Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

fr-mottl

29. 4. 2012 13:54
muj strycek byl fanaticky odpurce solarni energie

a minil, ze vsechny ty zelene je potreba postrilet. Do te doby, nez za nim prisli, jestli by jim za stotisice za rok nepronajal louky, ze tam postavej ty panely....

0 0
možnosti

Paeris Kiran

29. 4. 2012 14:02
Re: muj strycek byl fanaticky odpurce solarni energie

Tak pokud mi budou platit stotisíc měsíčně taky s tím nebudu mít problém... dokud na to ale povinně doplácím přes daně a vysoké ceny tak problém mám.

;-D Mě nevadí když si někdo na vlastním dělá blbosti zadarmo... ale prosím prosím. Ať nejsem naprosto nijak nucen se na tom podílet. Někdo chce solární elektrárnu? Fajn tak ať si tu elektrárnu, přípojky, kabely zaplatí ze svého a ať zaplatí ČEPSu poplatky za regulační služby.

Ale pole jim klidně pronajmu pokud budou platit oni mě. na lidské blbosti nemám problém vydělávat, mám problém když stát dělá toho blbce ze mě a nutí mě to platit.

0 0
možnosti

PeTaX

29. 4. 2012 9:38
Srovnejte si češtinu

v předposlední větě. Nedává to žádný smysl.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

28. 4. 2012 23:08
Lidé v čele

Výstavba jaderné elektrárny trvá cca 15-20 let. Temelín má být hotov v roce 2025 a odhadované náíklady činí 300 mld. Kč.  Odhadované náklady ani termín dostavby žádné jaderné elektrárny ještě nikdy nebyly dodrženy. V roce 2030 bude cena elektřiny z OZE (dle dlouhodobých trendů) výrazně nižší než z jaderných elektráren. Je ale fakt, že na výstavbě Temelína se napakuje parta hochů, kteří spolu mluví. Že už JT nebude do provozu uvedena, je nemusí zajímat. Stát dává garance, stát to zaplatí, takže se bude stavět a cucat a cucat.

ERÚ chce omezit podporu nových obnovitelných zdrojů. Do role hlavního .řezníka" obnovitelnýchzdrojů se nyní pasuje žena, dosazená premiérem Nečasem do čela Energetického regulačního úřadu (ERÚ) AlenaVitásková, dlouholetá spolupracovnice STB a předsedkyně nadačního fondu Livie a Václava Klausových.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

28. 4. 2012 23:09
Re: Lidé v čele

Po dostavbě 3. a 4. bloku temelínské elektrárny by jaderné zdroje měly tvořit více než polovinu energie v Česku. Podle ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby je jaderná energie stabilní komoditou. Ministr průmyslu a obchodu zopakoval, že dostavba elektrárny patří mezi priority vlády Petra Nečase.

Kdo je ministr Kuba? Podle Lidových novin Kubu provází pověst, že „je jen nastrčenou figurkou v rukou takzvaného hlubockého knížete a jednoho z deklarovaných kmotrů ODS Pavla Dlouhého“. O prokazatelném propojení Kuby a Dlouhého se zmiňoval i časopis Týden a časopis Respekt jej označil za „Dlouhého nejdůležitějšího spojence v ODS“.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

28. 4. 2012 22:57
Večerní chvilka ekoterorizmu

Texas zrušil plánovanou výstavbu dvou jaderných elektráren v důsledku přebytku energie z větrných elektráren. Kontraktor (Toshiba) se chce ještě odvolat.

V Texasu se staví největší baterie na světě o kapacitě 36 megawatů, určená ke skladování větrné energie. Do provozu bude uvedena v příštím roce.

V 2010 překonala poprvé v historii celková instalovaná kapacita OZE ve světě (381 gigawatů) instalovanou kapacitu nukleárních elektráren (375 gigawattů). Instalovaná kapacita sice není totéž co produkce, ale přesto jde o důležitý mezník.

Za posledních 30 let klesla cena elektrické energie z větrných elektráren o 70%. Tento pokles je trvalý a stále pokračuje. Podobně je tomu i u solarní energie. Mezi lety 2015 -2020 má cena elektřiny ze slunce a větru dosáhnout net parity a nižší.

0 0
možnosti

pavel 99

28. 4. 2012 23:03
Re: Večerní chvilka ekoterorizmu

"... o kapacitě 36 megawatů..." - více informací není potřeba.;-D

1 0
možnosti

Barry Goldwater

28. 4. 2012 22:55
Cena elektřiny ze Slunce dál padá. Čechům to může být jedno

I v minulém roce pokračoval prudký pokles ceny fotovoltaických panelů. Jejich cena se snížila zhruba o čtvrtinu.

Bezprostřední příčinou českých problémů se solární energií byla nepružnost české legislativy, která nepočítala s rychlým poklesem ceny panelů. Zákon si nedokázal představit, že by se cena solárních panelů a dalšího zařízení nemohla změnit o více než deset procent. Ve skutečnosti cena panelů spadla mezi roky 2008 a 2009 zhruba o čtvrtinu. Rozdíl v cenách představoval čistý zisk provozovatele, a po nabídce tak skočil v Čechách kde kdo.

Na pohled je jasné, že pád cen pokračoval. Meziročně se nakonec cena změnila o více než čtvrtinu. Protože vývoj byl velmi podobný i v roce předchozím, za poslední dva roky se pokles ceny téměř přiblížil polovině.

0 0
možnosti

Barry Goldwater

28. 4. 2012 19:22
Cena solární energie již desetiletí klesá

Před zaháhením konference o solární energii v USA (The Solar Future) odborníci předpovídají, že že do pěti let klesne cena solární elektrické energie pod cenu energie prodáváné na síti. Náklady na solární panely a instalaci neustále klesají, zatímco náklady na přenos energie stále stoupají. Jakmile cena solární energie dosáhne "net parity", spící gigant se probudí.

http://www.sacbee.com/2012/04/20/4429850/us-solar-market-will-explode-within.html

0 0
možnosti

žepré

28. 4. 2012 20:14
Re: Cena solární energie již desetiletí klesá

Ano, takové konference jsou naprosto objektivní. Na přednášlách marxismu-leninismu bylo též nesčetněkrát dokázáno, že se celý svět ve velmi brzké době vydá vědeckou cestou komunismu.

0 0
možnosti

certik_bertik

28. 4. 2012 18:55
každý

začátek je těžký

0 0
možnosti

Paeris Kiran

28. 4. 2012 21:37
Re: každý

Super... 40 let začínání a výsledky hov..

0 0
možnosti

Barry Goldwater

28. 4. 2012 18:13
Miliardy ze sluneční energie končí na Kypru, u ČEZ i uhlobar

Z rozmachu slunečních elektráren v Česku nejvíce na státních dotacích vytěží velcí hráči. Ti však tají své skutečné vlastníky nebo je mají ukryté v daňových rájích. Solární byznys přilákal například i skupinu ČEZ, uhlobarony Pavla Tykače a Luboše Měkotu či šéfa ČSA Miroslava Dvořáka.

Energetický regulační úřad sice eviduje vlastníky licencí, kdo však za firmami ve skutečnosti stojí, většinou nelze zjistit. Platí to především u těch, kteří si vybudovali obří elektrárny za desítky milionů korun. Ti také získají od státu nejvíc peněz. Jenže stát si to vybere od daňových.

Ačkoliv teď politici nad dopady solárního boomu kroutí hlavou, třetí největší investor je paradoxně stát. Polostátní ČEZ přes svoji firmu ČEZ Obnovitelné zdroje vlastní zatím šest elektráren o celkovém výkonu necelých 19 MW. Firma většinou odkoupila již rozestavěné projekty.

Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/miliardy-ze-slunecni-energie-konci-na-kypru-u-cez-i-uhlobaronu-p6y-/ekonomika.aspx?c=A100829_200514_ekonomika_jan

0 0
možnosti

Barry Goldwater

28. 4. 2012 18:03
Ti Zelení jsou skutečně prevíti

Úřad zachránil soláry kmotra ODS Alexandra Nováka. Bývalý senátor a vlivný člen ODS Alexandr Novák se může radovat. Firma politika, kterého kdysi Mirek Topolánek zařadil mezi stranické kmotry, totiž může provozovat sluneční elektrárnu na Teplicku i bez řádného povolení.

0 0
možnosti

romčul

28. 4. 2012 17:13
Solární energie, drahá, dražší, nejdražší

za ty prachy jsme mohly mit novou jadernou elektrárnu která by nahradila současné uhelné elektrarny. cena temelina 98 mld. ;-€

0 0
možnosti

stařec bez moře

28. 4. 2012 17:41
Re: Solární energie, drahá, dražší, nejdražší

dnes by už stál 400 mld, ale pořád by za ty prachy mohly být 2 nebo 3. Kvóty na energii z biozdrojů  byl vymyšlený švindl od samého počátku. Je to lumpárna a zneužití důvěry voličů. Další důkaz pro stoupence státu bez politiků.

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 948x
Zakládající člen Strany Svobodných občanů

Seznam rubrik