- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Slaná štrůdlePavel Cibulka
Úvodem se ne snad omlouvám, ale řekněme ospravedlňuji za neuvádění přesných gramáží, obsahů, objemů a podobných měřících jednotek, ale jedná se o poctivou domácí přípravu a doma se vaří v duchu hesla "přiměřeně, přiměřeně" - neboli od oka a nezbývá než věřit, že kuchař alespoň na jedno vidí...
Klasický štrůdl je bezpochyby oblíbená pochoutka, což dokázala i anketa zde na blogu Idnes.cz. Mne však neustále udivuje, kolik lidí stále nezná oblíbenou variantu pro anti-vegetariány - slaný štrůdl. Je to možnost, jak připravit poměrně rychlé občerstvení, a pro muže snadná možnost, jak překvapit rodinu tím, že něco upeče.
Co se týká surovin, vaříme vyloženě způsobem co lednice daruje, je to vhodná chuťovka pro zdělání zbytků salámů, párků, sýrů... A konec konců i zeleniny. Začneme stejně jako u klasického štrůdlu tím, že si připravíme náplň. Rozdíl je v tom, že nemusíme škrabat a vykrajovat jablka, ale jen pokrájíme salám, párky, slaninu, špek, prostě to co nám chutná z uzenin, přidáme cibuli (můžeme i papriku, pokud máme rádi) a nastrouháme sýr.
Další fotorecepty:
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!