Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já bych to zjemňování uvítala. Mužnost neznamená ještě hrubost, anebo tvrdost. Našly by se typy, které byly mužné, a přesto ne hrubé. Rozhodně bych ale preferovala vlídnost a schopnost umět se prostě chovat. Jako malá holka jsem takto vzhlížela k hrdinům Vinnetou a Old Shatterhand, později třeba náš František Smolík - gentleman každým coulem. Ono se zvlášť toto dnes moc nenosí. Samozřejmě i humor a sportovní chování Jean Paul Belmonda, ten mi bude se svou rozesmátou tváří hodně chybět. Ani jeden si nepletl mužnost s hrubostí. Zdravím pane Chalupský a myslím, že si rozumíme.R^

0 0
možnosti

Zdravím a děkuji za názor. Rozumíme. Zcela přesně. Přeji...Chalupský Pavel

0 0
možnosti

Jemnost přísluší ženám a chirurgům, také při milování není k zahození, ale jinak, muž by měl být mužný, tedy podle mě :-) a ten úspěšný pro rodinu - super. Jemný nezaměstnaný... :-)

A bylo to tak vždycky, jen v jiných kulisách, není to vymoženost dnešní doby...

1 0
možnosti
Foto

Tak to vidíte, dneska dopoledne jsem vám tu chtěl napsat reakci zhruba tohoto znění:

"Mužný nerovná se hrubý. Hrubý rovná se agresivní. Muž může být mužný, a přesto jemný, tak nějak v rovnováze. Něco jako Belmondův Muž z... Ria/Acapulca atd., nebo jako Zvíře."

Pak jsem si to rozmyslel, neměl jsem čas, zapomněl na to. No a přijdu domů, rozkliknu internet a...

:(

0 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 9,46
  • Průměrná čtenost 369x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik