná. Když budujete firmu na zelené louce, obvykle začínáte sám s minimálními prostředky. Nikdo Vám nepůjčí, všechno děláte sám nebo s minimem pomocníků. Ale děláte-li svojí práci dobře, vyděláte a můžete investovat. Nemluvím o ČR, tady Vám stát vezme i to, co jste ještě nevydělal a Vy to jistě víte. Když budujete, nesete zodpovědnost a je důležité, jaké si postavíte základy. Lidé jako Vy pouze hulákají a je Vás hodně slyšet. Umíte nadávat, kritizovat, ale zodpovědnost nemáte žádnou. Dovolím si to tvrdit, protože kdybyste nějakou zodpovědnost měl, tak byste věděl, co se za zodpovědností skrývá a nemohl byste psát takové blbosti, jaké jste napsal.

A když budujete s rozmyslem a zodpovědně, nejde to tak úplně rychle. Nezodpovědně by to rychle šlo.

Opakuji po mnohé: nejsem členem SSO, ale pro mne je nejdůvěryhodnější stranou v ČR. Až začnete dříve myslet než psát, budete hledat pro sebe podobnou stranu. Zatím Vám bude muset stačit to, co máte.

2 0
možnosti
JB

Zdravííím

19. 3. 2012 22:33
příznám se..

nečetli jsem ani holešovskou výzvu, ani váš článek, přesto holešovskou výzvu podporuji..v tomto exekutorsko demokratickém bordelu žít nechci, holešovská výzva také ne,

chci vládě ukázat zvednutý prst a varovat že se chová vůči občanům a svým voličům, jako debil, (já jí volil)holešovská výzva také ,  když nechci aby měli komunisté 50 procent v dalších volbách, což při všeobecném znechucení může být, musím podporovat holešovskou výzvu jako v současné době nejlepší platformu protestu.....nemyslím, že holešováci budou v budoucnosti řídi tento stát, nemyslím, že na to mají,

ale mají na to vztyčit prst, varovat zaslepenou vládu že dělá kraviny, a vzhedem k situaci posbírat dost nespokojenejch, než jich bude daleko víc...

pak již je posbírá někdo jiný, mohou to být komunisté, fašisté, nacionalisté a v tom případě bude holešovická výzva tím nejlepším, co by mohlo být, ale bude polknuta valícím se vývojem, asi tak většina lidí tam nešla podpořítan holešováky, ale ventilovat zatím jen flustraci

0 0
možnosti
M

mard

20. 3. 2012 0:17
Re: příznám se..

Ano. Lidé jako vy, kteří "to" sice nečtou ale hned se rozhodnou pro podporu, jsou ideálním zdrojem hlasů pro podobné nacistické akce jako národně sociální Holešovská výzva. Není vám divné to množství vlajek a neustálé vyřvávání chorálu "Kdož sú boží bojovníci?", to že se akce uskutečnila v den výročí nacistické okupace Československa? To že podobně jako NSDAP chcejí zrušit politické strany a zavést vládu lidu, který s těmi lumpy zatočí?!?

3 0
možnosti
ES

emeritni samec

19. 3. 2012 16:26
Mylí to vážně.

Srana svobodných občanů je pro svobodné občany stejně platná jako všechny ostaní.Když si někdo neumí představit funkční stát bez toho aby získal v politice nějaké koryto neznamená to že by to nebylo takto možné.Vyžaduje to ovšem skutečné svobodné občany a není potřeba aby jim někdo říkal jak mají myslet a koho mají volit.Změna ústavy je možná a návrhy na přímou demokracii které mají logiku jsou na internetu.Se stranou tzv svobodných občanů se tam nepočítá a politickými ohlupovači také ne.

1 0
možnosti
O

Oliverko13

19. 3. 2012 19:40
Re: Mylí to vážně.

těch máme dostatek ve vládě i v parlamentu.

0 0
možnosti
FH

Bouše

19. 3. 2012 16:19
Souhlas bez výhrad.

R^ R^

1 0
možnosti
JL

blueheart

19. 3. 2012 14:18
St: komárek: Přízrak partajnictví

Konec politických stran by vůbec nemusel znamenat konec demokratického fungování, jak se někdy soudí – v parlamentu by mohli zasedat starostové obcí, u těch velkých představitelé jejich jednotlivých částí. Určité náznaky „stran“ by se pochopitelně tvořily i poté, ale bez neblahé institucionální podpory ze strany státu, tvorby partajních aparátů a sekretariátů a při tom či onom hlasování by se celková politická „krajina“ mohla měnit.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/stanislav-komarek.php?itemid=15933

1 0
možnosti
N

nesmídolesa

19. 3. 2012 15:29
Re: St: komárek: Přízrak partajnictví

toto je stejně obsažné jako HV. Bez politických stran a parlamentní demokracie vidím už jen dvě možnosti řízení státu.

1/ diktatura

2/ monarchie

 a teď si vyberte.

0 0
možnosti
VK

Vladimir Krupicka

19. 3. 2012 12:25
:-))))))

On to Bohúš Sobotkú zachrání

http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-55081920-statni-lesy-rozdavaly-desitky-milionu-na-akce-spojovane-s-cssd ;-D

Tož proti čemú budú enti pak protestovať?

0 0
možnosti
MB

buxus

19. 3. 2012 11:54
Souhlasím

Představa, že "napřed uděláme rovoluci a pak už se uvidí" je značně nebezpečná. Takto po revoluci vznikne mocenské vakuum, ve kterém se nejspíše prosadí vláda "pevné ruky". A v nastalé situaci pevná ruka nejprve zlikviduje naivní revolucionáře a nám ostatním zavede totalitní režim. Až to zjistíme, bude už pozdě.

15 0
možnosti

neznámý pachatel

19. 3. 2012 12:11
Re: Souhlasím

Revolucionáři se všeobecně vyznačují tím, že mají hrozně špatně vymyšlené, co budou dělat až vyhrají. Jako by s tím ani nepočítali. Ale tihle dosáhli rekordu - oni to totiž nemají vymyšlené vůbec.

6 0
možnosti