Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pár Vašich blogů mi přišlo "zvláštních", obzvláště, když tvrdíte, že jste roky pracoval u policie. Furt mni tam něco neštymovalo a dnes jsem na to konečně přišel - nejíte maso, což vysvětluje pro mě vše... ;-D

0 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za názor. Nejezení masa není tím hlavním důvodem "zvláštních" blogů. Tím důvodem je něco jiného:).

Chápu že Vám moje smýšlení a práce u policie neštymuje. Je Vás více:). Ch.

0 0
možnosti
Foto

Divím se, že se ještě nenašla firma, která by si z těch plechovek udělala byznys. Asi ta výroba nebude tak náročná a drahá a to že si většina tyto plechovky kupuje, znamená, že si jich cení víc, než zdrojů, které byly při jejich výrobě použity.

1 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za názor. Ano, taky té módě, dávat cokoliv do hliníkových plechovek nerozumím. Ale nemusím rozumět všemu:). Ch.

0 0
možnosti
PK

Ze zdravotního hlediska – by měly být konzervy a další potravinové obaly vyrobené z hliníku zdravotně nezávadné. Na druhé straně se i látky z potahových laků mohou uvolňovat a migrovat do potravin (např. bisfenol-A (BPA), bisfenol-A-diglycidether (BADGE), vykazující mírné hormonální účinky), jak vyplývá z údajů Ministerstva zemědělství ČR o sledování cizorodých látek v potravinách. Z environmentálního hlediska – lze ale hliníkové obaly označit za zdravotně závadné. Surovina pro výrobu hliníku bauxit se těží ve velkých povrchových dolech často v oblastech tropických pralesů Jižní Ameriky, známých a důležitých nejen pro svou biodiverzitu. No a co se týče jeho likvidace je snadno recyklovatelný. Stává se tak velmi významnou druhotnou surovinou, také vzhledem k jeho velké spotřebě. Co je ovšem nejdůležitější: při recyklaci hliníku se ušetří okolo 90 % energie, které je zapotřebí k výrobě hliníku z bauxitu.

1 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za odborný názor. U nás je to s recyklací těchto plechovek nicotné. Končí v popelnicích, nebo v lese. Nikdo nebude shromažďovat pár gramových plechovek ve výkupu za 00,-kč. Lepší je z hlediska enviromentálního nevyrábět, než vymýšlet recyklační továrny. Toť můj názor. Ch.

0 0
možnosti
OU

Text je oravdivej, ale nadpis za mě neskutečně mimo. Přiznávám, že podle něj jsem se chtěl podívat, co to bude za blbinu.

Překvapil jste příjemne.

0 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za názor. Nadpisem jsem chtěl říci, v zájmu celku - lidstva, neplýtvat marnotratně se surovinami kvůli "blbý" plechovce na colu atd.:), když to můžou dát do skla. Na plechovky jsem neviděl třídící popelnice. A navíc. Proč třídit. Lepší a jednodušší je to nevyrábět, než na to stavět třídící linky atd.Ch.

0 0
možnosti