Diskuse

Uberme plyn.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

1. Slovní agresivita nemusí být důsledkem emocí. Babiš se také nehněval na fiktivní postavy, před nimiž se údajně klepou děti členů ANO.

2. Možná byste měl napsat těm, kteří lidi stavějí proti sobě a vyvolávají tak mezi nimi konfliktní situace.

1 1
možnosti
JD
Foto

"Vidím naši společnost jako vřící kotel. Někdo přikládá a přikládá. Poklička už signalizuje vřící vodu. Přesto se přikládá. Záměr? Neznalost? Hloupost? Úmysl?"

Samozřejmě všechny tři uvedené, záleží na tom, z úhlu kterých aktérů se na to díváme. A přidal bych ještě jeden faktor: pohodlnost. Člověk je v podstatě tvor líný a je pohodlnější zůstávat v zajeté (a důležité je taky, že bezpečné – byť kolikrát zdánlivě) koleji než vylézat z myšlenkové škatulky a dělat věci jinak, ačkoli to je k osobnímu – a posléze tedy i kolektivnímu – rozvoji naprosto nezbytné. Už jako děti ve škole jsme neměli příliš rádi takové to "popište vlastními slovy", tedy mějte vlastní invenci, vyviňte úsilí. Člověk by ten opruz raději nějak očůral a rychle se vrátil ke svým pohodlným a bezpečným praktikám.

Těchto pošetilých, ale velmi inherentních lidských vlastností jsou si pak samozřejmě leckteří vykukové (oni přikládači) dobře vědomi a dovedou jich obratně využívat, ostatně ono to není nijak obtížné, a kdo chce, může to krásně vidět; ty finty nejsou nijak originální a pořád dokola se opakují, pouze s drobnými aktualizacemi. Na nás je v první řadě být schopen tyto záležitosti vidět a pak také nepoddávat se tolik oněm atavistickým pudům, vylézat na individuální úrovni z těch zahnívajících brlohů a vždy hledat rovnováhu – a pravdu.

R^

3 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za názor nenapadající nikoho z diskutujících. I to o něčem svědčí a vypovídá. Přeji....Chalupský Pavel

2 0
možnosti