Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Díky za názor. Souhlasím, že se to tak dá brát: že cesta lidstva je cesta za poznáním, kdy omyly, chyby, zločiny ukazují druhým, kudy cesta nevede.

0 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za názor. Přesně tak. Chalupský Pavel

0 0
možnosti
MB

Na tuto otázku velice dobře odpověděl Jan Werich. "Když u člověk jednou je - Tak má koukat, aby prostě byl". Zřejmě každý, má za sebou badatelské fáze - Kdo je - proč je, kam se má vydat - měnit svět, co Bůh - je - není, má se k někomu - něčemu přidat - nebo to naopak bořit? Pak i hormony, nutno se bouřit, sice se neví proč - nicméně se ví, že bouřit se je potřeba ! Ideální nepřítel je po ruce - rodiče ! Všechno maří, dělají blbě a brzdou jsou. Pak je časem 100% pochopí přes výchovu dětí svých ! ... (Vlastní stud, jako očista) ...

Opět nádherný model kuchyň + rybízové víno a mezigenerační beseda s otcem prudivým. Až jsem se zmateně vykecal - sebral papír a tužku ! (Nenamaloval hrušku). Udělal prostou čáru, řka - "Synu, to je tvá pozice startu. Až se oženíš, tak ti tam přibudou body" ! Dělal puntíky - Manžel, otec, vychovatel, hospodář - chalupář, OSVČ atd. Co puntík = toť úkol tvůj ! A udělal nad tím druhou čáru. Říká, ten rozdíl je čas - život ! A zase začal puntíkovat. Už to ovšem nebylo v přímce. Vzdáleno od sebe - cosi dále - blíže. Následně ty body propojil a vznikl z toho i jakýsi graf ! Pravil, "Jistě, ideální by bylo, kdyby opět na té vzdálenější přímce, ty puntíky byly hezky vedle sebe - To nejde" ... !

Např., budeš úspěšně podnikat - sežere ti to čas. Puntník máš daleko vepředu - Vychovatel, zase hluboce vzadu. Děcka zajištěné, no užívají drogy. S bodem manžela podobně - přijdeš domů a lůžko je obsazeno ! Já i čučel, co to čmárá a pochopil. Borec je ten, který tu puntíky má po čase pořád v lajně ! Dokázal sehrát svoji roli, kvalitativně vše pozvedl a udržel ! Je to vlastně tak jednoduché a složité zároveň ! Toto je úkol člověka každého, bezva program ... :-)

0 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za názor. Hluboce smekám. Chalupský Pavel

1 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 8,26
  • Průměrná čtenost 370x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik