Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takoví jedinci se vyskytují jednotlivě, přesně jak píšete, avšak všimla jsem si, že k nim vždycky patří ti, kteří vytvářejí haiku. Nejen ta japonská, ale i česká, nebo v jiných zemích a jiných jazycích, a třeba i gregérie. Ani tolik nezáleží na formě, kterou mají na Dálném východě dosti přísně stanovenou. Rozhodující je v co největší zkratce vykreslit okamžitý prožitek. Je to vlastně jiný pohled na všední věci. Bývají to mistři drobného náčrtu okamžiku, atmosféry, jako to Japonci a Číňané umí s perokresbou, toto jsou zachycené okamžiky slovesně. Já to miluju. Nejenže je radost, číst si je, ale neskonalé potěšení je, vymýšlet si je. Tyhle okamžiky si člověk nemůže naplánovat, ty k němu prostě buď přijdou, a on vidí, anebo ne. Zdravím pane Chalupský, je fajn, že takto vnímáte...:-)V

0 0
možnosti
JT

R^:-) pro ostatní jsou tito lidé mimoni, blázni, podivíni. Kéž by přibývali geometrickou řadou

1 0
možnosti
PC

Zdravím a děkuji za Váš názor, který sdílím. Přeji...Chalupský Pavel

0 0
možnosti
LM

Velmi hezky napsané, opravdové. Tohle je život. a ne ten co se nám někdo snaží vnutit. Samá politika a hon. Vidět kolem sebe a do vnitř. R^R^R^R^:-)

2 0
možnosti
LM

Samozřejmně dovnitř. Se mi zase dostala mezera kam nepatří. ;-D Pardon:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 706
  • Celková karma 9,46
  • Průměrná čtenost 369x
Zápisník vnitřního zpravodaje.

Pracoval jsem 31 let jako policista. Tuto práci jsem vnímal jako službu pro občany. Po odchodu od policie jsem se začal hlouběji zamýšlet nad podstatou lidského bytí a života na Zemi, vztahu k přírodě, vztahům mezilidským a partnerským. Nechci kohokoliv poučovat, jenom nabízím jiný, trochu neotřelý pohled na daná témata.

Seznam rubrik