Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Líp bych to nenapsala, zdravím a karmuji pane Chalupský. R^V

0 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za Váš názor a mávám:) Chalupský Pavel PS: věřím, že napsala.

0 0
možnosti
TT

Člověk je člověku vlkem a tak to musí být, protože jsme zvířata podléhající evolučním zákonům. Kdyby nebyly řekněme skupiny lidstva nepřátelé jiných skupin lidstva a navzájem se nepotíraly, byl by vývoj člověka ustrnulý (lidé, kteří se nepřou o to, co je lepší, by se vyvíjeli jen na základě - velmi pomalu - se měnících podmínek dalšího okolí, a tím pádem bychom zřejmě ještě pořád žili jako ve starší době kamenné nebo jako Lucy). No a kromě toho by taková bóží všeobjímající láska naprosto znemožňovala rozvoj lidstva - tedy vznik více druhů ze současného homo sapiens sapiens. A člověk by byl jedinečný druh, u kterého by k tomu nedošlo - tedy kromě druhů vymřelých, ale mezi ty se přece zařadit nechceme, že ano.

Sebeobelhávání se, že je správné milovat svého nepřítele a stavět jakési mosty, je prostě proti přírodě. To ať kážou faráři v kostelech těm pár pomatencům, co tam lezou.

0 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za Váš názor. Jde o způsob vidění světa. Nezastávám názor, že člověk má býti člověku vlkem. Zkusme se posunout i v tomhle vnímání světa a soužití mezi lidmi. Přeji vše dobré. Chalupský Pavel

0 0
možnosti
Foto

R^ Ano, není nad to, když frustrovaný jedinec může ukazovat prstem na něco externího (v současnosti jsou to třeba neočkovaní), protože jinak by se musel podívat do zrcadla... a o to ego opravdu nestojí.

2 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za Váš názor. Souhlas. Zrcadlo a ego jsou krásné nástroje...

Chalupský Pavel

0 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za Váš krátký, ale jednoznačný názor:) Chalupský Pavel

0 0
možnosti
ES

Ještě nedávno jsem navštívila jednu MŠ. Vy nemáte roušky? Ne, my si na to nehrajeme. :-)

3 0
možnosti
PC

Souhlas. U dětí to taky vnímám jako prapodivnou hru. Chalupský Pavel

0 0
možnosti
Foto

Opět karma. Teď jsem viděl záběry z Václaváku z ČT ze 17. 11., to co tam Ti malí Hitlerové předváděli, opravdu hnus. Tady v diskuzích to samé, neustálé obviňování z toho, co sami děláme. Ta frustrace je obří. Přitom většina těch lidí je frustrována především ze sebe, ale chyby hledají u druhých. Mosty, krásné slovo, jenže stále více lidí ten význam nechápe. Strach je vládcem současnosti u mnohých lidí a to nikdy k ničemu dobrému nevede.

2 0
možnosti
JF

přesně R^ - na Václaváku se vlastně hajluje s klíči v ruce nové totalitě - tentokrát tzv. demokratické - viz proběhlé tzv. demokratické volby - po minulých tolik křiku a teď se promítá demokratický fuerer i na plátno a o nedemokraticnosti voleb ani cink ... nové demonstrace tentokrát tzv. demokraciké totality, staré kabáty ... když lidem vezmete fuehrera nového si udělají ... Hitler, Stalin a teď i virtuální Havel a opět s V k vůdci ;-) ... jedna věc že to je v lidech druhá věc je kdo tyto iluzorní šou věrnosti organizuje Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 9,46
  • Průměrná čtenost 369x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik