Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DKVK

6. 3. 2009 13:26
Íčkova opatření

Íčko by se měl spíš zamýšlet nad tím, jak problematiku fotbalového výtržnictví vyřešit a ne jak alibisticky přesunout problém na pořadatele, kteří nemají dostatečná oprávnění ani výcvik. Policie má prostředky jak výtržníky zvládnout, navíc už jen jejich přítomnost funguje preventivně.

No a placení za zásah policie je vrchol stupidity. Policii si všichni platíme z daní i proto, aby chránila majetek a zdraví. A majetek nejen veřejný, ale i soukromý. Proto má také oprávnění, která nemá nikdo jiný, ani pořadatelská služba. Když si doma někdo uspořádá soukromou akci a někdo mu tam začne ničit byt a ohrořovat ostatní účastníky, na to si zavlolá policii, ta by mu měla zásah snad taky podle stejného principu vyúčtovat? Fotbal je akce veřejná. Přístup tam má prakticky kdokoli. To že tam nemusí pouštět podnapilé osoby je pravda, ale to samo o sobě neeliminuje výtržníky.

0 0
možnosti

Kerryn

7. 3. 2009 10:37
Re: Íčkova opatření

Jak můžete plácnout takový nesmysl jakože je fotbal věc veřejná??? Copak jsou fotbalisti placeni z našich peněz? Ne. Copak jsou fotbalové kluby majetkem státu? Ne.

Fotbal je normální podnikání jako každé jiné a jeho funkcionářům jde v první řadě o zisk, pak možná o vaše pobavení. Fotbalový zápas je mezi eventy ekvivalentem například rockového koncertu, a tak bychom k němu měli přistupovat.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

6. 3. 2009 7:50
Igore, Igore, vy ale kecáte

Fotbalový zápas je z diskutovaného hlediska akcí na úrovni venkovské tancovačky, prostě se někdo rozhodne, že cosi uspořádá a dál už je to jeho věc. Pokud ovšem splní zákonem požadované podmínky. To, že je fotbal náhodou trochu víc populární, než šibřinky, na tom nic nezmění. Ke všemu se fotbaloví fandové perou mezi sebou. Policie by měla povinnost zasáhnout kdyby 1. fotbalový zápas byl napaden narušiteli zvenčí, 2. fotbaloví maniaci by napadli nezainteresované občany mimo stadion a, konečně 3. pořadatelé o pomoc požádají, protože sami sebe a své "příznivce" nezvládnou a dochází tak k porušování zákona. Případ ad 3 je pak buď placený nebo je honorován ve smyslu trestního řádu (trestní řízení s viníky, t.j. fandy a pořadateli, a to až do těch statků a hrdel).  Váš výčet obsahuje také bod 3 o pravomocích pořadatelů. Jenže to je čistě jejich soukromá věc, jak si to na svém plácku zařídí, nejlepší by asi bylo tam agresívní jedince prostě nepouštět, anebo, když to neumí, nic nepořádat.

0 0
možnosti
TP

Igor1

6. 3. 2009 6:53
Langer lže a vy jen jeho lži papouškujete

1.Fotbalový zápas není soukromá akce. Fotbal je věc veřejná - viz soudní rozsudky nad úplatnými funkcionáři a rozhodčími. Nejvyšší soud ČR ho dokonce přímo označuje za předmět veřejného zájmu.

2. Policista stojící před stadionem je placen stejně jako policista stojící na stadionu.

3. Pořadatelé jsou pouze normální občané a nemají vůbec žádné pravomoci. Mohou použít pouze nutnou sebeobranu, cokoli dalšího může být považováno za napadení se všemi právními důsledky.

4. Nicméně pokud vám místo používání vlastnho mozku stačí papouškování ministerských lží, je to samozřejmě čistě váš problém

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1299x
Obyčejný člověk s obyčejnými starostmi. Spolupracovník Liberálové CZ. Drzoun, huba tisíckrát nevymáchaná, jazyk prořžíznutý skalpelem. Ale to už jsem já..

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy