Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

31. 5. 2011 17:32
Mě vyděsil již fakt, že maturantů je 100 tisíc

Tedy prakticky celý jeden ročník (víc než 80 % !).

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

31. 5. 2011 16:47
Ten harmonogram,

kdy ústní zkoušky předchází písemným a maturanti budou znát výsledky až někdy kolem 20. června, opravdu šťastný není. Ale jinak jsem z článku nepochopil, proč by měl Dobeš odcházet - vždyť narozdíl od jiných ministrů dokázal tu 14 let připravovanou věc konečně politicky prosadit a spustit.

Žeby smyslem nadpisu tohoto článku bylo snadné lovení karmy? ;-)

0 0
možnosti
JV

jafava

31. 5. 2011 13:23
Státní maturitu začala tímto způsobem chystat, tuším,

paní Buzková. Ministry školství za těch 14 let byli lidé z různých politických stran a žádný ministr to nestopnul. Teď se hodí, že ministrem je člověk z médii mohutně dehonestovaných "véček", tak se to svede na něj a kdejaký trouba ho vyzývá k odchodu z vlády.

Kde jste byli, milí kritici, když se s tím cirkusem začalo? Kde jste byli za vlád v čele s ODS či ČSSD? Proč jste, vy stateční šetřilové státních peněz svůj bystrý rozum neuplatnili dříve? Nebo jste jen "generály po bitvě"?

Komu z vás kritiků neodmaturoval letos potomek? Nebo je v tom něco jiného? Vstupte do politiky, udělejte tam čestně kariéru, staňte se šéfem nebo šéfkou ministerstva školství a napravte chyby svých předchůdců!

Protože jen kritizovat, to u nás v Česku umí každý, i úplný  b l b.;-);-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

31. 5. 2011 17:32
Re: Státní maturitu začala tímto způsobem chystat, tuším,

R^

0 0
možnosti
MJ

kizt

31. 5. 2011 9:46
já fakt asi už ničemu nerozumím

za mého mlada - je tomu téměř již 40 let se maturitní otázky z jazyka českého a z matematiky vyhlašovaly v den písemných maturit v 8 00 hod. v rozhlase, vysílání bylo reprodukováno žákům do tříd. Otázky byly stejné jak pro žáky gymplů tak průmyslovek, myslím ,že se tak vyhlašovaly i otázky z ruštiny, ale to si už nejsem jistý. A teď se ptám ,byla to státní maturita nebo ne? Odborné předměty, které byly součástí maturity si příslušné školy připravovaly individuálně. Proč se z toho teď dělá taková věda to nepochopím. Při ústní maturitě se přihlíželo k písemkám a dosti často profesoři se dotazovali na různé pasáše právě z písemek.

0 0
možnosti
RK

semelik

31. 5. 2011 9:51
to je právě to neštěstí - v tom případě nemohl

nikdo nafasovat hromadu peněz za utajený rozvoz otázek do každičké školy.

UZ JE TO JASNÉ???

0 0
možnosti
JD

pedr64

31. 5. 2011 9:01
to obrácené pořadí je mimo logiku

a kupodivu na to přišli už letos, takže příští rok se to zase vrátí k systému: písemné-ústní

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 5. 2011 9:34
Re: to obrácené pořadí je mimo logiku

Přesněji řečeno, není nikde definováno že se to vrátí.Pan Dobeš sice při různých rozhovorech uvedl, že by se to změnit mělo, a že se o to zasadí, ale oficiálně ještě nezařídí nic. a jestli třeba odejde, nebo bude odejit, nebo se na to, v zápalu jiné politické práce vykašle, tak se příští rok pojede ve stejném pořadí dál...

0 0
možnosti
M

mak24

31. 5. 2011 8:57
přípravy

nevím jestli jste natolik sledoval přípravy státníxch maturit, ale vyhláška o jejich podobě vznikla, když ještě nikdo o žádných VV a jejich ministrovi nevěděl. Takže jediné co Dobeš provedl je, že těm co brali plat po 14 let za práci bez výsledku najednou ukázal co celou dobu dělali - nic. A podle toho to vypadá. Prostě nejvíc naštvanej musel být CERMAT, protože odkládání jim vyhovovalo.

Ideální stav = rozhodnout, že státní maturita v současné podobě je blbost a rozpustit CERMAT.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1173x
Projektant, analytik investic a rozvoje průmyslu

Seznam rubrik