Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I26v47a79n 80M28a19r13e49k

18. 2. 2017 19:47

Tak se z člověka či osobnosti stane pouhopouhý kus. Rv ;-(

1 0
možnosti
PC

Přesně tak. Děkuji. Ch.

0 0
možnosti
JT

R^ já tleskám, Vám, samozřejmě.

3 0
možnosti
PC

A já tleskám Vám. Děkuji. Ch.

0 0
možnosti
MS

Pane Chalupský, myslím, že jsem Vám porozuměla, co jste tím chtěl říci. Zapomněli jsme být hlavně lidé... lidé se srdcem. V

3 0
možnosti
PC

Přesně tak. Jak jednoduché. Děkuji. Ch.

0 0
možnosti
DB

nevím kdo první vymyslel slovní spojení lidské zdroje...ale v amerických učebnicích ekonomie se tento výraz objevil již na začátku 80 let..a je velmi možné, že vznikl mnohem dříve....HUMAN RESOURCES...a tak nedávejte za vinu EU něco s čím nemá nic společného a zjistěte si raději vždy podstatu něčeho než začnete mást lid a vyčítat EU NĚCO, za co nemůže a nevytvářejte v lidech odpor k EU ....jen sedíte na falešné vlně euroskeptiků a argumentujete velmi chybně...

máme zde jedno velmi dobré úsloví..DVAKRÁT MĚŘ A JEDNOU ŘEŽ...znáte ho...tak se jím řiďte

1 8
možnosti
PC

Děkuji za Váš názor. Dovolím si malou poznámku. Já netvrdím, že EU tohle slovní spojení vymyslela, ale poslala ho do celé EU v rámci operačního programu. Tohle zamyšlení vůbec, ale vůbec nenaznačuje, že jedu na vlně euroskeptiků. Jde o to, abychom se pouze zamysleli nad slovy. Já si naopak EU velmi vážím, i přes její chyby. Kdo je nedělá a nemá že? Uvědomuji si plně její význam a to nejen ekonomický. Proto mi prosím nepodsouvejte euroskepticismus z jedné věty. Díky a zdravím. Ch. . .

0 0
možnosti
OH

Naprosto zbytečný patetický výlev. Lidský zdroj je prostě jedna z rolí, jakých má člověk spoustu. I když je člověk z pohIedu zaměstnavatele lidským zdrojem, pořád zůstává člověkem, stejně jako jím zůstává třeba zákazník, daňový poplatník, lupič apod. Je to jen věc úhlu pohledu na dotyčného.

Možná ten výraz "lidský zdroj" zní někomu chladně, ale je to velmi výstižné označení té role - zaměstnanec přece není primárně nějaký kámoš, se kterým můžou manažeři chodit na pivko, v první řadě je to někdo, kdo odvádí práci, podává výkon, proto ho v té firmě mají. Jistě, ve spoustě zaměstnání jsou důležité i osobní vztahy, ale to nic nemění na tom, že ten pracovní aspekt (tedy pohled na zaměstnance jako na lidský zdroj) je pro fungování firmy naprosto zásadní. Když nebudu řádně odvádět svou práci, tak se mě firma zbaví bez ohledu na to, jestli mě mají kolegové nebo i nadřízení osobně rádi, protože si mě prostě nemůže dovolit platit jen pro můj šarm a vytříbený smysl pro humor.

A co se týká věcného břemene, tím není člověk samotný, tím je povinnost někoho jiného vůči němu. Tedy ve zmíněném případě je věcným břemenem synova povinnost nechat svého otce bydlet ve svém domě. Otec sám věcným břemenem není, ten toho břemene jen využívá. Považovat ho za břemeno může leda jeho syn, což už je ale jen problém jejich vzájemných vztahů.

5 5
možnosti
PC

Děkuji za Váš názor. Ano, šlo mi čistě o chladné, technické, byrokratické označení člověka. Jinak vím, co je věcné břemeno, je to určité strpění něčeho, někoho. Ale ve své podstatě, v úřední řeči se jím stávám. Při prodeji domu někomu jinému je uvedeno. Dům se prodává s věcným břemenem. A kdo je jím?

0 0
možnosti
LB

Trápíte se zbytečně, lidé se po zápisu do katastru nemovitostí nestávají věcným břemenem! Věcné břemeno je terminus technikus, který zajišťuje určité osobě (osobám) právo užívání CIZí věci. Například věcné břemeno zajišťuje užívání nemovitosti (např. rodičům, sourozencům), zahrady, garáže atd., nebo chůzi přes pozemek, odběr vody ze studně atp., de facto jde o institut, který práva lidí chrání.

1 1
možnosti
PC

Děkuji za Váš názor. Samozřejmě vím, co je věcné břemeno. Je to určité strpění něčeho, někoho. Ale ve své podstatě, v úřední řeči se jím stávám. Při prodeji domu někomu jinému je uvedeno. Dům se prodává s věcným břemenem. A kdo je jím......? Zdravím a díky. Ch.

0 0
možnosti
Foto

Nebojte, už padají návrhy, aby se těhotným ženám říkalo výhradně těhotný člověk. Tak alespoň ženy v tomto krátkém období budou člověkem.

6 0
možnosti
PC

Děkuji, to jsem nezaznamenal. Zdravím Ch.

0 0
možnosti

Začalo to už hodně dávno. Ještě se pamatuji, to byl u moci Ludvík Svoboda (!) - mě bylo naráz víc jak 15 a maminka potřebovala novou občanku, protože ta stará knížečka už končila s platností. Na SNB se děsně rozčílila, protože jí mě nechtěli do té nové zapsat jako dceru. "Tak já ji porodila, 18 let vychovávala, každou nemoc protrpěla - a najednou jsem "bezdětná"????" - soudruzi sice nevěděli, co mají odpovědět, ale do bumážky jí mě zapsat nemohli. Kasírovali poplatek - jo, to mohli. Možná, že jejich potomci dávají tuhle doktrínu pod novými názvy dál, možná už dávno sedí v EU za naše daně. Já jsem tak ráda, že teď už nejsem mladá. Pěkný víkend - a ráda karmuji. Kdybych mohla, všema deseti. :-/

1 0
možnosti
PC

Děkuji za Vás názor a přeji... Ch.

0 0
možnosti
PK

Tak ten kritizovaný výraz je zřejmě překlad z anglického resources. Přiznám se, že mi nenapadá lepší překlad a ani mě to netrápí. Kdyby s Bruselem byly jen takové problémy.:-)

0 0
možnosti
PC

Děkuji za názor. Ano, je to čistě byrokratický výraz, překlad. Nějak se odlidšťujeme. A o to právě jde. Zdravím. Ch.

0 0
možnosti
MR

A víte,že existují člověkohodiny?:-)

0 0
možnosti
PK

V CCCP měli zase velbloudokilometry. To se mi jako školákovi hrozně líbilo:-)

3 0
možnosti